Au uitat să joace! Thunder și Clippers, primele două clasate în Vest, au pierdut categoric aseară

Au uitat să joace! Thunder și Clippers, primele două clasate în Vest, au pierdut categoric aseară
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oklahoma City Thunder și Los Angeles Clippers, primele două clasate în Conferința de Vest a NBA, au pierdut categoric aseară, scor 93-110 cu Brooklyn Nets, respectiv 94-115 cu Golden State Warriors.

Eliminarea lui Durant le-a pus capac celor de la Thunder

După 12 meciuri consecutive câștigate pe teren propriu, Oklahoma City Thunder a fost nevoită să se recunoască învinsă aseară în fața lui Brooklyn Nets, scor 93-110. Oaspeții au început mult mai bine meciul și s-au distanțat la 22 de puncte (48-26) la mijlocul sfertului doi, profitând de ușoara apatie a vedetelor Durant, Westbrook și Ibaka. Gazdele au reușit să revină la începutul ultimului sfert (77-80), însă eliminarea lui Kevin Durant (foto stânga), prima în carieră, pentru două faulturi tehnice, a oprit orice tentativă de revenire pentru Thunder. Nets s-a distanțat pe final și s-a impus cu 110-93, un succes important pentru antrenorul interimar P.J. Carlesimo, care ajută echipa din Brooklyn să rămână bine poziționată în lupta pentru un loc de play-off. „Nu ne-a mers apărarea azi. Ei au fost foarte buni în toate compartimentele, au reușit aruncări de trei puncte, ne-au dominat sub panou. E clar, azi meritam să pierdem”, a spus Durant, care a încheiat meciul cu 27 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, cu un punct mai mult decât Russell Westbrook. La oaspeți, cel mai bun om a fost Joe Johnson, care a marcat 33 de puncte, în timp ce Deron Williams a orchestrat perfect defensiva, cu 19 puncte și 13 pase decisive. Thunder (24 de victorii – 7 înfrângeri) rămâne pe locul 1 în Conferința de Vest, cu un procentaj de victorie de 77,4%, cu mai puțin de un punct procentual în fața locului secund, San Antonio Spurs.

Spurs urcă pe doi în Vest…

Spurs a profitat de înfrângerea lui Clippers la Golden State Warriors și a urcat din nou pe poziția secundă în Conferința de Vest, după victoria (117-110) obținută pe terenul lui Milwaukee Bucks. Veteranii antrenați de Gregg Popovich au reușit să înceapă meciul în forță, așa cum și-au dorit, și conduceau la pauză cu 69-52, diferență care i-a permis antrenorului lui Spurs să-și odihnească vedetele pentru meciul din această noapte cu New York Knicks. La aproape 37 de ani, Tim Duncan joacă la fel ca în prima tinerețe. Extrema de forță a lui Spurs a reușit aseară 28 de puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive, ajutându-și echipa să câștige cel de-al șaptelea meci la rând. Un alt jucător experimentat, Tony Parker, a reușit 23 de puncte și 11 pase decisive, cei doi jucători ai lui Spurs eclipsând performanța excelentă a lui Brandon Jennings, care a reușit 31 de puncte și 5 pase decisive pentru Bucks. „Am vrut să le ofer băieților și mai multe minute pe bancă, însă cei de la Milwaukee nu au vrut să ne lase în pace”, a glumit Popovich, din cauza căruia Spurs a fost amendată în urmă cu mai bine de o lună cu 250.000 de dolari pentru că texanii au evoluat fără Duncan, Ginobili, Green și Parker în meciul cu Miami Heat, televizat național. Cu 26 de victorii și 8 înfrângeri, Spurs urcă pe doi în Vest, depășindu-i pe cei de la Clippers cu o singură victorie.

…în timp ce LA Clippers a căzut pe trei
Seria de 17 victorii la rând obținută de Los Angeles Clippers în decembrie pare departe, deși a fost încheiată abia în urmă cu două zile. Denver Nuggets și Golden State Warriors au fost echipele care i-au dominat clar pe californieni, care au acum doar o zi de recuperare până la derby-ul local cu Lakers, de mâine. În această dimineață, Warriors au trecut clar de o echipă obosită, la care nici măcar banca de rezerve nu a funcționat cum obișnuise. Una dintre marile surprize ale acestui sezon, formația din Oakland a început meciul perfect și conducea cu 33-24 după primul sfert, un avantaj care a crescut pe măsură ce jocul s-a apropiat de final. Motivele? Un atac excelent, o defensivă exactă, care a știut să blocheze armele lui Clippers și concentrare în momentele importante. La doar 24 de ani, conducătorul de joc Stephen Curry face sezonul vieții la Warriors, marcând 31 de puncte în meciul cu Clippers, cărora le-a adăugat 6 recuperări și 8 pase decisive. „Am jucat foarte bine tot anul și sunt mulțumit că am scăpat pentru moment de eticheta de echipă care pierde mereu”, a spus Curry după meci. Înfrângerea celor de la Clippers a fost cu atât mai dură pentru echipă cu cât înainte de meci, jucătorii au aflat că fiul patronului Donald Sterling, Scott Ashley, a fost găsit decedat în apartamentul său din Malibu din cauza unei supradoze. Așa cum era de așteptat, forma slabă a californienilor se datorează și ușorului regres în care se află Blake Griffin (foto stânga, 10 puncte, 6 recuperări), Chris Paul (foto dreapta, 23 de puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive) nereușind să țină în spate de unul singur ofensiva lui Clippers. Totuși, californienii au un motiv de liniște. Echipa din „Staples Center” este doar a 14-a care a reușit o serie de cel puțin 17 victorii la rând în istoria NBA. Iar opt dintre aceste echipe, în afara celor de la Clippers, au pierdut cel puțin două meciuri după respectiva serie.

Heat a avut mari emoții cu Mavericks

Emoții pentru Miami Heat aseară, după ce echipa din Florida a avut din nou nevoie de prelungiri pentru a câștiga meciul cu Dallas Mavericks, scor 119-109. A fost reeditarea finalei din 2011, când Mavericks a câștigat titlul cu 4-2 în fața lui Heat, un moment din care cele două echipe au avut trasee total diferite. Mavericks a intrat într-un proces amplu de reconstrucție în jurul lui Dirk Nowitzki, în timp ce Heat a devenit campioană și continuă să domine Conferința de Est din NBA. Aseară însă, Nowitzki, abia revenit după o operație la genunchi, a reușit cel mai bun meci din acest sezon, marcând 19 puncte, inclusiv 2 în ultima secundă, care au împins meciul în prelungiri. Totuși, echipa texană n-a reușit să reziste în prelungiri, acolo unde LeBron James (32 de puncte, 12 recuperări, 9 pase decisive) și Dwayne Wade (27 de puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive) au fost din nou de neoprit. Heat e lider în Est (22 de victorii – 8 înfrângeri), în timp ce Mavericks (13-20) e 99% out din play-off.

Patru înfrângeri la rând pentru Boston

Cu a patra înfrângere la rând (14 victorii – 17 înfrângeri), Boston Celtics se depărtează tot mai mult de primele locuri din Est. De data aceasta, „călău” le-a fost Memphis Grizzlies, care a câștigat în „TD Garden” cu 93-83. La oaspeți, Mike Conley a fost cel mai bun om, marcând 23 de puncte și oferind 9 pase decisive, în timp ce Tony Allen, fost component al echipei care a câștigat titlul cu Boston în 2008, a marcat 15 puncte, cele mai multe din acest sezon, după care s-a îndreptat spre banca adversă și s-a îmbrățișat cu foștii coechipieri. „Le-am spus jucătorilor mei că nu putem să îndreptăm lucrurile imediat, e nevoie de timp pentru acest lucru”, a spus antrenorul lui Boston, Doc Rivers. Un motiv pentru care Boston a pierdut aseară a fost și evoluția slabă a lui Paul Pierce (17 puncte, 7 recuperări), care nu a marcat decât 6 din cele 14 aruncări încercate. De asemenea, Kevin Garnett (12 puncte, 7 recuperări) a fost dominat de Marc Gasol, spaniolul confirmându-și valoarea în defensivă.

Alte rezultate înregistrate aseară în NBA

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers 102-79
Orlando Magic – Chicago Bulls 94-96
Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings 94-97
Indiana Pacers – Washington Wizards 94-91
Houston Rockets – New Orleans Hornets 104-92
Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 106-84
Phoenix Suns – Philadelphia 76’ers 95-85

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen