Număr record de echipaje la Cotnari Rally Iași 2016

Număr record de echipaje la Cotnari Rally Iași 2016
  • Publicat:
  • Actualizat:

Au mai rămas doar câteva zile până la cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. Cotnari Rally Iași 2016 va avea loc în perioada 8-10 septembrie. 55 de echipaje s-au înscris deja la startul competiției organizate de Asociația Sportivă XS Motorsport, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Compania Cotnari. Nouă probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Surprize mari

Primarul Mihai Chirica a anunțat principalele surprize ale ediției din acest an. „E o modalitate cât se poate de normală de a promova brandurile Iașiului. Am avut o mare frământare, cum să numim această ediție: Raliul Iașiului Cotnari sau Cotnari Rally Iași. Am ajuns la concluzia unanimă că trebuie să poarte numele unui brand local. Orice eveniment cultural, social sau sportiv trebuie să aducă în prim plan tot ce are mai bun Iașiul de promovat. Cred că această asociere dintre municipalitate și cluburile sportive, dar și branduri locale și internaționale este foarte potrivită. Această asociere cu lumea automobilismului ne onorează. Suntem campioni la organizare și vrem să rămânem campioni. Vor fi și câteva elemente de noutate. Păstrăm superspeciala pe Râpa Galbenă, dar vrem să o facem și mai vizibilă decât a fost până acum. Vor fi și măsuri de siguranță suplimentare pentru toți cei care vin la eveniment. În plus, împreună cu organizatorul, vom oferi ieșenilor și un concert pentru toți cei care participă la eveniment, în fața Casei de Cultură a Studenților, concert susținut de Delia. Vom interzice consumul de băuturi alcoolice în această zonă. Municipalitatea susține cu aproximativ 10.000 de euro concertul Deliei, în sensul în care noi asigurăm scena, sonorizarea și plătim transportul si cazarea Deliei. Onorariul ei este asigurat în totalitate de sponsorul Banca Transilvania și-i mulțumim pe această cale că a adus la Iași un eveniment frumos. De altfel, în următorii 2-3 ani, intenționăm să transformăm etapa de la Iași, într-un internațională. Aceasta este o măsura de promovare excepționala și, credem noi, așa vom deveni din ce în ce mai vizibili pe plan internațional. Invit toți ieșenii să vină să urmărească pe viu acest spectacol auto. Anul trecut am avut un record de peste 8.000 de oameni, care au asistat pe proba de la Râpa Galbenă. Sperăm ca în acest an, când este și sărbătoare, să avem un număr și mai mare de privitori”, a declarat edilul Iașiului.

Principalul sponsor al evenimentului, compania Cotnari, a anunțat, prin vocea directorului de marketing Cătălin Grecu, că va susține și în următorii ani raliul. „Suntem bucuroși că suntem alături de acest eveniment. Întotdeauna, noi ne-am asociat cu evenimente în care am crezut și cred că am reușit să creăm și să devenim numărul 1 în orice eveniment în care ne-am implicat. Suntem parteneri ai acestui eveniment de câțiva ani încoace și s-a dovedit că am făcut o alegere bună, nu neaparat ca și publicitate pentru noi, pentru că noi eram oricum foarte cunoscuți. Anul acesta vrem să fie totul la superlativ, la fel ca și în anii precedenți. Va fi deja record de număr de echipaje participante. Noi oricum vom fi alături și în continuare de acest eveniment”, a declarat Cătălin Grecu.

Va fi spectacol pe săritorile de la Dobrovăț

Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iași, omul care a transformat acest eveniment în cel mai bun din țară, a anunțat că la start s-au înscris deja 55 de echipaje, iar perioada de înscrieri expiră luni. 

Record de participare la Cotnari Rally Iași. O etapă pe macadam presupune costuri mult mai mari pentru pregătirea și echiparea mașinii și chiar și așa noi avem deja un număr de 55 de echipaje înscrise până la această oră. În acest sezon, cea mai mare participare a fost la Raliul Sibiului, pe asfalt, unde au luat startul 50 de echipaje. La noi, perioada de înscrieri expiră luni, 5 septembrie, la ora 20:00, deci mai avem timp să completăm lista. Competiția propriu-zisă va începe de miercuri, cu recunoașterile traseului de către echipaje. Joi facem sesiunea de shake-down pe traseul stabilit, de la Bârnova, urmată apoi de SuperSpeciala Cotnari Rally Show, care va începe la ora 20:10. Tot ce se va întâmpla în acea zonă va începe în jur de ora 19:00, cu show-uri oferite de Vali Porcișteanu, campion național de raliuri, care va evolua cu un Ford Focus RS, pentru spectacol. Va urma un moment inedit pentru lumea auto din România. Fanfara militară va coborî din fața balconului de la Râpa Galbenă până în rond și apoi pe strada Gării, încadrată de militari cu torțe. Vor fi imagini nocturne spectaculoase. După SuperSpecială va urma concertul Deliei, pe scena din fața Casei de Cultură a Studenților, timp de 90 de minute aproximativ. Vor mai urca pe scenă și câțiva artiști locali. Vineri și sâmbătă vor fi probele de pe macadamul din județ. Vineri, vor fi probele Cioca Boca și Mădârjac. Sunt probele mai departe de oraș. Iar sâmbătă, vom evolua pe Păun și pe Dobrovăț. Această probă Dobrovăț este considerată și Power Stage, în sensul că primii trei clasați vor lua puncte în plus la finalul ei. Tot pe această probă am făcut și 2 săritori artificiale, adevărate puncte de atracție pentru spectatori. Pot să vă spun că la a doua săritoare, o mașină de raliu cu o viteză de 105 km la oră a sărit aproximativ 35 de metri. Va fi ceva spectaculos acolo. Invităm ieșenii la capătul probei, vom distribui acolo și pliante, pentru ca spectatorii să aibă toate informațiile”, a declarat Dan Codreanu, completat de Claudiu Butucel, director de organizare Cotnari Rally Iași: „Fiind o competiție automobilistică cu mașini foarte puternice, țin să precizez că o mașină scăpată de sub control poate pleca foarte ușor în afara traseului. Rugămintea noastră este ca spectatorii să respecte toate indicațiile de securitate ale oficialilor, ale forțelor de ordine și ale noastre, ale organizatorilor. Sloganul nostru este „un raliu frumos, un raliu sigur”! Tocmai de aceea, nu vom face rabat de la sistemele de siguranță, garduri, betoane și tot ce mai trebuie. Ca să înțelegeți amploarea evenimentului, vă dau câteva cifre definitorii, cu oamenii care sunt implicați în organizare: 120 de jandarmi, 30 de polițiști rutieri, aproape toată Poliția Locală și 20 de voluntari. Fac un apel la liniște și calm, pentru 8 septembrie, când vom închide zona de la Fundație, sensul giratoriu toată ziua. Dacă aveți treabă în zonă, vă rog să aveți în vedere faptul că traficul va fi restricționat acolo”.

Programul evenimentului

Cotnari Rally Iași 2016 va începe joi, 8 septembrie, cu Proba SuperSpecială Râpa Galbenă. Pe lângă parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la ediția din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu și pe Bulevardul Independenței. Organizatorii pregătesc prima zi a raliului în cele mai mici detalii.

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, câte două treceri pe Cioca Boca și Mădârjac. În a treia zi, sâmbătă, caravana revine în apropierea orașului, în zona Bucium. Acolo se află probele Păun și Dobrovăț, care vor fi traversate de câte două ori, având două puncte de maximă spectaculozitate la săritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovăț (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovăț, loc unde va fi amenajat și un punct de alimentație publică, cu grătare, băuturi, mâncare făcută la ceaun, iar la capătul celălalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritățile locale vă așteaptă cu o petrecere câmpenească, cu muzică live și puncte de alimentație publică pe parcursul întregii zile. Tot aici se va desfășura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloți pe ultima trecere pe această probă.

Sosirea festivă și festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași. Toate informațiile despre competiție, precum și concursuri pentru fani pot fi găsite pe site-ul oficial raliul-iașului.ro și pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iași.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…