Spectacol al cailor putere lângă Castelul Peleş. Record de participare la Trofeul Sinaia!

20 iul 2018 1131 afişări Auto-Moto
Spectacol al cailor putere lângă Castelul Peleş. Record de participare la Trofeul Sinaia!

Ediţia din acest an a Trofeului Sinaia, a cincea etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, păstrează trendul ascendent oferit de acest sezon, şi va avea la start un număr record de participanţi, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) printr-un comunicat.

Un total de 88 de piloţi s-au înscris la ediţia a 10-a a Trofeului Sinaia, singura etapă cu traseu integral urban din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop şi organizată de Primăria Sinaia prin Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia sub egida FRAS. Lungimea traseului va fi de 3,015 kilometri, cu o pantă maximă de 8% şi o diferenţă de nivel de 163,3 metri.

Primii doi clasaţi din clasamentul Open, Andrei Dumitrescu (68 de puncte) şi Lucian Răduţ (66 de puncte), îşi vor continua lupta pentru supremaţie şi pe străzile din Sinaia, unde cu siguranţă un cuvânt de spus va avea şi Costi Stratnic (43 de puncte), al treilea în top, şi totodată învingătorul en-titre a tradiţionalei curse din oraşul regelui.

Campionul naţional en-titre Paul Andronic, totodată şi învingător în cursa din 2016, va fi şi el prezent la start la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 5 în încercarea de a recupera handicapul faţă de primii doi clasaţi în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop.

Cei trei piloţi cu Ferrari din campionat, Mihai Leu, Armando Battochi şi Florin Voicu, sunt şi ei prezenţi pe listă, de unde nu lipsesc nici Marian Nica şi Eduard Cozma, ambii cu Audi R8 GT. De asemenea, Marian Andrei va pilota spectaculosul SpeedCar GT1000 pe traseul de concurs de la Sinaia.

După ce a fost prezent la prima rundă de la Râşnov, Titi Aur, revenit anul acesta în competiţii, va concura la Sinaia pe maşina sa de concurs din CNRD, Skoda Fabia R5. Înscrierile se vor încheia în această seară, astfel că e posibil să apară noi surprize pe lista finală de start.

Etapa va avea patru deschizători de drum, printre care inclusiv primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, un susţinător împătimit al motorsportului, care va pilota un Ford Mustang, Sorin Ghişoi şi George Vintilă, ambii la bordul  unui Volkswagen Golf GTI electric al echipei Kaufland e-Rally Team, dar şi fostul campion naţional de raliuri Vali Porcişteanu.

Prima manşă de recunoaşteri de la Trofeul Sinaia este programată pentru sâmbătă dimineaţă, la 8:30. Între 13:00 şi 14:00, drumul va fi redeschis temporar circulaţiei, iar între 14:15 şi 18:30 sunt programate manşele de antrenamente cronometrate.

Duminică dimineaţă, între 8:30 şi 11:30 vor avea loc manşe de recunoaşteri, iar prima manşă de concurs este programată să aibă loc la 13:15. Cea de-a doua va avea loc imediat după încheierea primei manşe. Festivitatea de premiere se va desfăşura duminică, de la ora 18:15.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.