Nebunie la Rovinari! Tot oraşul a fost pe străzi pentru a vedea etapa de drift. Cine este marele câştigător

28 aug 2018 552 afişări Auto-Moto
Nebunie la Rovinari! Tot oraşul a fost pe străzi pentru a vedea etapa de drift. Cine este marele câştigător

Călin Ciortan s-a impus, în faţa a 10.000 de spectatori, în etapa a cincea din Campionatul Naţional de Drift, desfăşurată pe  circuit stradal la Rovinari, astfel că lupta pentru titlul de campion al anului 2018 în driftul românesc se va da pe 22-23 septembrie la Baia Mare.

Campion en-titre, titratul pilot a reuşit astfel să recupereze din avantajul pe care Iulian Jumuga şi l-a creat în primele patru etape. Jumuga a reuşit la Rovinari să câştige calificările, însă a fost eliminat în Top 8 de Traian Buşe.

În acest moment, Jumuga are 402 puncte şi Ciortan a acumulat 375 de puncte, astfel că diferenţa dintre cei doi este de numai 27 de puncte. La Baia Mare, pe 22-23 septembrie, ambii pot scrie istorie. Jumuga, la 23 de ani, poate deveni cel mai tânăr campion din istoria driftului autohton, iar Ciortan poate ajunge la al patrulea titlu din carieră, un record absolut.

În finala de la Rovinari, Ciortan l-a învins pe Răzvan Frăţianu după un dublu battle extrem de echilibrat. Victoria i-a fost asigurată de faptul că Frăţianu a lovit un parapet chiar la duelul decisiv.

De altfel, de-a lungul celor două zile, nu mai puţin de 10 maşini au fost avariate grav în timpul coliziunilor cu parapeţii. Datorită respectării tuturor condiţiilor de securitate, toţi piloţii au ieşit teferi din maşini, iar publicul, aproape de circuit, a fost în afara oricărui pericol.

"A fost o etapă spectaculoasă, extrem de dificilă, iar asta s-a văzut în acest weekend. Mă bucur mult că nu am lovit maşina decât foarte puţin, iar acum ne pregătim pentru ultima etapă. Cu siguranţă, va fi un nou spectacol de gală", a declarat Ciortan, imediat după succesul de la Rovinari.

Podiumul de la Rovinari a fost completat de Traian Buşe, vicecampionul sezonului trecut, care a intrat astfel în lupta pentru Top 30 la general. Clasamentul după 5 etape la Clasa Pro este următorul: 1. Jumuga 402p 2. Ciortan 375p 3. Frăţianu 328p 4. Cătălin Trifan 302p 5. Buşe 293p

Etapa de la Baia Mare, programată pentru 22-23 septembrie, se va desfăşura tot pe circuit stradal, şi va fi pentru al treilea an consecutiv când campionatul se decide în utlima rundă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.