Simone Tempestini rezistă în Raliul Portugaliei. O nouă pană l-a scos din lupta pentru top!

1 iun 2019 343 afişări Auto-Moto
Simone Tempestini rezistă în Raliul Portugaliei. O nouă pană l-a scos din lupta pentru top!

Echipajul tricolor format din Simone Tempestini şi Sergiu Itu a încheiat a doua zi din Raliul Portugaliei, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), în ciuda faptului că şi astăzi s-a confruntat cu o pană, care a fost similară cu o penalizare de aproape trei minute.

Campionii naţionali en-titre au avut aceeaşi problemă şi ieri, pierzând şansa de a încheia pe podium. Astăzi, aceştia au recuperat şi se aflau în Top 10 la general în cadrul WRC2 până la proba specială cu numărul 12, acolo unde au încheiat pe ultima poziţie din cauza problemei tehnice.

În ultima probă specială a zilei, cea cu numărul 13, pilotul de la Napoca Rally Academy a reuşit să obţină locul 4 în WRC2 şi au reuşit în cele din urmă să obţină poziţia a 11-a în cadrul diviziei secunde din Campionatul Mondial de Raliuri. Fără cele două penalizări de aproape 6 minute, Simone Tempestini ar fi fost pe locul 2 în WRC2!

La general, Tempestini şi Itu se află pe 22, aflându-se în faţa unor nume importante precum Sebastien Loeb şi Daniel Sordo, care au primit penalizări multiple în aceste două zile. De altfel, nu mai puţin de 25 de echipaje au abandonat în primele două zile ale raliului, care se dovedeşte extrem de dificil pentru concurenţi.

Pe un Hyundai i20, Simone Tempestini încă mai păstrează şansa de a intra în puncte la finalul acestei ediţii a Raliului Portugaliei Vodafone, mâine fiind programate ultimele 5 probe speciale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.