Victorie imensă pentru un pilot român în Bătălia Europeană de la Mariapocs

22 apr 2018 1061 afişări Auto-Moto
Victorie imensă pentru un pilot român în Bătălia Europeană de la Mariapocs

Pilotul bucureştean Iulian Jumuga s-a impus în European Battle, prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, care s-a desfăşurat pe circuitul din Mariapocs şi la care au participat 72 de piloţi din 8 ţări, informează Romanian Drift Community.

În faţa unor concurenţi cu maşini mult mai puternice şi cu experienţă în campionatele continentale, Iulian, la numai 22 de ani, a reuşit marea surpriză a evenimentului unde au fost prezenţi peste 7.000 de spectatori. Locul 10 în calificări, acesta, la bordul unui BMW e36 de 555 de cai putere, a trecut pe rând de Miklos Laszlo, Alexandru Podar, Călin Ciortan, Sorin Ene şi Csaba Vigh în marea finală.

"Sunt foarte fericit, e cea mai frumoasă etapă din cariera mea. Am venit aici să mă distrez, nu am avut ca obiectiv să câştig şi poate că în felul ăsta nu am avut nicio presiune ştiind că voi întâlni numai campioni în fiecare battle", a declarat Jumuga imediat după ceremonia de premiere.

La etapa de la Mariapocs, organizată în parteneriat de Romanian Drift Community cu omologii din Ungaria, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, au fost prezenţi la start piloţi din România, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croaţia şi Serbia.

Este al doilea an în care un astfel de eveniment are loc în parteneriat la Mariapocs. Anul trecut, Rareş Gîrda a fost pe locul secund, fiind singurul român care a terminat în Top 8. „Ne bucurăm de acest rezultat şi asta ne dă încredere că driftul din România este pe drumul cel bun şi creşte din punct de vedere valoric prin faptul că avem parte de o concurenţă acerbă. Parteneriatul cu partea ungară va continua, iar la etapa de pe Transalpina vor veni o bună parte dintre străinii care au fost astăzi aici”, a declarat şi Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Un alt român care a reuşit o performanţă notabilă este Sorin Ene, campionul din 2015 reuşind să se claseze pe locul 4 după ce în finala mică i-a cedat motorul la primul battle. Al cincilea clasat a fost campionul en-titre Călin Ciortan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.