Noul Honda CR-V a primit 5 stele Euro NCAP la siguranţă generală

28 iun 2013 1296 afişări Auto-Moto
Noul Honda CR-V a primit 5 stele Euro NCAP la siguranţă generală

Noul Honda CR-V a fost declarat unul dintre cele mai sigure autovehicule din Europa, în conformitate cu rezultatele testelor de impact Euro NCAP, primind punctajul maxim de 5 stele.

Sistemul de evaluare se axează asupra performanţelor generale în ceea ce priveşte siguranţa, ceea ce oferă clienţilor posibilitatea de a înţelege cu uşurinţă modul de evaluare. Sistemul ia în considerare protecţia pasagerilor, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi disponibilitatea sistemelor pentru asistarea şoferului.

Toate modele Honda au primit cinci stele în ultimii patru ani

De la introducerea actualului sistem de evaluare Euro NCAP (februarie 2009) toate modelele Honda ce au fost testate au obţinut 5 stele – Accord, Insight, Jazz, CR-Z, Civic şi cel mai recent CR-V.

Punctajul obţinut de noul CR-V reflectă angajamentul Honda în ceea ce priveşte siguranţa generală a autovehiculului. Angajamentul Honda pentru siguranţă este reflectat de termenul „Safety for Everyone”; siguranţă pentru şofer, dar şi siguranţă pentru pasageri, pietoni şi pasagerii tuturor autovehiculelor. Sistemul de analiză a impactului între maşini de la centrul Tochigi R&D studiază impactul între modelele de autovehicule de mărimi şi greutăţi diferite şi dezvoltă soluţii pentru a reduce leziunile în cazul pasagerilor, dar şi al pietonilor.

Noul CR-V este următorul model al gamei Honda ce va utiliza motorul diesel 1.6 i-DTEC Earth Dreams Technology. Propulsorul 1.6 i-DTEC al modelului CR-V este disponibil în versiune 2WD cu transmisie manuală şi un cuplu de 300 Nm, 120 CP şi un nivel al emisiilor de 119 g/km ce va oferi un echilibru excepţional între performanţă şi un consum redus. Noul model va fi comercializat în toamna anului 2013.

Despre noul CR-V

Noul CR-V subliniază conceptul original al modelului CR-V ce oferea un echilibru între eficienţa şi performanţele unui autovehicul şi funcţionalitatea şi siguranţa unui SUV. Noul CR-V oferă un caracter practic impresionant, cu o capacitate a portbagajului de 1648 litri, precum şi o banchetă divizată 60/40 ce poate fi rabatată dintr-o singură mişcare. La acţionarea unei clapete dedicate, modelul CR-V poate fi transformat dintr-un elegant vehicul cu cinci locuri într-un veritabil utilitar.

Modelul CR-V 1.6 i-DTEC este disponibil cu tracţiune 2WD şi transmisie manuală şi un cuplu de 300 Nm, 120 CP şi un nivel al emisiilor de 119 g/km ce va oferi un echilibru excepţional între performanţă şi un consum redus. Noul model va fi comercializat în toamna anului 2013.

Printre caracteristicile noului model sunt incluse modalitatea ECON ce ajută la reducerea consumului de combustibil şi sistemul Eco Assist ce avertizează şoferul despre modul în care stilul său de condus influenţează consumul de combustibil. Tehnologia Idle Stop este, de asemenea, dotare standard pe noul model CR-V 1.6 i-DTEC.

Peste cinci milioane de modele CR-V au fost vândute pe întreg mapamondul încă de la apariţia sa în anul 1995. Modelul CR-V este unul dintre cele mai bine vândute modele SUV, vândut în peste 160 de ţări din Europa, Asia, America de Nord, America de Sud şi Africa.

Despre Euro NCAP

Euro NCAP oferă consumatorilor o evaluare realistă şi independentă a performanţelor de siguranţă ale unora dintre cele mai populare maşini vândute în Europa. Fondat în anul 1997 şi susţinut acum de şapte guverne europene, Comisia Europeană şi organizaţiile automobilistice şi de consum din fiecare ţară europeană, Euro NCAP a devenit rapid un catalizator pentru încurajarea unor îmbunătăţiri semnificative de siguranţă a designului autovehiculelor noi. Sistemul de evaluare Euro NCAP se axează asupra performanţelor generale în ceea ce priveste siguranţa, şi oferă un punctaj unic, uşor de înţeles de consumatori. Actuala schemă de evaluare, introdusă în februarie 2009, foloseşte un scor mediu, combinând mai multe aspecte ale performanţei privind siguranţa: adulţi (50%), copii (20%) pietoni (20%) şi disponibilitatea dispozitivelor de asistenţă (10%). 

Daniel REMEŞ

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.