Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt

Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt
  • Publicat:
  • Actualizat:

Noua Dacia Duster se lansează mâine, 10 septembrie,  la Salonul Auto de la Frankfurt. Un exterior mai modern și un interior profund schimbat.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400.000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat. Cu personalitatea sa și mai afirmată, noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes”, a declarat Renaud Pirel, director de marketing Gama Entry.

Comunicat de presă Dacia Group:

Un exterior mai modern și un interior profund schimbat, cu tapițerii noi și o nouă planșă de bord.
Noua Dacia Duster aduce mai multe echipamente la același preț: Dacia MEDIA NAV, regulator-limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil în serie, o reală evoluție la nivelul calității percepute, un design nou și o modularitate îmbunătățită.
Un nou motor pe benzină, 1.2 TCe 125 CP, cu un consum de carburant de numai 6,0 l /100 km și cu emisii reduse de CO2.
Noua Dacia Duster păstrează toate calitățile care i-au asigurat succesul: polivalența în utilizare, calitățile de rulare pe drumuri neamenajate în cazul versiunii 4×2 și capacitatea de a aborda trasee dificile în cazul versiunii 4×4, la care se adaugă un raport spațiu interior/ preț fără egal.
Asemenea tuturor modelelor Dacia, Noul Duster dispune de o garanție de 3 ani / 100 000 km.

NOUA DACIA DUSTER: MAI MULTĂ‚ PERSONALITATE

Evoluție la exterior, revoluție la interior
Noua Dacia Duster afișează un stil exterior ce accentuează trăsăturile de robustețe care au asigurat succesul primei variante.

Un look 4×4 indiscutabil
În partea frontală se remarcă noul calandru cu bandouri orizontale cromate și o nouă grilă a radiatorului, încadrată de blocuri optice redesenate, care integrează de acum și lumini de zi.
Aceste evoluții subliniază trăsăturile de robustețe ale vehiculului.
 
„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienții noștri, păstrând totodată proporțiile inițiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunța la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster își reafirmă caracterul puternic, dar păstrează genele inițiale”
David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripția Duster, accentuează caracterul de SUV al mașinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal”, de 16″, alături de pneurile „Mud and Snow”, dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistică a părții frontale, în special prin prezența elementelor cromate. Ornamentul de eșapament cromat, precum și noua inscripție „4WD”, completează evoluțiile de design exterior și reafirmă personalitatea puternică a noului Duster.

O nouă culoare, Gris Comète, este de acum disponibilă pentru Noua Dacia Duster.

Un interior profund înnoit
Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflectă apartenența clară  la universul modelelor 4×4.

Planșa de bord, complet redesenată, dispune de o consolă centrală încadrată de două baghete verticale ce accentuează impresia de robustețe.

Noua Dacia Duster propune patru tapițerii noi, printre care una de piele, în funcție de nivelul de echipare.
Scaunele cu un design nou oferă un plus de confort pasagerilor, în timp ce spătarul banchetei spate a fost ranforsat.
Nuanțele disponibile la interior, mai sobre, întăresc caracterul masculin al noii Dacia Duster și apartenența sa la universul 4×4.

Evoluțiile de design, atât la interior cât și la exterior consolidează impresia de robustețe pe care o degajă Noua Dacia Duster.

Accesorii pentru fiecare

Pentru a sublinia designul și caracteristicile 4×4 ale Noului Duster, Dacia oferă numeroase posibilități de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.

Un stil 4×4 mai pregnant

Pentru a accentua și mai mult aspectul robust și personalitatea Noii Dacia Duster, clienții au la dispoziție două pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure”, include protecții laterale și pentru pasajele roților, în timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road”, include un set de praguri laterale și un bull bar.

Accesorii pentru un plus de utilitate…

La interior sunt disponibile noi elemente de protecție, utile în cele mai diverse situații: o gamă de covorașe (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spațiul de bagaje și huse pentru scaune.
În plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot susține o greutate de până la 100 kg, precum și o protecție de portbagaj.

… și de confort

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fața alături de o gamă deja bogată de accesorii de siguranță: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanțuri de zăpadă, scaun pentru copii….

Echipamente noi și prestații superioare, la un preț imbatabil
Noua Dacia Duster oferă mai multe prestații și echipamente  la un preț competitiv:

Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu bluetooth și sistem de navigație încorporat (în funcție de versiune) sau
Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu și eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® și prize USB și Jack.

Prestații utile și așteptate pentru un spațiu interior bine gândit
Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, în funcție de versiune: regulator/limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, închiderea centralizată a portierelor la plecare și indicator al temperaturii exterioare.
Butoanele de acționare a geamurilor electrice sunt poziționate pe panourile portierelor și dispun de comandă cu impuls pe partea șoferului.

Noua Dacia Duster oferă un spațiu interior sporit și un volum de încărcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (în funcție de versiune), precum și posibilitatea de a transporta obiecte de  până la 2m70 lungime (cu bancheta spate rabatată). Spațiile de depozitare disponibile la interior au un volum de până la 3,3 litri.
În plus, noua tabletă de portbagaj permite un acces ușor la conținutul portbagajului.

Noi echipamente de siguranță activă…
Noul model dispune în  serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigură stabilitatea vehiculului în condițiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenței în viraj sau condusul pe șosele alunecoase.
Sistemul de asistență la frânarea de urgență (AFU) completează dispozitivul de anti-blocare a roților (ABS).

…și de siguranță pasivă
Pentru a garanta un nivel bun de protecție a ocupanților, Noua Dacia Duster este echipată (încă de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale șofer și pasager, precum și cu airbag-uri laterale cap-torace.
Șoferul și pasagerul din față sunt avertizați printr-un semnal optic și sonor în cazul în care nu și-au cuplat centura de siguranță.
Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care facilitează atașarea în deplină siguranță a scaunelor de copii.
În plus, în funcție de versiune este disponibil limitatorul și regulatorul de viteză. Comenzile acestor sisteme sunt prevăzute pe fațada consolei centrale (activarea sistemului) și pe volan (reglarea vitezei).

Un nou motor pentru un plus de polivalență și performanță

Noul motor pe benzină 1.2 TCe 125 CP
Noul Duster inaugurează în gama Dacia motorul pe benzină 1.2 TCe 125 CP.
Acest propulsor cu 4 cilindri și injecție directă, dezvoltă 90% din cuplul maxim încă de la
1 500 rotații pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci și economic în exploatare, având un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km și un lanț de distribuție cu garanție pe viață, care nu necesită întreținere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Celelalte motorizări
Motorul 1.6 16v 105 CP este în continuare disponibil atât pentru versiunile 4×2 cât și 4×4 iar, în anumite țări, și în versiunea cu GPL, care asigură un cost de utilizare scăzut.
Pentru cei care preferă motorizările diesel, sunt disponibile două versiuni: 1.5 dCi 90 CP și 1.5 dCi 110 CP.

Funcția Eco Mode și indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenți la consumul de carburant.
Funcția Eco Mode îi permite șoferului să adopte, dacă dorește, un stil de condus care să diminueze consumul de carburant.
Odată activat, sistemul adaptează anumiți parametri de conducere limitând performanțele motorului și confortul termic, în proporții acceptabile pentru șofer și pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnalează, printr-un indicator vizual, turația optimă pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atât asupra consumului cât și a emisiilor de CO2.

Confortul acustic
Noua Dacia Duster oferă performanțe acustice superioare față de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este și el îmbunătățit datorită unei mai bune insonorizări a habitaclului. Au fost diminuate atât zgomotele de rulare, cât și cele aerodinamice și cele generate de grupul moto-propulsor.

Un SUV compact și robust

Un model adaptat și pentru traficul urban
Noua Dacia Duster afișează aceleași dimensiuni exterioare ca varianta anterioară: 4,31 m lungime și 2m lățime. Compact și agil în trafic, modelul asigură o poziție de condus avantajoasă și o bună vizibilitate, care permite un șofat în deplină siguranță.

Un adevărat 4×4
Ranforsările din partea inferioară a caroseriei, garda la sol ridicată și unghiurile de atac și degajare avantajoase fac din Noua Dacia Duster un vehicul ideal pentru traseele pe drumuri dificile sau în off-road.

RALIUL GAZELELOR 2013, UN PODIUM 100% DACIA DUSTER

Dacia Duster s-a clasat pe primele trei trepte ale podiumului la categoria crossover în celebrul Raliu al Gazelelor.

După 15 zile de cursă, 6 etape și 12 până la 14 ore de șofat în fiecare zi,  echipajele 100% feminine care au condus Dacia Duster au înregistrat o victorie bine-meritată.
Saida Berhamida și Safae Challal (membrele echipajului 315) au declarat: „Am reușit să ne autodepășim în această cursă. Duster este impresionant, reușește să treacă acolo pe unde alte mașini nu reușesc!”
Un palmares superb pentru Dacia Duster cu ocazia celei de-a 23-a ediții a Raliului Gazelelor.

GENELE DACIA: GENEROZITATE, FIABILITATE, SIMPLITATE

Dacia a adus o adevărată inovație în privința accesului la mobilitatea auto propunând, în premieră, un automobil nou la un nivel de preț la care anterior clienții nu își puteau permite decât un autovehicul de ocazie.
Modelele Dacia beneficiază de o fiabilitate recunoscută și de costuri de întreținere scăzute.

O fiabilitate recunoscută

Exigența și experiența Grupului Renault
Dacia beneficiază de expertiza Grupului Renault în materie de calitate, utilizând aceleași procese și standarde existente în cadrul Alianței Renault-Nissan.
Noul Duster este produs în uzina Dacia de la Mioveni.
Asemenea celorlalte situri industriale ale Grupului, uzina de la Mioveni aplică Sistemul de Producție Renault (SPR). Acest demers, comun pentru toate uzinele Grupului Renault asigură, ca urmare a aplicării standardelor de fabricație, realizarea unui produs de calitate.
Dacia beneficiază, de asemenea, de motoarele dezvoltate de Alianța Renault-Nissan, cum este cazul motorului 1.5 dCi, cel mai vândut propulsor al Alianței (peste un milion de unități în 2012). În plus, Noua Dacia Duster beneficiază de experiența Nissan în domeniul vehiculelor 4×4. Astfel, cutia de transfer și puntea spate cu blocare a diferențialului sunt preluate de la Nissan.

Conform unui sondaj realizat în rândurile a 29 000 de clienți din 5 țări europene (Franța, Spania, Portugalia, Belgia și Italia) Dacia figurează în topul celor mai fiabile mărci auto în anul 2012.

În ultimii 4 ani, marca Dacia a primit premiul „Wertmeister” pentru mai multe din modelele sale. Acest premiu, decernat de revista germană Autobild, evidențiază cea mai bună valoare reziduală a vehiculelor.

O utilizare fără griji: 3 ani garanție sau 100.000 km
Garanția constructor de 3 ani/ 100 000 km se aplică întregii game de modele. Ea asigură preluarea în orice atelier din cadrul rețelei autorizate Dacia și efectuarea unei reparații de calitate, cu piese de origine.
În plus, Dacia le propune celor care doresc contracte de garanție extinsă.

UN VEHICUL, O MARCĂ‚: DOUĂ‚ POVEȘTI DE SUCCES

Aventura Duster
Dacia Duster este un adevărat succes comercial, reușind să câștige peste 400 000 de clienți în cei 3 ani de carieră. În 2012, modelul a figurat în clasamentul primelor 10 mașini cele mai vândute pe piața din Franța. Duster a contribuit atât la evoluția imaginii de marcă a Dacia cât și la cucerirea de noi clienți.

Reușita sa nu se explică însă numai prin prețul atractiv. O contribuție la fel de importantă la acest succes au avut-o calitățile proprii ale mașinii, începând cu design-ul robust și continuând cu manevrabilitatea și cu capacitățile 4×4 dovedite din plin în cadrul unor competiții renumite, precum Trofeul Andros, Raliul Gazelelor sau Cursa de la Pikes Peak.
Nu trebuie uitat caracterul practic: interiorul generos, numeroasele spații de depozitare sau portbagajul încăpător.
La toate aceste atuuri se adaugă consumul redus, datorită utilizării unor motoare moderne (inclusiv o variantă GPL) și costurile de întreținere avantajoase.
De acum, aventura poate continua cu Noua Dacia Duster.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400 000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat .Cu personalitatea sa și mai afirmată, Noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes.”
Renaud Pirel, Director de Marketing Gama Entry

Saga Dacia
Începând din toamna anului 2004, de la lansarea primei generații a modelului Logan, Dacia a vândut peste 2,4 milioane de vehicule în Europa și în țările din bazinul mediteranean.
Dispunând de cea mai tânără gamă din Europa, marca românească și-a continuat în 2013 expansiunea comercială, adăugând 6 noi piețe pe lista destinațiilor sale de export: Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Danemarca, Cipru și Malta.
În numai câțiva ani, în Europa Occidentală a apărut o adevărată comunitate de clienți, mândri de a fi posesorii unui model marca Dacia. La cea de-a cincea ediție a marelui picnic Dacia organizat în Franța au fost prezente peste 15 000 de persoane, ceea ce înseamnă un nou record de participare.
Un suflu nou care a contribuit la consolidarea comunității Dacia atât din Franța cât și din alte țări l-au adus rețelele sociale: paginile Facebook Dacia Monde au deja peste 800 000 de fani iar pagini Dacia Facebook există în 21 de țări.

„Dacia este marca auto cu cea mai mare creștere din Europa –  plus 18% în primul semestru 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut – și aceasta în contextul unei evoluții puțin favorabile a pieței. Noul Duster completează o gamă complet înnoită, cea mai tânără din Europa și din bazinul mediteranean.Povestea de succes a Dacia continuă.”
Rafaël Treguer, Director de marcă Dacia


sursa foto: daciagroup.com

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci Ion Creangă
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen