Titlul de campion în driftul românesc se poate decide duminică la Rovinari

20 aug 2018 309 afişări Auto-Moto
Titlul de campion în driftul românesc se poate decide duminică la Rovinari

Etapa a cincea şi totodată prima pe circuit stradal din acest sezon în Campionatul Naţional de Drift, care va avea loc în weekend la Rovinari, în Gorj, poate stabili campionul din 2018, Iulian Jumuga şi Călin Ciortan fiind principalii candidaţi pentru acest titlu.

După primele patru runde, Jumuga este lider în clasamentul general, cu 342 de puncte, urmat de campionul en-titre Ciortan, cu 269, astfel că rezultatul de la Rovinari poate fi decisiv.

Dacă Jumuga va obţine un nou succes, atunci poate deveni cel mai tânăr campion din istoria acestei discipline sportive în România. În schimb, Ciortan poate recupera în clasament dacă se impune la Rovinari şi va rămâne în cursa pentru cel de-al patrulea titlu din carieră, un record absolut în ţara noastră. Astfel, duelul decisiv s-ar putea prelungi pentru etapa finală, care va avea loc la Baia Mare între 22 şi 23 septembrie.

„Nu m-am gândit la matematică, merg acolo să dau totul şi să nu dezamăgesc având în vedere poziţia în care mă aflu. Cu siguranţă, presiunea este pe mine şi voi fi nevoit să merg tare. Vreau să îmi menţin calmul şi concentrarea care m-au adus aici. Fiind o etapă stradală, este clar că efortul va fi mult mai mare, tocmai de aceea am făcut setări la maşină pentru cerinţele circuitului”, a afirmat Jumuga, care la 23 de ani, poate deveni cel mai tânăr campion din România al clasei Pro.

„E o premieră pentru noi să ne dăm pe acest circuit stradal special adaptat pentru o etapă de drift şi, cu siguranţă, va fi foarte interesant de urmărit pentru că gradul de periculozitate este ridicat. Abia aştept etapa, la fel ca ca până acum, voi da totul pentru un spectacol de calitate şi sper să iau cât mai multe puncte”, a spus şi Ciortan, triplu campion naţională în 2012, 2013 şi 2017.

Al treilea clasat în topul general, Cătălin Trifan, cu 247 de puncte acumulate, are şi el speranţe că poate obţine, la Rovinari, punctele necesare care să-l aducă în faţa primului său titlu de campion. De la etapă nu vor lipsi nici Răzvan Frăţianu, Sorin Ene, Traian Buşe, Radu Moise, Răzvan Stan şi Gabi Imre, toţi aflaţi în Top 10 în momentul de faţă.

Pentru a spori gradul de securitate al evenimentului, pe întreg circuitul vor fi montaţi parapeţi masivi de 525 de kilograme pe bază de ciment şi sticlă reciclată granulată. „Cu siguranţă, traseul este pe atât de spectaculos, cât va fi de periculos, astfel că , în urma unui parteneriat cu New NCR Reciclare am reuşit să aducem aceşti parapeţi, astfel că măsurile de siguranţă sunt la superlativ”, a explicat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.

Battle-urile care vor decide câştigătorul etapei a 5-a vor avea loc duminică după-amiază, iar imedat după, publicul, al cărui acces va fi gratuit, va avea parte şi de un concert Guess Who.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.