Noul Renault CAPTUR: complet regândit, la fel de versatial

3 iul 2019 3317 afişări Auto-Moto
Noul Renault CAPTUR: complet regândit, la fel de versatial
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Pionier pe segmentul SUV-urilor urbane, Captur s-a vândut în 1,2 milioane de unităţi de la lansarea sa în 2013. A devenit rapid un bestseller în segmentul său, atât în Franţa, cât şi în Europa. A păstrat această poziţie şi anul trecut când s-a vândut în peste 230.000 de unităţi în întreaga lume.

Pe o piaţă care a devenit extrem de competitivă, Noul Captur şi-a consolidat identitatea care i-a adus succesul.. La fel de modular, a devenit şi mai primitor datorită unei revoluţii interioare care îi permite să intre într-o nouă dimensiune a tehnologiei şi a calităţii. Caracteristicile sale sunt demne de orice model din segmentul superior.

Lansarea Noului Captur face parte din planul strategic al Groupe Renault Drive the Future (2017-2022) şi este unul dintre modelele sale cheie.

Importanţa sa se datorează, în primul rând, rolului său internaţional. Este acum un produs global în adevăratul sens al cuvantului. Deja vândut pe toate continentele, Noul Captur va fi fabricat în China, o regiune strategică pentru Groupe Renault. Acesta are acum acelaşi nume pe fiecare piaţă, inclusiv în Coreea de Sud şi este comercializat sub marca Renault.

Importanţa sa se datorează şi dimensiunii sale tehnologice, deoarece îndeplineşte cei trei piloni ai mobilităţii viitorului:

  • Electrificare: până la sfârşitul planului, Groupe Renault va avea 12 modele electrice în gama sa. Noua generaţie Captur va fi primul model Renault care va beneficia de un motor plug-in hibrid numit E-TECH Plug-in, rezultatul sinergiilor din cadrul Alianţei.
  • Conectat: la sfârşitul aceleiaşi perioade, 100% dintre vehiculele de pe pieţele-cheie ale companiei vor fi conectate. Noul model ilustrează perfect această dinamică, folosind noul sistem multimedia şi sistemul Renault EASY CONNECT.
  • Autonomă: până la sfârşitul planului, Groupe Renault va comercializa 15 modele echipate cu tehnologii autonome de conducere. Captur va fi unul dintre primele modele echipate cu acest tip de tehnologie. Cu Noul Clio, sistemele de asistenţă care duc la condusul autonom vor fi disponibile încă de pe nivelul de bază în segmentul B.

Noul Captur este în centrul strategiei de consolidare a sinergiilor din cadrul Alianţei. Acest lucru este realizat, în special, prin dezvoltarea de tehnologii comune şi prin utilizarea de noi platforme, cum ar fi platforma CMF-B, prezentă şi pe Captur. Noua sa arhitectură electrică şi electronică face posibilă introducerea celor mai avansate tehnologii pentru a satisface noile cerinţe ale pieţei.

Un design exterior transformat, o identitate SUV reconfirmată

Cu aripi elegant conturate, linii laterale şi cu plafonul personalizabil, care creează efectul ”floating roof”, Noul Captur este inconfundabil. Mai atletic şi mai dinamic, s-a dezvoltat foarte mult prin consolidarea identităţii de SUV. Această transformare exterioară, realizată cu ajutorul unor linii mai expresive, respectă în acelaşi timp aspectele senzuale ale "designului francez" pe care Renault le preţuieşte. Noul Captur este mai lung (4,23 m sau +11 cm), propune jante de 18 inch (în funcţie de versiune) şi un ampatamentul mărit (2,63 m sau +2 cm). Designul său reinventat, reglajele sale perfect milimetrice, luminile LED cu semnătura luminoasă în forma literei C, luminile spate mai subţiri şi inserţiile decorative cromate contribuie la îmbunătăţirea calităţii.

Design cu linii SUV 

Cu ajutorul design-ului său mai atletic şi caroseriei înălţate, Noul Captur are un adevărat aspect de SUV. Acest lucru este accentuat prin componente specifice, cum ar fi scutul de protecţie faţă şi spate, mulajele de protecţie prezente pe întreaga lungime a caroseriei inferioare şi în zona arcurilor roţilor şi barele de plafon din aluminiu.

Capota sculptată care plonjează, plafonul stilizat în spate şi reducerea suprafeţei vitrate sporesc dinamismul.

90 de combinaţii

Atacama Orange, Flame Red, Iron Blue şi Amethyst Black pe versiunea INITIALE PARIS sunt doar câteva dintre culorile de caroserie oferite pe Noul Captur. Oferind adâncime şi strălucire remarcabilă, ele pun accentul pe designul său şi pe plafonul personalizabil, în special atunci când sunt combinate cu o culoare de plafon contrastantă. În total, 11 culori de caroseriei, 4 culori de plafon contrastante şi 3 pachete de personalizare externă vor fi disponibile la momentul lansării, oferind un potenţial unic în acest segment de 90 de combinaţii posibile.

Bara de protecţie frontală şi deflectoarele

Sub grila largită, bara de protecţie expresivă a Noului Captur nu se mulţumeşte doar să-i întărească personalitatea şi dinamismul. Aceasta adaugă o caracteristică funcţională sub forma a două deflectoare de aer în faţa arcurilor roţilor. Acestea ajută la limitarea turbulenţelor şi la îmbunătăţirea aerodinamicii, reducând astfel consumul.

Faruri

Acum, cu tehnologia 100% LED disponibilă încă de la primul nivel de echipare, farurile noului model păstrează semnătura luminoasă in forma literei C prin care se disting modelele Renault. Foarte stilizate, ele sunt completate de segmente ornamentale cu efect 3D. 

Luminile din spate

Luminile din spate foarte subţiri ale noului Captur păstrează semnătura luminoasă Renault, o premieră pe un model de producţie. La fel ca în partea din faţă, există o reţea 3D distinctivă şi segmente ornamentale laterale care subliniază în continuare design-ul şi care animă laturile în 3D. Design-ul original al acestor lumini, montate pe panoul hayonului, oferă iluzia unui vehicul mai mare.

Profil

Cu aripile sale distincte, conturul, linia laterală curbată şi plafonul personalizabil, care este sesizabil chiar dacă are aceeaşi culoare cu cea a caroseriei, profilul lui Captur îl face uşor de recunoscut. Ampatamentul crescut, jantele de 18 inci (în funcţie de versiune) şi linia nouă a caroseriei îl fac mai uşor de remarcat. Calitatea percepută îmbunătăţită este accentuată de componentele cromate, cum ar fi rama geamurilor, protecţia uşii laterale şi decorarea aripii din faţă.

Panoul din spate

În plus faţă de semnătura luminoasă în formă de C, liniile cromate văzute pe lateral reapar în spate. Design-ul hayonului, cu zonele sale evidenţiate din punct de vedere design, a fost regândit să ofere un nivel ridicat de finisare.

Plafon personalizabil

Ca parte majoră a programului de personalizare, plafonul este furnizat în aceeaşi culoare cu cea a caroseriei sau într-una din cele patru culori contrastante: Midnight Black, Atacama Orange, Highland Gray şi White Alabaster. Captur poate fi dotat şi cu bare longitudinale de acoperiş sau cu o trapă cu deschidere semi-vitrată.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.