Un fost star din Formula 1 a fost operat pe creier! "Doar 14 la sută dintre persoane ies cu bine din astfel de situaţii"

17 apr 2018 6843 afişări Auto-Moto
Un fost star din Formula 1 a fost operat pe creier! "Doar 14 la sută dintre persoane ies cu bine din astfel de situaţii"

Rubens Barrichello, 45 de ani, traversează un an foarte greu. Fostul pilot de Formula 1 a suferit un accident vascular cerebral, după care a suportat o operaţie pe creier pentru înlăturarea unei tumori.

"Eram acasă, făceam baie şi am simţit o puternică durere de cap. Aş nota-o cu 8 sau 9 pe o scară până la 10, atât era de puternică. Şi m-am gândit: 'Dumnezeule, mi-am distrus casca'", a povestit Barrichello, conform brazilienilor de la Globo.

Fostul pilot a explicat că i s-a pus un cateter şi că medicii i-au spus că vena "distrusă din cauza unei malformaţii" s-a regenerat cu propriul sânge. El a mai spus că teste suplimentare au arătat prezenţa unei tumori la creier, benignă, care i-a fost retrasă rapid. "Când am părăsit spitalul, mi-au spus că doar 14 la sută dintre persoane ies cu bine din astfel de situaţii. Mulţi suferă serioase efecte pe termen lung sau chiar mor", a anunţat Barrichello, cel care are o cicatrice ca urmă a operaţiei suportate.

"Sunt cel mai fericit om din lume", a spus brazilianul, care a precizat că medicii i-au transmis că a fost norocos să scape fără leziuni pe termen lung. Barrichello s-a retras în 2011 şi are un record de 322 de curse, dintre care a câştigat 14.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.