Surpriză uriaşă în Formula 1! Daniel Ricciardo a schimbat echipa după cea mai grea decizie a carierei: " A fost un moment bun pentru mine sa mă lansez spre o nouă provocare"

3 aug 2018 6526 afişări Auto-Moto
Surpriză uriaşă în Formula 1! Daniel Ricciardo a schimbat echipa după cea mai grea decizie a carierei: " A fost un moment bun pentru mine sa mă lansez spre o nouă provocare"

Daniel Ricciardo va fi noul pilot Renault Sport Formula One Team în sezonul 2019 şi va face echipă cu Nico Hülkenberg.

In vârstă de 29 de ani şi originar din Perth, Australia, Daniel devine pilot titular al echipei Renault Sport Formula One pentru următoarele două sezoane.

Pilotul australian a obţinut 7 Grand Prix-uri şi a urcat pe podium de 29 de ori. Daniel cunoaşte foarte bine echipa Renault, pentru că a concurat în mai multe serii Renault de juniori în perioada 2007 - 2011 şi a pilotat monoposturi cu motoare Renault în F1 din 2014.

Jérôme Stoll, Preşedinte, Renault Sport Racing: «Renault a decis să se întoarcă în Formula 1 cu obiectivul clar de a se lupta pentru titlu în Campionatul Mondial. Semnarea contractului cu Daniel Ricciardo reprezintă o oportunitate unică de a progresa spre acest obiectiv, iar Renault nu putea rata această ocazie. Suntem fericiţi să îl primim pe Daniel în echipa noastră, încă în construcţie, însă mai motivată ca niciodată. 

Cyril Abiteboul, Director General Renault Sport Racing: «Sosirea lui Daniel este un semn al determinării noastre de a accelera ritmul de progres spre topul clasamentului. Este, de asemenea, recunoaşterea muncii efectuate în două sezoane şi jumătate. Talentul şi carisma de necontestat ale lui Daniel ne obligă. Va trebui să ajungem să-i oferim cea mai bună maşină. Cu mândrie, dar şi cu modestie, îl vom întâmpina pe Daniel în echipa noastră în 2019. »

Daniel Ricciardo: «A fost cu siguranţă una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat în cariera mea, dar cred că a fost un moment bun pentru mine sa mă lansez spre o nouă provocare. Ştiu că mai este încă mult de lucru pentru a permite echipei Renault să-şi atingă obiectivul, acela de a ajunge pe cea mai înaltă treaptă, dar am fost impresionat de progresul lor în doar doi ani şi ştiu că de fiecare dată când Renault si-a setat acest tip de provocare, a reuşit în cele din urmă. Sper să fiu capabil sa îi ajut în acest demers, atât pe pistă, cât şi în afara ei.»

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.