Povara numelui Schumacher: casca lăsată pe cap de Mick. "Sper că totuşi poate să se bucure de pilotaj, în ciuda isteriei din jurul lui"

19 dec 2015 5970 afişări Auto-Moto
Povara numelui Schumacher: casca lăsată pe cap de Mick. "Sper că totuşi poate să se bucure de pilotaj, în ciuda isteriei din jurul lui"

A alergat împotriva greilor din Formula 1 în faţa a 40.000 de fani, cu o lume întreagă şuşotind de-a lungul şi de-a latul pământului despre moştenirea sa, întrebându-se dacă el îl poate depăşi pe Michael Schumacher. "A fost super-distractiv, o plăcere să fiu aici", a povestit Mick Schumacher, în singurul interviu pe care l-a dat la final. Dar şi-a ferit pe cât posibil privirea, chipul şi trăirile: când turele s-au terminat, a înfruntat camerele jurnaliştilor fără a-şi scoate casca, relatează straitstimes.com.

Mick Schumacher s-a luat la întrecere sâmbăta trecută într-un eveniment organizat de Mercedes, pe circuitul din Stuttgart, cu cei doi piloţi care au făcut legea în Formula 1, în ultimii doi ani - Lewis Hamilton şi Nico Rosberg. La 16 ani, Schumacher Junior poartă pe umeri mai mult decât povara care revine automat oricărui puşti care calcă pe urmele părintelui său sportiv de legendă, în acelaşi sport. Michael Schumacher nu îl poate urmări de la boxe, din buza circuitului, dar imaginea celui mai titrat pilot al Formulei 1 este intipărită pe retina tuturor pasionaţilor de motorsport.

Mick, sau "micul Schumacher" a terminat pe patru, chiar în spatele campionului mondial Lewis Hamilton (al treilea), în timp ce Rosberg s-a impus.

Pilotul german cu origini finlandeze a mărturisit că deşi tatăl său, Keke, a fost campion mondial în Formula 1, toată presiunea pe care a resimţit-o el este nimic pe lângă ceea ce trăieşte acum Mick Schumacher.

"Mick are presiune mult mai mare decât am avut eu. Eu nu am trăit niciodată aşa ceva - este păcat pentru el, pentru că, sunt sigur, o parte din farmecul acestui sport păleşte pentru el - dar el trebuie să accepte asta şi să înveţe să gestioneze asta. Sper că totuşi poate să se bucure de pilotaj, în ciuda isteriei din jurul lui", a punctat Rosberg, ultimul coechipier al lui Michael Schumacher în Formula 1, la Mercedes.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.