“Primul lucru care a fost ciudat pentru mine, când am ajuns în Italia, a fost cât de mult timp stau acasă oamenii din Sud!” 3X3 cu spectaculoasa Rae-Rae, playmaker-ul Azzurrelor la CE de la Bucureşti: "Trebuie să fii dispus să îi ceri corpului tău să facă lucruri imposibile"

16 sep 2018 1009 afişări Baschet
“Primul lucru care a fost ciudat pentru mine, când am ajuns în Italia, a fost cât de mult timp stau acasă oamenii din Sud!” 3X3 cu spectaculoasa Rae-Rae, playmaker-ul Azzurrelor la CE de la Bucureşti: "Trebuie să fii dispus să îi ceri corpului tău să facă lucruri imposibile"

Baschetbalista care a smuls cele mai multe aplauze şi ovaţii spectatorilor prezenţi, vineri, în tribunele Circului Metropolitan, a fost “Rae Rae”. Adică Rae Lin D’Alie. Are doar 1,63 m, dar parcă are rachete şi arcuri în picioare. Campioană mondială alături de colegele sale, la începutul verii, playmaker-ul Italiei este o veritabilă zvârlugă, cu pătrunderi explozive şi alegeri surprinzătoare pe teren, care reuşeşte imediat să ajungă la inimile oamenilor care privesc meciurile sale. S-a născut şi a crescut în Statele Unite, a luat la rând sporturile cele mai iubite de americani, iar la 30 de ani a reuşit cea mai importantă victorie a carierei.

  • Naţionala feminină nu a intrat în competiţie vineri, având meciurile din Grupa C programate sâmbătă.

La Bucureşti, debutul Italiei nu a fost perfect: a învins cu 22-15 Belgia, apoi a cedat, 12-13 contra Ungariei. Rae-Rae a avut mingea în mână în ultimele secunde ale meciului  cu Ungaria, dar a înscris un punct, când Italia avea nevoie de două, iar partida nu a mai mers în prelungiri. Campioana mondială a mers, totuşi, mai departe, dintr-o grupă în care toate echipele au terminat cu câte o victorie. Rae-Rae a fost şi la pământ, s-a luptat ca o leoaică pentru mingi şi a atras atenţia.

Apoi, a avut parte de prelungiri. Un 3x3 după fluierul arbitrului, care ne dă şansa să o cunoaştem mai bine, din 9 răspunsuri.

Cum ţi-a schimbat viaţa câştigarea titlului mondial?

Nu ştiu dacă mi-a schimbat viaţa, dar cu siguranţă a reprezentat începutul unui capitol nou al vieţii mele. Nu cred, neapărat, că a schimbat ceva, dar este o oportunitate extraordinară să ai parte de o astfel de experienţă. A deschis multe oportunităţi. Cred că mi-a făcut viaţa puţin mai dinamică şi, pentru asta, sunt recunoscătoare.

Cum ai descrie tu baschetul 3x3?

La nivel personal - cel mai mişto sport din toate timpurile, pentru că se pliază perfect pe genul de sport care îmi place. În general, aş spune că este intens, intuitiv, este guvernat de logica "supravieţuieşte cel mai puternic", trebuie să fii dispus să îi ceri corpului tău să facă lucruri imposibile - timp de 10 minute. Joci la un ritm care este foarte, foarte ridicat şi trebuie să enţii constant acest ritm, pentru mult timp. Cred că, din acest punct de vedere, creează o dinamică incredibilă în cadrul echipei, cum ne adunăm, cum ne mobilizăm şi cum trecem împreună peste un hop

3x3-ul vine la pachet cu muzica. Ce melodie îţi dă un plus la capitolul mobilizare pe teren?

Cântecul meu favorit, în momentul ăsta, aparţine grupului Vessels - o trupă creştină, şi se numeşte Wonder. Este un cântec mai lent, pe care îl pot asculta înainte de meci din playlist-ul meu. Mă calmează şi, în acelaşi timp, îmi dă şi multă energie. Se pune în mişcare o întreagă dinamică în momentul în care ascult acest cântec.

Venind din Statele Unite, în Italia, ce te-a şocat, ce ţi s-a părut bizar?

Cred că primul lucru care a fost ciudat pentru mine, dar în sens bun, a fost cât de mult timp stau acasă oamenii din Sud! Trei ore după prânz, oamenii ăştia stau acasă, petrec timp împreună, vorbesc, iar asta - pentru stilul american de viaţă, care este extrem de alert, este ceva incredibil. În State nu ai timp şi spaţiu pentru prânz. Asta a fost o chestie bună pentru mine.

Ce ai descoperit în Italia şi ţi-a plăcut cel mai mult?

Cred că mâncarea italienească este cea mai bună din lume! Dacă nu ai fost niciodată în Italia şi nu ai mâncat acolo, atunci trebuieb să pui asta pe lista ta de "dorinţe". Pur şi simplu, fiecare o ar trebui să ajungă să mănânce măcar o dată în Italia! Este incredibil. Şi încă un lucru care m-a impresionat: cât de mult preţuiesc cunoaşterea. Cred că Europa este avidă de cunoaştere, iubesc istoria şi caută să afle şi să ştie cât mai mult. Asta îmi place.

Calcio este nunmărul unu în Italia. Te-a cucerit şi pe tine?

Am şi jucat fotbal, patru ani, de la 14 la 18 ani. M-am îndrăgodstit de acest sport, să îl joc. De când am ajuns în Italia am fost la câteva meciuri, dar sunt super-pasionată de baschet, aşa că este chiar greu pentru mine să mai pun multă pasiune şi în alt sport.

Deci, între Milan, Juventus...?

Îmi place să susţin echipa locală. Acum, sunt la Bologna, aşa că ţin cu echipa oraşului.

Care ar fi cele trei subiecte despre care ai putea vorbi ora întregi?

Dumnezeu, sport şi psihologie.

Ştiai ceva despre România înnainte de a ajunge aici? Au fost câteva hituri care au făcut senzaţie în Italia, fotbalişti...

Nu ştiam nimic. Dar îmi place să aflu lucruri noi despre locurile în care merg,

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.