Traseul Raliului Dakar 2017 a fost prezentat. Câţi kilometri are

27 apr 2016 1773 afişări Auto-Moto
Traseul Raliului Dakar 2017 a fost prezentat. Câţi kilometri are

Amaury Sport Organisation, organizatorul Raliului Dakar, a făcut public traseul ediţiei din 2017, iar startul se va da din Asuncion, capitala Paraguayului, în timp ce podiumul de finiş va fi amenajat în Buenos Aires, capitala Argentinei, informează Euronews.

Paraguayul devine a 29-a ţară diferită care va găzdui startul celui mai cunoscut raliu din lume. Aceasta este cea de-a 9-a ediţie din America de Sud a Dakarului şi a doua în care nu se va merge în deşert. Vor fi probe speciale în Muntii Anzi, la altitudini mari, însă concurenţii nu vor mai traversa Cordiliera Andină pentru a ajunge în Atacama, cel mai arid deşert din lume.

Participanţii la Raliul Dakar vor începe o călătorie de 9.000 de kilometri din capitala Paraguayului, Asuncion, către capitala administrativă a Boliviei, La Paz. Ulterior, sutele de vehicule vor merge către sud, în Argentina, iar finalul va avea loc în Buenos Aires.

Vor fi şase zile în care concurenţii vor evolua pe probe speciale la altitudini de peste 4.000 de metri. Undeva între 45% şi 50% din lungimea totală a ediţiei va fi în zone total noi pentru Dakar. Pe lângă altitudinile mari, teste de anduranţă pentru concurenţi vor fi şi nenumăratele treceri de la temperaturi negative la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Etienne Lavigne, directorul Raliului Dakar, a declarat pentru Euronews: "Vom ajunge la altitudini mai mari în acest an, în La Paz. Vor fi 4 etape noi care vor surprinde competitorii în zone diferite geografic şi pline de provocări, suprafeţe variate şi condiţii meteorologice în schimbare. Sistemul cu vreme schimbătoare joacă un rol important în Dakar, întrucât poate modifica datele cursei de la o zi la alta".

A 38-a ediţie a Raliului Dakar va consta în 12 probe şi va avea loc în perioada 2-14 ianuarie 2017.

Sursa: MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.