Mihai Leu, înainte de Raliul Aradului: Va fi cea mai strânsă bătălie pentru locul 1

22 mai 2019 268 afişări Auto-Moto
Mihai Leu, înainte de Raliul Aradului: Va fi cea mai strânsă bătălie pentru locul 1

Mihai Leu anticipează o luptă strâns pentru câştigarea Raliului Aradului, competiţie care are loc în acest weekend şi este organizată chiar de fostul mare campion mondial la box pentru al 11-lea an consecutiv.

Cu dublă postură în acest sezon, atât ca participant în campionatele de super rally şi viteză în coastă, dar şi de organizator în campionatele de viteză în coastă, super rally şi raliuri, Leu urmăreşte de pe margine duelul cailor putere, ca promotor, de această dată.

Cu un titlu de campion naţional absolut la raliuri, cucerit în 2003, acesta a prefaţat, în cadrul unei conferinţe, etapa care va avea loc vineri şi sâmbătă în Arad, dar şi în alte localităţi din judeţ. În total, se vor desfăşura 9 probe speciale pe o lungime de 134,5 kilometri. De altfel, întreg raliul se va desfăşura pe aproape 500 de kilometri.

„Din punct de vedere sportiv, anul acesta va fi cea mai strânsă bătălie pentru locul 1. Pe lângă Simone Tempestini, care este principalul favorit, cu siguranţă Vali Porcişteanu, Dan Gîrtofan, Titi Aur şi Bogdan Marişca îşi doresc prima poziţie. Îl vom avea la start şi pe David Botka, un pilot care are în palmares un titlu european, aşa că emoţiile sunt garantate. Cred că fiecare probă va fi decisă la o diferenţă de una sau două secunde”, a afirmat Leu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ediţia de anul trecut a Raliului Aradului a fost câştigată de Vali Porcişteanu, care a profitat de abandonul lui Simone Tempestni chiar la finalul primei zile. Gîrtofan a venit al doilea, în timp ce podiumul a fost completat de Marişca.

„Faptul că anul trecut, Raliul Aradului a obţinut cel mai bun punctaj al sezonului, ne face să fim încrezători, dar şi mândri de toată această muncă depusă în 11 ani. Vrem să aducem tot mai multe evenimente importante precum acesta pentru arădeni”, a afirmat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Un total de 66 de echipaje s-au înscris pentru această ediţie a Raliului Aradului, a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2019. Dintre acestea, 52 de echipaje s-au înscris pentru prima divizie a campionatului, 12 pentru divizia secundă, iar alte două pentru raliurile istorice.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.