S-a lansat noul Duster! Românii îşi pot achiziţiona de astăzi un vehicul din gama revoluţionară. FOTO | "Maşina perfectă pentru off-road"

24 nov 2017 8163 afişări Auto-Moto
S-a lansat noul Duster! Românii îşi pot achiziţiona de astăzi un vehicul din gama revoluţionară. FOTO | "Maşina perfectă pentru off-road"
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA

Prezentat la Salonul de la Frankfurt în septembrie 2017, Noul Duster afişează un design atrăgător şi inedit. Confortabil şi cu un comportament performant în off-road, SUV-ul Dacia poate fi comandat în România de astăzi, la un preţ începând de la 12.350 de euro (TVA inclus).

Clienţii români pot comanda noul model în reţeaua Dacia din întreaga ţară începând de astăzi, conform unui comunicat emis de companie. 

Gama cuprinde:

Două versiuni de echipare (Essential şi Comfort) pentru motorizările pe benzină.

Trei versiuni de echipare (Essential, Comfort şi Prestige) pentru motorizările Diesel. 

Preţurile, în continuare cele mai competitive de pe piaţă în acest segment, variază între 12.350 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential 1.6 SCe 115 CP în configuraţia 4X2 şi 18.750 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige 1.5 dCi 110 CP în configuraţia 4X4. 

Pentru cei care doresc un model echipat cu cutia automată cu dublu ambreiaj EDC, preţul acestuia este de 16.800 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort şi de 18.450 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige. 

Pentru un vehicul din gama Prestige, full option, preţul trece de 20.000 de euro, devenind cel mai scump model Dacia din istorie. Însă, dotările sunt pe măsură. Cei de la Dacia spun: “Nici Golful nu mai are acelaşi preţ ca acum zece ani”.

În perioada 8 – 10 decembrie, va avea loc Operaţiunea Porţi Deschise în toată reţeaua de dealeri autorizaţi Dacia din România. Cu această ocazie, clienţii români vor putea descoperi pe viu Noul Duster. Pe lângă posibilitatea de a testa noul model, cei interesaţi vor putea afla informaţii despre ofertele de finanţare propuse şi despre gama completă de servicii Dacia. 

Motorizare

În materie de motorizări de benzină sunt disponibile propulsoarele  SCe 115 (pentru versiunile  4X2 şi 4X4)  şi TCe 125 (atât pentru versiunea 4X2, cât şi pentru cea 4X4), asociate cu o cutie de viteze manuală.

În ceea ce priveşte oferta Diesel, modelul este disponibil cu motorul dCi 90, în cazul versiunii 4X2 şi cu dCi 110 pentru versiunile 4X2 şi 4X4 cuplate cu o cutie de viteze manuală. Motorul dCi 110 (în cazul versiunii 4X2) poate fi asociat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC.

Caracteristici:

• 4,34 m lungime;

• 1,80 m lăţime; 

• o gardă la sol ridicată (210 mm)

Aspect

Noul Duster îşi afirmă din plin personalitatea de SUV, atât la exterior, cât şi la interior. Toate elementele exterioare au fost redesenate. În ceea ce priveşte interiorul, acesta oferă un confort fără compromisuri.

Partea frontală a Noului Duster beneficiază de un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lăţimea percepută a maşinii. Parbrizul e poziţionat cu 100 mm mai în faţă şi mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior. Barele de pavilion au un design modern, dispuse în prelungirea liniei parbrizului. 

Jante sunt din aliaj de 17 inchi şi prezintă pasaje ale roţilor puternic evazate. Partea din spate a adoptat semnătura luminoasă Dacia alcătuită din 4 carouri roşii. Blocurile optice sunt dispuse în extremităţile vehiculului. Scuturile de protecţie (faţă şi spate), de dimensiuni sporite, sunt perfect adaptate pentru incursiunile în off-road.

Cele mai noi dotări

Noul Duster beneficiază de sisteme de asistenţă utile pentru o siguranţă sporită. Un avertizor de unghi mort alcătuit din patru senzori cu ultrasunete este amplasat în cele patru extremităţi ale vehiculului. Aceştia detectează prezenţa oricărui vehicul aflat în spatele sau în laterala maşinii, într-o zonă aflată la o distanţă de trei până la cinci metri. Un martor luminos (LED) aflat în oglinda retrovizoare semnalează automat pericolul. Dacă semnalul de schimbare a direcţiei de mers este acţionat în momentul în care un alt vehicul se află în unghiul mort, martorul se aprinde. Sistemul este activ de la 30 km/h până la 140 km/h.

Limitatorul de viteză îi permite şoferului să-şi menţină constantă viteza de deplasare selecţionată. Sistemul este funcţional de la 30 km/h. Noul Duster are senzori de aprindere automată a luminilor.

Noul Duster dispune de un nou sistem de direcţie, asistat electric. Acesta permite reducerea cu 35% a efortului la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă. Gradul de demultiplicare diminuat cu 6% permite astfel o manevrare mai directă şi mai precisă atât în oraş, cât şi la viteze mai ridicate pe şosele cu multe viraje. Direcţia este echipată cu un sistem care adaptează nivelul de asistenţă la viteza vehiculului, ceea ce permite o mai bună menţinere a traiectoriei pe porţiunile lungi de autostradă. În plus, sistemul filtrează reacţiile mai bruşte ale direcţiei în cazul rulării pe teren accidentat.

Sistemul multiview camera (care cuprinde patru camere de filmat: una frontală, două laterale şi una în spatele vehiculului) îi permite şoferului să observe mai bine ce se află în jurul maşinii sale. Acest sistem se dovedeşte deosebit de practic în timpul manevrelor de parcare. El se declanşează automat în momentul cuplării treptei de marşarier. Atunci când se trece rapid în treapta 1, zona vizualizată pe ecran este preluată de la o altă cameră.

Sistemul de asistenţă la coborârea pantei (Hill Descent Control) permite menţinerea sub control a vitezei maşinii la coborârea pe o pantă abruptă. 

Acţionând asupra frânelor, sistemul asigură vehiculului o stabilitate excelentă.

Sistemul de asistenţă la demarajul în rampă (Hill Start Assist) şi sistemul de asistenţă la coborârea pantei facilitează conducerea în teren accidentat.

Pentru adepţii traseelor off-road, ecranul de informaţii 4X4 afişează o busolă şi indică în timp real înclinarea vehiculului.

Nu în ultimul rând, Noul Duster beneficiază de funcţia mâini libere. Acesta declanşează automat deschiderea portierelor la apropierea şoferului şi, respectiv, încuierea lor (însoţită de un semnal sonor) atunci când acesta se îndepărtează. Datorită butonului start/stop, demararea maşinii se realizează prin simpla apăsare a acestuia.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.