Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 09 Sep. 2013, 09:40 Actualizat: 09 Sep. 2013, 09:42 Auto-Moto
Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt

Noua Dacia Duster se lansează mâine, 10 septembrie,  la Salonul Auto de la Frankfurt. Un exterior mai modern și un interior profund schimbat.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400.000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat. Cu personalitatea sa și mai afirmată, noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes”, a declarat Renaud Pirel, director de marketing Gama Entry.

Comunicat de presă Dacia Group:

Un exterior mai modern și un interior profund schimbat, cu tapițerii noi și o nouă planșă de bord.
Noua Dacia Duster aduce mai multe echipamente la același preț: Dacia MEDIA NAV, regulator-limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil în serie, o reală evoluție la nivelul calității percepute, un design nou și o modularitate îmbunătățită.
Un nou motor pe benzină, 1.2 TCe 125 CP, cu un consum de carburant de numai 6,0 l /100 km și cu emisii reduse de CO2.
Noua Dacia Duster păstrează toate calitățile care i-au asigurat succesul: polivalența în utilizare, calitățile de rulare pe drumuri neamenajate în cazul versiunii 4×2 și capacitatea de a aborda trasee dificile în cazul versiunii 4×4, la care se adaugă un raport spațiu interior/ preț fără egal.
Asemenea tuturor modelelor Dacia, Noul Duster dispune de o garanție de 3 ani / 100 000 km.

NOUA DACIA DUSTER: MAI MULTĂ‚ PERSONALITATE

Evoluție la exterior, revoluție la interior
Noua Dacia Duster afișează un stil exterior ce accentuează trăsăturile de robustețe care au asigurat succesul primei variante.

Un look 4×4 indiscutabil
În partea frontală se remarcă noul calandru cu bandouri orizontale cromate și o nouă grilă a radiatorului, încadrată de blocuri optice redesenate, care integrează de acum și lumini de zi.
Aceste evoluții subliniază trăsăturile de robustețe ale vehiculului.
 
„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienții noștri, păstrând totodată proporțiile inițiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunța la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster își reafirmă caracterul puternic, dar păstrează genele inițiale”
David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripția Duster, accentuează caracterul de SUV al mașinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal”, de 16″, alături de pneurile „Mud and Snow”, dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistică a părții frontale, în special prin prezența elementelor cromate. Ornamentul de eșapament cromat, precum și noua inscripție „4WD”, completează evoluțiile de design exterior și reafirmă personalitatea puternică a noului Duster.

O nouă culoare, Gris Comète, este de acum disponibilă pentru Noua Dacia Duster.

Un interior profund înnoit
Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflectă apartenența clară  la universul modelelor 4×4.

Planșa de bord, complet redesenată, dispune de o consolă centrală încadrată de două baghete verticale ce accentuează impresia de robustețe.

Noua Dacia Duster propune patru tapițerii noi, printre care una de piele, în funcție de nivelul de echipare.
Scaunele cu un design nou oferă un plus de confort pasagerilor, în timp ce spătarul banchetei spate a fost ranforsat.
Nuanțele disponibile la interior, mai sobre, întăresc caracterul masculin al noii Dacia Duster și apartenența sa la universul 4×4.

Evoluțiile de design, atât la interior cât și la exterior consolidează impresia de robustețe pe care o degajă Noua Dacia Duster.

Accesorii pentru fiecare

Pentru a sublinia designul și caracteristicile 4×4 ale Noului Duster, Dacia oferă numeroase posibilități de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.

Un stil 4×4 mai pregnant

Pentru a accentua și mai mult aspectul robust și personalitatea Noii Dacia Duster, clienții au la dispoziție două pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure”, include protecții laterale și pentru pasajele roților, în timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road”, include un set de praguri laterale și un bull bar.

Accesorii pentru un plus de utilitate…

La interior sunt disponibile noi elemente de protecție, utile în cele mai diverse situații: o gamă de covorașe (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spațiul de bagaje și huse pentru scaune.
În plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot susține o greutate de până la 100 kg, precum și o protecție de portbagaj.

… și de confort

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fața alături de o gamă deja bogată de accesorii de siguranță: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanțuri de zăpadă, scaun pentru copii….

Echipamente noi și prestații superioare, la un preț imbatabil
Noua Dacia Duster oferă mai multe prestații și echipamente  la un preț competitiv:

Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu bluetooth și sistem de navigație încorporat (în funcție de versiune) sau
Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu și eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® și prize USB și Jack.

Prestații utile și așteptate pentru un spațiu interior bine gândit
Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, în funcție de versiune: regulator/limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, închiderea centralizată a portierelor la plecare și indicator al temperaturii exterioare.
Butoanele de acționare a geamurilor electrice sunt poziționate pe panourile portierelor și dispun de comandă cu impuls pe partea șoferului.

Noua Dacia Duster oferă un spațiu interior sporit și un volum de încărcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (în funcție de versiune), precum și posibilitatea de a transporta obiecte de  până la 2m70 lungime (cu bancheta spate rabatată). Spațiile de depozitare disponibile la interior au un volum de până la 3,3 litri.
În plus, noua tabletă de portbagaj permite un acces ușor la conținutul portbagajului.

Noi echipamente de siguranță activă…
Noul model dispune în  serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigură stabilitatea vehiculului în condițiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenței în viraj sau condusul pe șosele alunecoase.
Sistemul de asistență la frânarea de urgență (AFU) completează dispozitivul de anti-blocare a roților (ABS).

…și de siguranță pasivă
Pentru a garanta un nivel bun de protecție a ocupanților, Noua Dacia Duster este echipată (încă de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale șofer și pasager, precum și cu airbag-uri laterale cap-torace.
Șoferul și pasagerul din față sunt avertizați printr-un semnal optic și sonor în cazul în care nu și-au cuplat centura de siguranță.
Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care facilitează atașarea în deplină siguranță a scaunelor de copii.
În plus, în funcție de versiune este disponibil limitatorul și regulatorul de viteză. Comenzile acestor sisteme sunt prevăzute pe fațada consolei centrale (activarea sistemului) și pe volan (reglarea vitezei).

Un nou motor pentru un plus de polivalență și performanță

Noul motor pe benzină 1.2 TCe 125 CP
Noul Duster inaugurează în gama Dacia motorul pe benzină 1.2 TCe 125 CP.
Acest propulsor cu 4 cilindri și injecție directă, dezvoltă 90% din cuplul maxim încă de la
1 500 rotații pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci și economic în exploatare, având un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km și un lanț de distribuție cu garanție pe viață, care nu necesită întreținere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Celelalte motorizări
Motorul 1.6 16v 105 CP este în continuare disponibil atât pentru versiunile 4×2 cât și 4×4 iar, în anumite țări, și în versiunea cu GPL, care asigură un cost de utilizare scăzut.
Pentru cei care preferă motorizările diesel, sunt disponibile două versiuni: 1.5 dCi 90 CP și 1.5 dCi 110 CP.

Funcția Eco Mode și indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenți la consumul de carburant.
Funcția Eco Mode îi permite șoferului să adopte, dacă dorește, un stil de condus care să diminueze consumul de carburant.
Odată activat, sistemul adaptează anumiți parametri de conducere limitând performanțele motorului și confortul termic, în proporții acceptabile pentru șofer și pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnalează, printr-un indicator vizual, turația optimă pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atât asupra consumului cât și a emisiilor de CO2.

Confortul acustic
Noua Dacia Duster oferă performanțe acustice superioare față de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este și el îmbunătățit datorită unei mai bune insonorizări a habitaclului. Au fost diminuate atât zgomotele de rulare, cât și cele aerodinamice și cele generate de grupul moto-propulsor.

Un SUV compact și robust

Un model adaptat și pentru traficul urban
Noua Dacia Duster afișează aceleași dimensiuni exterioare ca varianta anterioară: 4,31 m lungime și 2m lățime. Compact și agil în trafic, modelul asigură o poziție de condus avantajoasă și o bună vizibilitate, care permite un șofat în deplină siguranță.

Un adevărat 4×4
Ranforsările din partea inferioară a caroseriei, garda la sol ridicată și unghiurile de atac și degajare avantajoase fac din Noua Dacia Duster un vehicul ideal pentru traseele pe drumuri dificile sau în off-road.

RALIUL GAZELELOR 2013, UN PODIUM 100% DACIA DUSTER

Dacia Duster s-a clasat pe primele trei trepte ale podiumului la categoria crossover în celebrul Raliu al Gazelelor.

După 15 zile de cursă, 6 etape și 12 până la 14 ore de șofat în fiecare zi,  echipajele 100% feminine care au condus Dacia Duster au înregistrat o victorie bine-meritată.
Saida Berhamida și Safae Challal (membrele echipajului 315) au declarat: „Am reușit să ne autodepășim în această cursă. Duster este impresionant, reușește să treacă acolo pe unde alte mașini nu reușesc!”
Un palmares superb pentru Dacia Duster cu ocazia celei de-a 23-a ediții a Raliului Gazelelor.

GENELE DACIA: GENEROZITATE, FIABILITATE, SIMPLITATE

Dacia a adus o adevărată inovație în privința accesului la mobilitatea auto propunând, în premieră, un automobil nou la un nivel de preț la care anterior clienții nu își puteau permite decât un autovehicul de ocazie.
Modelele Dacia beneficiază de o fiabilitate recunoscută și de costuri de întreținere scăzute.

O fiabilitate recunoscută

Exigența și experiența Grupului Renault
Dacia beneficiază de expertiza Grupului Renault în materie de calitate, utilizând aceleași procese și standarde existente în cadrul Alianței Renault-Nissan.
Noul Duster este produs în uzina Dacia de la Mioveni.
Asemenea celorlalte situri industriale ale Grupului, uzina de la Mioveni aplică Sistemul de Producție Renault (SPR). Acest demers, comun pentru toate uzinele Grupului Renault asigură, ca urmare a aplicării standardelor de fabricație, realizarea unui produs de calitate.
Dacia beneficiază, de asemenea, de motoarele dezvoltate de Alianța Renault-Nissan, cum este cazul motorului 1.5 dCi, cel mai vândut propulsor al Alianței (peste un milion de unități în 2012). În plus, Noua Dacia Duster beneficiază de experiența Nissan în domeniul vehiculelor 4×4. Astfel, cutia de transfer și puntea spate cu blocare a diferențialului sunt preluate de la Nissan.

Conform unui sondaj realizat în rândurile a 29 000 de clienți din 5 țări europene (Franța, Spania, Portugalia, Belgia și Italia) Dacia figurează în topul celor mai fiabile mărci auto în anul 2012.

În ultimii 4 ani, marca Dacia a primit premiul „Wertmeister” pentru mai multe din modelele sale. Acest premiu, decernat de revista germană Autobild, evidențiază cea mai bună valoare reziduală a vehiculelor.

O utilizare fără griji: 3 ani garanție sau 100.000 km
Garanția constructor de 3 ani/ 100 000 km se aplică întregii game de modele. Ea asigură preluarea în orice atelier din cadrul rețelei autorizate Dacia și efectuarea unei reparații de calitate, cu piese de origine.
În plus, Dacia le propune celor care doresc contracte de garanție extinsă.

UN VEHICUL, O MARCĂ‚: DOUĂ‚ POVEȘTI DE SUCCES

Aventura Duster
Dacia Duster este un adevărat succes comercial, reușind să câștige peste 400 000 de clienți în cei 3 ani de carieră. În 2012, modelul a figurat în clasamentul primelor 10 mașini cele mai vândute pe piața din Franța. Duster a contribuit atât la evoluția imaginii de marcă a Dacia cât și la cucerirea de noi clienți.

Reușita sa nu se explică însă numai prin prețul atractiv. O contribuție la fel de importantă la acest succes au avut-o calitățile proprii ale mașinii, începând cu design-ul robust și continuând cu manevrabilitatea și cu capacitățile 4×4 dovedite din plin în cadrul unor competiții renumite, precum Trofeul Andros, Raliul Gazelelor sau Cursa de la Pikes Peak.
Nu trebuie uitat caracterul practic: interiorul generos, numeroasele spații de depozitare sau portbagajul încăpător.
La toate aceste atuuri se adaugă consumul redus, datorită utilizării unor motoare moderne (inclusiv o variantă GPL) și costurile de întreținere avantajoase.
De acum, aventura poate continua cu Noua Dacia Duster.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400 000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat .Cu personalitatea sa și mai afirmată, Noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes.”
Renaud Pirel, Director de Marketing Gama Entry

Saga Dacia
Începând din toamna anului 2004, de la lansarea primei generații a modelului Logan, Dacia a vândut peste 2,4 milioane de vehicule în Europa și în țările din bazinul mediteranean.
Dispunând de cea mai tânără gamă din Europa, marca românească și-a continuat în 2013 expansiunea comercială, adăugând 6 noi piețe pe lista destinațiilor sale de export: Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Danemarca, Cipru și Malta.
În numai câțiva ani, în Europa Occidentală a apărut o adevărată comunitate de clienți, mândri de a fi posesorii unui model marca Dacia. La cea de-a cincea ediție a marelui picnic Dacia organizat în Franța au fost prezente peste 15 000 de persoane, ceea ce înseamnă un nou record de participare.
Un suflu nou care a contribuit la consolidarea comunității Dacia atât din Franța cât și din alte țări l-au adus rețelele sociale: paginile Facebook Dacia Monde au deja peste 800 000 de fani iar pagini Dacia Facebook există în 21 de țări.

„Dacia este marca auto cu cea mai mare creștere din Europa –  plus 18% în primul semestru 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut – și aceasta în contextul unei evoluții puțin favorabile a pieței. Noul Duster completează o gamă complet înnoită, cea mai tânără din Europa și din bazinul mediteranean.Povestea de succes a Dacia continuă.”
Rafaël Treguer, Director de marcă Dacia


sursa foto: daciagroup.com

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 09 Sep. 2013, 09:40 Actualizat: 09 Sep. 2013, 09:42 Auto-Moto
Pe aceeași temă
Bendeac intervine în scandalul cu Velea și îl face praf pe Abi Talent:
Bendeac intervine în scandalul cu Velea și îl face praf pe Abi Talent: "Abi este..."
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
S-a dat LEGE! Ce PENSIE primesti daca nu ai cotizat DELOC la stat
S-a dat LEGE! Ce PENSIE primesti daca nu ai cotizat DELOC la stat
Film pentru adulţi, turnat într-un apartament închiriat. Reacţia neaşteptată a proprietarei
Film pentru adulţi, turnat într-un apartament închiriat. Reacţia neaşteptată a proprietarei
Scandal in Spania! Oficialii Sevillei au izbucnit dupa meciul cu Real Madrid: „Scoteam echipa de pe teren!” Ce i-a spus Lopetegui arbitrului la pauza
Scandal in Spania! Oficialii Sevillei au izbucnit dupa meciul cu Real Madrid: „Scoteam echipa de pe teren!” Ce i-a spus ...
Cum fac amor africanii. Practica care șochează întreaga lume!
Cum fac amor africanii. Practica care șochează întreaga lume!
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut parte agresorul
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut ...
CAPCANĂ uriaşă: METODA prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi TOATE actele în regulă şi nu aţi încălcat nicio regulă
CAPCANĂ uriaşă: METODA prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi TOATE actele în regulă şi nu aţi încălcat ...
NAVA ce putea SALVA pasagerii de pe Titanic. Căpitanului i s-a cerut însă să se retragă. Situaţia INCEDIBILĂ care este CONDAMNATĂ şi după mai bine de 100 de ani
NAVA ce putea SALVA pasagerii de pe Titanic. Căpitanului i s-a cerut însă să se retragă. Situaţia INCEDIBILĂ care ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
TRAGEDIE! A MURIT! Dwayne „The Rock” Johnson, veste de ULTIMĂ ORĂ
TRAGEDIE! A MURIT! Dwayne „The Rock” Johnson, veste de ULTIMĂ ORĂ
Schimbări pentru șoferi! Cum se va face înmatricularea în 2020. Ce pățesc cei care nu respectă legea
Schimbări pentru șoferi! Cum se va face înmatricularea în 2020. Ce pățesc cei care nu respectă legea
Guvernul Orban, lovitură dură pentru pensionari și copii. Ce se întâmplă cu banii de pensii și alocații
Guvernul Orban, lovitură dură pentru pensionari și copii. Ce se întâmplă cu banii de pensii și alocații
Dumnezeu sa-l ierte! Artistul roman care a fermecat GENERATII intregi A MURIT! ULTIMA ORA
Dumnezeu sa-l ierte! Artistul roman care a fermecat GENERATII intregi A MURIT! ULTIMA ORA
BREAKING NEWS: Categoria de salriaţi care primesc 4 ZILE DE CONCEDIU în plus. De CONCEDIU în PLUS beneficiază cei care....
BREAKING NEWS: Categoria de salriaţi care primesc 4 ZILE DE CONCEDIU în plus. De CONCEDIU în PLUS beneficiază cei care....
Lovitură cruntă pentru Meghan Markle! Copilul va rămâne cu Prințul Harry după divorț
Lovitură cruntă pentru Meghan Markle! Copilul va rămâne cu Prințul Harry după divorț
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
S-a logodit cu un bărbat cu 31 de ani mai mare şi susţine că nu e vrea banii lui: A fost dragoste la prima vedere
S-a logodit cu un bărbat cu 31 de ani mai mare şi susţine că nu e vrea banii lui: A fost dragoste la prima vedere
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea în brațele unei superbe blonde
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea ...
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Horoscop de Weekend cu Neti Sandu! Trebuie să fie în gardă aceste zodii
Horoscop de Weekend cu Neti Sandu! Trebuie să fie în gardă aceste zodii
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Asta este ADEVĂRATĂ BOMBĂ din dosarul Caracal! Criminalul Gheorghe Dincă, făcut praf psihic prin METODA "COLEGUL-FANTOMĂ"! I-au spart "lacătele" mentale printr-o manevră a detectivilor americani din anii '80
Asta este ADEVĂRATĂ BOMBĂ din dosarul Caracal! Criminalul Gheorghe Dincă, făcut praf psihic prin METODA "COLEGUL-FANTOMĂ"! ...
Confesiunile mamei Cristinei Țopescu! Femeia a rupt tăcerea. De ce nu și-a sunat fiica de Revelion
Confesiunile mamei Cristinei Țopescu! Femeia a rupt tăcerea. De ce nu și-a sunat fiica de Revelion
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate