Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 09 Sep. 2013, 09:40 Actualizat: 09 Sep. 2013, 09:42 Auto-Moto
Noua Dacia Duster se lansează mâine la Salonul Auto de la Frankfurt

Noua Dacia Duster se lansează mâine, 10 septembrie,  la Salonul Auto de la Frankfurt. Un exterior mai modern și un interior profund schimbat.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400.000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat. Cu personalitatea sa și mai afirmată, noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes”, a declarat Renaud Pirel, director de marketing Gama Entry.

Comunicat de presă Dacia Group:

Un exterior mai modern și un interior profund schimbat, cu tapițerii noi și o nouă planșă de bord.
Noua Dacia Duster aduce mai multe echipamente la același preț: Dacia MEDIA NAV, regulator-limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, sistem de control al traiectoriei (ASR-ESP) disponibil în serie, o reală evoluție la nivelul calității percepute, un design nou și o modularitate îmbunătățită.
Un nou motor pe benzină, 1.2 TCe 125 CP, cu un consum de carburant de numai 6,0 l /100 km și cu emisii reduse de CO2.
Noua Dacia Duster păstrează toate calitățile care i-au asigurat succesul: polivalența în utilizare, calitățile de rulare pe drumuri neamenajate în cazul versiunii 4×2 și capacitatea de a aborda trasee dificile în cazul versiunii 4×4, la care se adaugă un raport spațiu interior/ preț fără egal.
Asemenea tuturor modelelor Dacia, Noul Duster dispune de o garanție de 3 ani / 100 000 km.

NOUA DACIA DUSTER: MAI MULTĂ‚ PERSONALITATE

Evoluție la exterior, revoluție la interior
Noua Dacia Duster afișează un stil exterior ce accentuează trăsăturile de robustețe care au asigurat succesul primei variante.

Un look 4×4 indiscutabil
În partea frontală se remarcă noul calandru cu bandouri orizontale cromate și o nouă grilă a radiatorului, încadrată de blocuri optice redesenate, care integrează de acum și lumini de zi.
Aceste evoluții subliniază trăsăturile de robustețe ale vehiculului.
 
„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienții noștri, păstrând totodată proporțiile inițiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunța la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster își reafirmă caracterul puternic, dar păstrează genele inițiale”
David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripția Duster, accentuează caracterul de SUV al mașinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal”, de 16″, alături de pneurile „Mud and Snow”, dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistică a părții frontale, în special prin prezența elementelor cromate. Ornamentul de eșapament cromat, precum și noua inscripție „4WD”, completează evoluțiile de design exterior și reafirmă personalitatea puternică a noului Duster.

O nouă culoare, Gris Comète, este de acum disponibilă pentru Noua Dacia Duster.

Un interior profund înnoit
Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflectă apartenența clară  la universul modelelor 4×4.

Planșa de bord, complet redesenată, dispune de o consolă centrală încadrată de două baghete verticale ce accentuează impresia de robustețe.

Noua Dacia Duster propune patru tapițerii noi, printre care una de piele, în funcție de nivelul de echipare.
Scaunele cu un design nou oferă un plus de confort pasagerilor, în timp ce spătarul banchetei spate a fost ranforsat.
Nuanțele disponibile la interior, mai sobre, întăresc caracterul masculin al noii Dacia Duster și apartenența sa la universul 4×4.

Evoluțiile de design, atât la interior cât și la exterior consolidează impresia de robustețe pe care o degajă Noua Dacia Duster.

Accesorii pentru fiecare

Pentru a sublinia designul și caracteristicile 4×4 ale Noului Duster, Dacia oferă numeroase posibilități de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.

Un stil 4×4 mai pregnant

Pentru a accentua și mai mult aspectul robust și personalitatea Noii Dacia Duster, clienții au la dispoziție două pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure”, include protecții laterale și pentru pasajele roților, în timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road”, include un set de praguri laterale și un bull bar.

Accesorii pentru un plus de utilitate…

La interior sunt disponibile noi elemente de protecție, utile în cele mai diverse situații: o gamă de covorașe (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spațiul de bagaje și huse pentru scaune.
În plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot susține o greutate de până la 100 kg, precum și o protecție de portbagaj.

… și de confort

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fața alături de o gamă deja bogată de accesorii de siguranță: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanțuri de zăpadă, scaun pentru copii….

Echipamente noi și prestații superioare, la un preț imbatabil
Noua Dacia Duster oferă mai multe prestații și echipamente  la un preț competitiv:

Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu bluetooth și sistem de navigație încorporat (în funcție de versiune) sau
Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu și eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® și prize USB și Jack.

Prestații utile și așteptate pentru un spațiu interior bine gândit
Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, în funcție de versiune: regulator/limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, închiderea centralizată a portierelor la plecare și indicator al temperaturii exterioare.
Butoanele de acționare a geamurilor electrice sunt poziționate pe panourile portierelor și dispun de comandă cu impuls pe partea șoferului.

Noua Dacia Duster oferă un spațiu interior sporit și un volum de încărcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (în funcție de versiune), precum și posibilitatea de a transporta obiecte de  până la 2m70 lungime (cu bancheta spate rabatată). Spațiile de depozitare disponibile la interior au un volum de până la 3,3 litri.
În plus, noua tabletă de portbagaj permite un acces ușor la conținutul portbagajului.

Noi echipamente de siguranță activă…
Noul model dispune în  serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigură stabilitatea vehiculului în condițiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenței în viraj sau condusul pe șosele alunecoase.
Sistemul de asistență la frânarea de urgență (AFU) completează dispozitivul de anti-blocare a roților (ABS).

…și de siguranță pasivă
Pentru a garanta un nivel bun de protecție a ocupanților, Noua Dacia Duster este echipată (încă de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale șofer și pasager, precum și cu airbag-uri laterale cap-torace.
Șoferul și pasagerul din față sunt avertizați printr-un semnal optic și sonor în cazul în care nu și-au cuplat centura de siguranță.
Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care facilitează atașarea în deplină siguranță a scaunelor de copii.
În plus, în funcție de versiune este disponibil limitatorul și regulatorul de viteză. Comenzile acestor sisteme sunt prevăzute pe fațada consolei centrale (activarea sistemului) și pe volan (reglarea vitezei).

Un nou motor pentru un plus de polivalență și performanță

Noul motor pe benzină 1.2 TCe 125 CP
Noul Duster inaugurează în gama Dacia motorul pe benzină 1.2 TCe 125 CP.
Acest propulsor cu 4 cilindri și injecție directă, dezvoltă 90% din cuplul maxim încă de la
1 500 rotații pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci și economic în exploatare, având un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km și un lanț de distribuție cu garanție pe viață, care nu necesită întreținere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Celelalte motorizări
Motorul 1.6 16v 105 CP este în continuare disponibil atât pentru versiunile 4×2 cât și 4×4 iar, în anumite țări, și în versiunea cu GPL, care asigură un cost de utilizare scăzut.
Pentru cei care preferă motorizările diesel, sunt disponibile două versiuni: 1.5 dCi 90 CP și 1.5 dCi 110 CP.

Funcția Eco Mode și indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenți la consumul de carburant.
Funcția Eco Mode îi permite șoferului să adopte, dacă dorește, un stil de condus care să diminueze consumul de carburant.
Odată activat, sistemul adaptează anumiți parametri de conducere limitând performanțele motorului și confortul termic, în proporții acceptabile pentru șofer și pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnalează, printr-un indicator vizual, turația optimă pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atât asupra consumului cât și a emisiilor de CO2.

Confortul acustic
Noua Dacia Duster oferă performanțe acustice superioare față de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este și el îmbunătățit datorită unei mai bune insonorizări a habitaclului. Au fost diminuate atât zgomotele de rulare, cât și cele aerodinamice și cele generate de grupul moto-propulsor.

Un SUV compact și robust

Un model adaptat și pentru traficul urban
Noua Dacia Duster afișează aceleași dimensiuni exterioare ca varianta anterioară: 4,31 m lungime și 2m lățime. Compact și agil în trafic, modelul asigură o poziție de condus avantajoasă și o bună vizibilitate, care permite un șofat în deplină siguranță.

Un adevărat 4×4
Ranforsările din partea inferioară a caroseriei, garda la sol ridicată și unghiurile de atac și degajare avantajoase fac din Noua Dacia Duster un vehicul ideal pentru traseele pe drumuri dificile sau în off-road.

RALIUL GAZELELOR 2013, UN PODIUM 100% DACIA DUSTER

Dacia Duster s-a clasat pe primele trei trepte ale podiumului la categoria crossover în celebrul Raliu al Gazelelor.

După 15 zile de cursă, 6 etape și 12 până la 14 ore de șofat în fiecare zi,  echipajele 100% feminine care au condus Dacia Duster au înregistrat o victorie bine-meritată.
Saida Berhamida și Safae Challal (membrele echipajului 315) au declarat: „Am reușit să ne autodepășim în această cursă. Duster este impresionant, reușește să treacă acolo pe unde alte mașini nu reușesc!”
Un palmares superb pentru Dacia Duster cu ocazia celei de-a 23-a ediții a Raliului Gazelelor.

GENELE DACIA: GENEROZITATE, FIABILITATE, SIMPLITATE

Dacia a adus o adevărată inovație în privința accesului la mobilitatea auto propunând, în premieră, un automobil nou la un nivel de preț la care anterior clienții nu își puteau permite decât un autovehicul de ocazie.
Modelele Dacia beneficiază de o fiabilitate recunoscută și de costuri de întreținere scăzute.

O fiabilitate recunoscută

Exigența și experiența Grupului Renault
Dacia beneficiază de expertiza Grupului Renault în materie de calitate, utilizând aceleași procese și standarde existente în cadrul Alianței Renault-Nissan.
Noul Duster este produs în uzina Dacia de la Mioveni.
Asemenea celorlalte situri industriale ale Grupului, uzina de la Mioveni aplică Sistemul de Producție Renault (SPR). Acest demers, comun pentru toate uzinele Grupului Renault asigură, ca urmare a aplicării standardelor de fabricație, realizarea unui produs de calitate.
Dacia beneficiază, de asemenea, de motoarele dezvoltate de Alianța Renault-Nissan, cum este cazul motorului 1.5 dCi, cel mai vândut propulsor al Alianței (peste un milion de unități în 2012). În plus, Noua Dacia Duster beneficiază de experiența Nissan în domeniul vehiculelor 4×4. Astfel, cutia de transfer și puntea spate cu blocare a diferențialului sunt preluate de la Nissan.

Conform unui sondaj realizat în rândurile a 29 000 de clienți din 5 țări europene (Franța, Spania, Portugalia, Belgia și Italia) Dacia figurează în topul celor mai fiabile mărci auto în anul 2012.

În ultimii 4 ani, marca Dacia a primit premiul „Wertmeister” pentru mai multe din modelele sale. Acest premiu, decernat de revista germană Autobild, evidențiază cea mai bună valoare reziduală a vehiculelor.

O utilizare fără griji: 3 ani garanție sau 100.000 km
Garanția constructor de 3 ani/ 100 000 km se aplică întregii game de modele. Ea asigură preluarea în orice atelier din cadrul rețelei autorizate Dacia și efectuarea unei reparații de calitate, cu piese de origine.
În plus, Dacia le propune celor care doresc contracte de garanție extinsă.

UN VEHICUL, O MARCĂ‚: DOUĂ‚ POVEȘTI DE SUCCES

Aventura Duster
Dacia Duster este un adevărat succes comercial, reușind să câștige peste 400 000 de clienți în cei 3 ani de carieră. În 2012, modelul a figurat în clasamentul primelor 10 mașini cele mai vândute pe piața din Franța. Duster a contribuit atât la evoluția imaginii de marcă a Dacia cât și la cucerirea de noi clienți.

Reușita sa nu se explică însă numai prin prețul atractiv. O contribuție la fel de importantă la acest succes au avut-o calitățile proprii ale mașinii, începând cu design-ul robust și continuând cu manevrabilitatea și cu capacitățile 4×4 dovedite din plin în cadrul unor competiții renumite, precum Trofeul Andros, Raliul Gazelelor sau Cursa de la Pikes Peak.
Nu trebuie uitat caracterul practic: interiorul generos, numeroasele spații de depozitare sau portbagajul încăpător.
La toate aceste atuuri se adaugă consumul redus, datorită utilizării unor motoare moderne (inclusiv o variantă GPL) și costurile de întreținere avantajoase.
De acum, aventura poate continua cu Noua Dacia Duster.

„Duster este în primul rând o mașină cu un design inspirat și apreciat de toată lumea. Peste 400 000 de clienți Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil într-un interval de numai 3 ani. Clienții au apreciat mașina pentru design-ul său, pentru calitățile sale 4×4 și pentru prețul său de neegalat .Cu personalitatea sa și mai afirmată, Noul Duster este pregătit pentru o carieră de succes.”
Renaud Pirel, Director de Marketing Gama Entry

Saga Dacia
Începând din toamna anului 2004, de la lansarea primei generații a modelului Logan, Dacia a vândut peste 2,4 milioane de vehicule în Europa și în țările din bazinul mediteranean.
Dispunând de cea mai tânără gamă din Europa, marca românească și-a continuat în 2013 expansiunea comercială, adăugând 6 noi piețe pe lista destinațiilor sale de export: Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Danemarca, Cipru și Malta.
În numai câțiva ani, în Europa Occidentală a apărut o adevărată comunitate de clienți, mândri de a fi posesorii unui model marca Dacia. La cea de-a cincea ediție a marelui picnic Dacia organizat în Franța au fost prezente peste 15 000 de persoane, ceea ce înseamnă un nou record de participare.
Un suflu nou care a contribuit la consolidarea comunității Dacia atât din Franța cât și din alte țări l-au adus rețelele sociale: paginile Facebook Dacia Monde au deja peste 800 000 de fani iar pagini Dacia Facebook există în 21 de țări.

„Dacia este marca auto cu cea mai mare creștere din Europa –  plus 18% în primul semestru 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut – și aceasta în contextul unei evoluții puțin favorabile a pieței. Noul Duster completează o gamă complet înnoită, cea mai tânără din Europa și din bazinul mediteranean.Povestea de succes a Dacia continuă.”
Rafaël Treguer, Director de marcă Dacia


sursa foto: daciagroup.com

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 09 Sep. 2013, 09:40 Actualizat: 09 Sep. 2013, 09:42 Auto-Moto
Pe aceeași temă
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut că nu văd bine: 'Se vedea tot, organele interne, le-a oferit o lecție de anatomie'
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut că nu văd bine: 'Se vedea ...
Care este dimensiunea preferată de femei
Care este dimensiunea preferată de femei
O nouă imagine cu Navalnîi. Opozantul rus s-a dat jos din pat: „Este un drum sigur, dar lung”
O nouă imagine cu Navalnîi. Opozantul rus s-a dat jos din pat: „Este un drum sigur, dar lung”
BREAKING NEWS: Barcelona vinde un TITULAR in Premier League! Catalanii au acceptat oferta de 40 de milioane de euro
BREAKING NEWS: Barcelona vinde un TITULAR in Premier League! Catalanii au acceptat oferta de 40 de milioane de euro
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
I-a căzut sutienul, în faţa tuturor! Mihaela Rădulescu, gafă de zile mari
I-a căzut sutienul, în faţa tuturor! Mihaela Rădulescu, gafă de zile mari
Sarmizegetusa Regia în imagini unice: cum arată capitala Daciei în fotografiile uimitoare, care îi dezvăluie secretele
Sarmizegetusa Regia în imagini unice: cum arată capitala Daciei în fotografiile uimitoare, care îi dezvăluie secretele
Imagini ireale cu liderul protestatarilor din Piața Victoriei, în timp ce schimbă ilegal plăcuțele autocarului
Imagini ireale cu liderul protestatarilor din Piața Victoriei, în timp ce schimbă ilegal plăcuțele autocarului
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel mai ȘOCANT
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel mai ȘOCANT
A murit Alexandru, tânărul din spatele celebrei replici „Uite, stăm!” Era închis la Penitenciarul Giurgiu
A murit Alexandru, tânărul din spatele celebrei replici „Uite, stăm!” Era închis la Penitenciarul Giurgiu
Nu se mai termină! S-a anunțat al cincilea val de COVID! Țara care nu mai scapă de virus
Nu se mai termină! S-a anunțat al cincilea val de COVID! Țara care nu mai scapă de virus
Cum a pierdut Gigi Becali 150.000 de euro într-o singură noapte. Vestea șoc de ultimă oră
Cum a pierdut Gigi Becali 150.000 de euro într-o singură noapte. Vestea șoc de ultimă oră
Europa intră în carantină bucată cu bucată. Marea capitală europeană care începe să fie ÎNCHISĂ după explozia de cazuri de COVID
Europa intră în carantină bucată cu bucată. Marea capitală europeană care începe să fie ÎNCHISĂ după explozia ...
Alimentul din fiecare bucătărie cu efect asemănător ibuprofenului. Top alimente ce ameliorează durerea
Alimentul din fiecare bucătărie cu efect asemănător ibuprofenului. Top alimente ce ameliorează durerea
Momentul bizar în care un șofer întoarce pe autostradă și produce un accident grav. Nimeni nu înțelege de ce a făcut asta!
Momentul bizar în care un șofer întoarce pe autostradă și produce un accident grav. Nimeni nu înțelege de ce a făcut ...
Un dentist a primit 12 ani de închisoare după ce scos un dinte într-un mod bizar! „Nu m-am simțit în siguranță”
Un dentist a primit 12 ani de închisoare după ce scos un dinte într-un mod bizar! „Nu m-am simțit în siguranță”
CORONAVIRUS 19 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti, pe primul loc în topul infectărilor. Judeţul care a raportat cele mai puţine cazuri
CORONAVIRUS 19 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti, pe primul loc în topul infectărilor. Judeţul care a raportat ...
UTA Arad – Poli Iași live Scor LIVE VIDEO. Vezi meciul gratuit! Arădenii greșesc grav
UTA Arad – Poli Iași live Scor LIVE VIDEO. Vezi meciul gratuit! Arădenii greșesc grav
Nu te saturi să le privești! Top 30 cele mai dotate ”căprițe”. S-au pus în 4 labe și...
Nu te saturi să le privești! Top 30 cele mai dotate ”căprițe”. S-au pus în 4 labe și...
Vedeta a trecut până acum peste problemele din mariaj de dragul fetiței sale, dar nu a mai suportat! La ce a trebuit să rămână indiferentă: 'A înșelat-o în tot acest timp'
Vedeta a trecut până acum peste problemele din mariaj de dragul fetiței sale, dar nu a mai suportat! La ce a trebuit să ...
Imagini şocante în public! Bodi o bruschează pe Bianca Drăguşanu în văzul tuturor! O strânge de gât, iar un prieten de-al lui o pocneşte peste cap! VIDEO PAPARAZZI
Imagini şocante în public! Bodi o bruschează pe Bianca Drăguşanu în văzul tuturor! O strânge de gât, iar un prieten ...
Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 a dat fatala
Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 a dat fatala
[„The Social Dilemma”] Există doar două industrii care îşi numesc clienţii „utilizatori”: cea a drogurilor şi software-ul
[„The Social Dilemma”] Există doar două industrii care îşi numesc clienţii „utilizatori”: cea a drogurilor şi ...
Sunt mașini ieftine și fiabile, care nu se depreciază în timp. Le vinzi mai scump decât le-ai cumpărat!
Sunt mașini ieftine și fiabile, care nu se depreciază în timp. Le vinzi mai scump decât le-ai cumpărat!
FOTO. Mihaela Rădulescu, fără inhibiţii la 51 de ani! Rochia albă a lăsat la vedere mai mult decât trebuia, atunci când a ridicat-o
FOTO. Mihaela Rădulescu, fără inhibiţii la 51 de ani! Rochia albă a lăsat la vedere mai mult decât trebuia, atunci ...
FOTO. Antonia, apariţie incendiară de ultimă oră pe coperta unei reviste! Vedeta a lăsat prea mult la vedere
FOTO. Antonia, apariţie incendiară de ultimă oră pe coperta unei reviste! Vedeta a lăsat prea mult la vedere