Michael Schumacher ar putea rămâne în comă, leziunile cerebrale sunt mult prea grave! Ultimele detalii despre situația germanului

Redactor:
Daniel Remes
Michael Schumacher ar putea rămâne în comă, leziunile cerebrale sunt mult prea grave! Ultimele detalii despre situația germanului
  • Publicat:
  • Actualizat:

PE SCURT

  • Michael Schumacher, septuplu campion mondial în Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), a suferit duminică un grav accident la schi pe o pârtie din stațiunea Meribel, acolo unde are o vilă. Germanul schia alături de fiul său de 14 ani, când s-a lovit de o stâncă
  • Imediat după impact, casca lui Schumi s-a spart. Germanul are leziuni pe ambele părți ale creierului
  • Schumacher e internat la spitalul din Grenoble, acolo unde a suferit două operații pe creier
  • Medicii au confirmat că starea fostului pilot este critică, dar arată semne de ameliorare după a doua operație, suferită luni seară, 30 decembrie 2013
  • SPECIAL: Cât de periculos e să schiezi? Cazul Schumacher ne pune pe gânduri! În România sunt mai multe accidente la schi decât în alte țări

UPDATE 16 ianuarie 10:20 Ultimele informații despre starea lui Michael Schumacher sunt îngrijorătoare. Potrivit presei germane, fostul pilot de Formula 1 nu ar mai putea fi trezit din comă. Bild informează că starea lui Schumacher este în continuare gravă, iar leziunile cerebrale suferite sunt suficient de puternice încât acesta să nu poată fi scos din starea în care se află.


UPDATE 15 ianuarie 13:45 Michael Schumacher se află în continuare într-o stare de comă indusă, starea sa fiind în continuare critică, dar stabilă la spitalul din Grenoble.

Tăcerea este absolută în acest caz, doctorii au primit indicați stricte să păstreze politica de confidențialitate din partea familiei germanului. Cei de la Marca citează o sursă din Germania care anunță că în zilele următoare fostul pilot de Formula 1 ar putea fi trezit din starea de comă, iar acest fapt ar putea aduce îmbunătățirea stării sale de sănătate.

Heinz Peter Moecke, șeful unui spital de urgență din Hamburg, le-a spus celor de la Bild că trezirea germanului din starea de comă ar fi benefică

„Cu cât va ieși mai rapid din starea de comă indusă, cu atât îi va fi mai ușor organismului să-și reia funcțiile normale, în special cea de a respira fără ajutorul aparatelor”, a spus doctorul.


UPDATE 14 ianuarie 11:00 Michael Schumacher (45 de ani) se află de 16 zile în comă indusă în spitalul din Grenoble, iar veștile despre starea lui de sănătate sunt tot mai rare odată cu trecerea timpului.

Cei de la The Telegraph anunță că fostul pilot de Formula 1 a fost operat din nou pentru i se îndepărta o bucată din craniu, din cauza presiunii asupra creierului.

Britanicii mai notează, citând publicația Bild, că doctorii se tem ca starea lui Schumacher să nu dezvolte complicații precum hemoragie cereblală sau o infecție.



UPDATE 12:20 Patrick Quincy, procurorul care anchetează accidentul în care a fost implicat Michael Schumacher, spune că accidentul a avut loc în afara pârtiei (la aproximativ 8 metri de pistă) și că fostul pilot nu a încercat să reducă viteza în momentul în care a ieșit în afara traseului.

Conform anchetatorilor, căzătura a fost provocată de o piatră pe care Schumacher a lovit-o cu unul dintre schiuri.

Am urmărit filmarea realizată cu camera fixată pe casca lui Michael Schumacher. Urmează să defalcăm clipul imagine cu imagine pentru a stabili locul exact al căzăturii, distanța față de pârtie și viteza (n.r. cu care se făcea coborârea).

Vreau însă să scot în evidență că nu viteza e cel mai important element pentru noi în această anchetă.

Schumacher a părăsit traseul marcat al pârtiei de schi și se afla la nouă metri distanță de acesta. În acea zonă exista o pârtie roșie și una albastră.  Este foarte dificil de stabilit viteza pe care Schumacher o avea în momentul în care a căzut. Un expert va analiza și va putea spune circumstanțele nefericitei întâmplări.


Piatra de care s-a lovit este la 8 metri de pârtie, iar căzătura a fost provocată de faptul că unul din schiuri a lovit o piatră” Patrick Quincy, investigator oficial al accidentului lui Schumacher.

UPDATE 12:00 A început conferința de presă. În centrul atenției se va afla Patrick Quinci, anchetatorul principal al accidentului.
 


UPDATE 8 ianuarie 11:23 Chestionat de cotidianul german Bild, profesorul Heinz-Peter Moecke, șef al Departamentului de Medicină de Urgență al Clinicii Asklepios din Hamburg a răspuns la câteva întrebări privind șansele de recuperare ale lui Michael Schumacher. „Nu se știe exact când un pacient revine din comă în mediul său. Când are starea de comă, el nu are ocupație. La astfel de pacienți, recuperarea merge foarte încet. Coma artificială poate dura mai multe săptămâni. Se poate ca creierul să fie atât de deteriorat încât la trezire pacientul să fie într-o stare vegetativă. Iar aceasta poate persista ani, sau chiar zeci de ani„, a spus profesorul Heinz-Peter Moecke. De asemenea, acesta s-a referit și la modul în care e îngrijit un pacient în comă: „În afară de ajutorul dat de echipament, pacientul trebuie tratat ca un om normal. De exemplu, el trebuie spălat și bărbierit. În plus, trebuie să i se schimbe zilnic poziția în pat, pentru a nu apărea inflamații. Acest lucru se face cu ajutorul unei saltele speciale.
În ceea ce privește consecințele pe care le poate avea o comă, profesorul Heinz-Peter Moecke e tranșant: „Există riscul unei pneumonii. E posibil ca reflexele pacientului să nu mai funcționeze, iar atunci plămânii se pot infecta. După comă, poate apărea chiar un delir provocat de eliminarea medicamentului. În plus, pot apărea chiar confuzii, deoarece creierul nu mai poate filtra și îndepărtează toate substanțele.


UPDATE 14:45 Cotidianul francez Le Dauphine susține pe surse: „camera fixată pe casca lui Michael Schumacher funcționa în momentul accidentului fostului pilot, iar imaginile captate pot fi folosite in anchetă„. Ziariștii francezi au aflat această informație de la unele surse din cadrul autoritatilor franceze care instrumentează acest caz. „Este un document important„, a adaugăt sursa citată. Această cameră, despre existența căreia s-a aflat vineri, 3 ianuarie, la cinci zile de la accident, a fost oferită anchetatorilor de familia fostului pilot, aflat în comă indusă la spitalul din Grenoble.


UPDATE 14:24 Avocatul Edward Bourgin, specializat pe vătămare corporală, a vorbit azi în cotidianul francez Le Figaro despre consecințele accindetului a cărui victimă este Michael Schumacher și susține că administratorii stațiunii Merbiel sunt direct răspunzători. „Zona în care nu se poate schia trebuie marcată fie printr-o coardă cu bile, fie prin plase sau prin semn triunghiular cu o pictogramă. Din imaginile pe care le-am văzut de la locul accidentului, niciunul dintre semne nu a fost prezent acolo. Stațiunile nu pot să scoată profit din practicarea sporturilor de iarnă, dar să nu asigure siguranță schiorilor. Mă întreb dacă Schumacher și ceilalți membrii ai grupului său și-au dat seama că se află într-o zonă din afara pârtiei. Obiectiv vorbind, familia Schumacher poate da în judecată administrația stațiunii Meribel„, a spus Edward Bourgin. Avocatul Edward Bourgin a câștigat pe 27 iunie 2013 un proces prin care a obligat compania Trei Văi să plătească despăgubiri consistente pentru un schior care s-a accidentat pe pârtia din Courchevel.


UPDATE 13:30 Soția lui Michael Schumacher, Corinna, a sosit la spitalul din Grenoble în jurul prânzului și a solicitat în mod expres ca toți jurnaliștii să plece. „Vă  rog frumos să plecați de la spitalul din Grenoble. Michael are nevoie de liniște. Și noi la fel. Medicii vă vor anunța în momentul în care vor fi noutăți.”


UPDATE 12:00 Marți dimineața, forțele de ordine au montat o barieră (foto) în fața spitalului din Grenoble. Este pentru prima dată când se trece la o astfel de măsură de când Michael Schumacher este internat în spitalul francez. Decizia a fost luată pentru a facilita accesul membrilor familiei fostului campion mondial de Formula 1 în cadrul unității medicale. Până marți, intrarea a fost mereu blocată de zeci de jurnaliști care stau de pe 29 decembrie în fața spitalului din Grenoble pentru a relata vești despre starea lui Schumi.


UPDATE 11:45 Dublu campion olimpic la schi, Markus Meier, a comentat pentru Bild accidentul lui Michael Schumacher și ia apărarea celor care întrețin pârtiile de schi în stațiunea Meribel. „Nu se pot pune balustrade în toate zonele unde există pietre. Ar însemna să încărcăm tot muntele cu balustrade. Pe pârtiile de schi amenajate există semne care indică pericolul la fiecare 50-80 de metri. La fel se întâmplă și la Meribel. Realitatea este că un profesionist poate cădea oricând atunci când întâlnește o piatră. În cazul în care ninge puțin, pietrele sunt ascunse„, a spus Meier în Bild.


UPDATE 7 ianuarie, 10:57 Managerul de imagine al lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a confirmat, printr-o scrisoare către reprezentanții mass media, că starea de sănătate a fostului campion mondial de Formula 1 este stabilă. „Starea lui Michael este stabilă, dar doctorii îl țin în continuare sub observație atentă„. Același lucru a fost anunțat, printr-un comunicat de presă, și de către reprezentanții spitalului din Grenoble în cursul zilei de luni, 6 ianuarie.
Cotidianul Bild susține că echipa medicală caută cea mai bună variantă de continuare a tratamentului, dar nu se poate pronunța asupra momentului în care Michael Schumacher va fi scos din coma indusă. Pericolul este în continuare prezent, iar doctorii francezi sunt extrem de precauți.
Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în stațiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori.


UPDATE 22:34 Starea de sănătate a pilotului german Michael Schumacher „s-a ameliorat ușor”, a anunțat, luni, un apropiat al septuplului campion mondial al Formula 1, informează AFP.

Potrivit medicilor de la spitalul din Grenoble, starea lui Schumacher arată „ușoare semne de îmbunătățire”, a precizat acest apropiat pentru agenția Sid, adăugând că totuși starea pilotului este critică.

Tot luni, spitalul din Grenoble anunțase că starea de sănătate a germanului Michael Schumacher este considerată tot „stabilă”, dar „critică” de către echipa medicală.

„Starea clinică a lui Michael Schumacher este stabilă și el este sub tratament. Totuși, echipa medicală continuă să aprecieze că situația sa este critică. Apropiații pacientului ne solicită să nu oferim detalii despre tratamentul lui, iar din această cauză nu intenționăm să susținem o nouă conferință de presă, nici să difuzăm vreun comunicat scris în viitorul apropiat”, se arată în comunicat dat publicității la opt zile după accidentul fostului pilot.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în stațiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori.


UPDATE 16:42 Doctorii din spitalului din Grenoble au dat publicității, luni după-amiază, un comunicat referitor la starea de sănătate a lui Michael Schumacher. „Starea sănătății lui Michael Schumacher este stabilă. El este în continuare sub atenta supraveghere a medicilor noștri. Cu toate acestea, echipa medicală atrage atenția asupra faptului că Michael se află într-o situație critică. Pentru că repectăm intimitatea pacientului, nu putem oferi mai multe detalii referitoare la sănătatea lui Schumacher”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului din Grenoble.
Michael Schumacher a suferit pe 29 decembrie un accident de schi în stațiunea franceză Merivel, tot în aceeași zi fiind internat în spitalul din Grenoble, unde e în comă de opt zile.


UPDATE 13:26 Michael Schumacher a intrat în a opta zi în care este în comă indusă în urma accidentului de schi din stațiunea franceză Merivel. Schumi este internat la terapie intensivă în cadrul secției de neurologie. Aceasta din urmă are 13 paturi, iar în vecinătatea rezervei unde se află fostul pilot de Formula 1 există o cameră unde stau reprezentanții familiei germanului. Intrarea de la rezerva lui Schumacher este păzită non-stop de către un bodyguard, iar cei care intră la el trebuie să poate un halat special și să-și dezinfecteze mâinile. Deși s-a zvonit în mai multe rânduri, Schumacher nu va fi transferat din Grenoble. Secția de neurologie are o reputație excelentă, iar orașul Grenoble este situat la doar 170 de kilometri de localitatea elvețiană Gland, acolo unde se află reședința familiei Schumacher.


UPDATE 6 ianuarie, 13:00 Procurorul Patrick Quincy a anunțat luni la prânz că autoritățile care anchetează accidentul lui Michael Schumacher vor susține miercuri, 8 ianuarie, o conferință de presă, la ora 12:00, ora României. Schumi este în continuare internat în spitalul din Grenoble, fiind în comă, în urma accidentului de schi din stațiunea Merivel, din 29 decembrie 2013.


UPDATE 17:48 Președintele Baroului din Albertville, Laure Sauthier, i-a criticat la postul de televiziune France 2 pe cei care se ocupă de întreținerea pârtiilor de schi din Merivel: „Nu cred că este normal ca un loc așa de periculos precum cel în care s-a produs accidentul să nu fie închis cu o plasă. În cele din urmă, aici este problema. Nu există o definiție exactă a pârtiilor, mai ales că acestea se află departe de stațiunea de schi”.


UPDATE 14:10 Tatăl Rolf și fratele Ralf au ajuns în jurul ore 13:00 la spitalul din Grenoble pentru a fi și azi alături de Michael Schumacher. Fostul pilot de F1 se află de o săptămână în comă în urma accidentului de schi din stațiunea franceză Meribel.


UPDATE 13:45 Parchetul și anchetatorii în cazul accidentului de schi suferit de Michael Schumacher în Alpii francezi vor oferi informații „la mijlocul săptămânii viitoare”.
„Vom susține o conferință de presă referitoare la stadiul procedurii săptămâna viitoare, la o dată ce va fi comunicată în 24 de ore. Conferința va avea loc la palatul de justiție din Albertville și probabil va fi la mijlocul săptămânii. Până atunci cerem să nu mai fie difuzate informații false despre elementele anchetei. Membrii familiei Schumacher solicită să le fie respectată intimitatea, precum și natura discuțiilor cu apropiații lor„, a declarat procurorul Patrick Quincy.


UPDATE 12:00 Ziarul german „Bild” susține că, în noapte de sâmbătă spre duminică, mai multe mașini ale unor televiziuni care transmit din fața spitalului din Grenoble au fost sparte. Hoții au furat camere de filmat și aparatură scumpă, dar valoarea pagubelor nu a fost încă stabilită. Poliția franceză va deschide o anchetă.


CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE CAZUL MICHAEL SCHUMACHER.  LIVE UPDATE: cele mai importante evenimente petrecute în perioada 29 decembrie – 5 ianuarie


UPDATE 5 ianuarie, 11:50 Potrivit cotidianul „Spiegel” susține că un turist german ar fi fost martor la accidentul lui Michael Schumacher și ar fi filmat cu smartphone-ul său căzătura fostului campion mondial de F1. De fapt, martorul își filma prietena, care se afla pe aceeași pistă cu Schumi. Pe fundal s-ar vedea că un schior este dă peste o porțiune cu zăpadă moale după care cade. Martorul susține că Schumacher ar fi schiat relative încet, cu o viteză de 20 de kilometric la oră. Aceeași sursă spune că martorul vrea să ofere înregistrarea biroului procuroruli francez care se ocupă de acest caz.


UPDATE 16:45 Rolf, tatăl lui Michael Schumacher, și-a făcut apariția, în jurul orei 16:00 (ora României), la spitalul de Grenoble cu 9 pizza pentru toți membrii familiei care veghează la căpătâiul fostului mare campion de F1.


UPDATE 14:25 Managerul de imagine a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a făcut o nouă declarație referitoare la starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1: „Starea sa este în continuare critică, dar stabilă. Vrea să subliniez însă faptul că orice altă informație care nu vine de la medici este o pură speculație. Pe de altă parte, precizez faptul că familia a predat de bunăvoie casca lui Schumacher poliției care anchetează accidentul.” Cel mai probabil, medicii de la spitalul din Grenoble vor susține o nouă conferință de presă luni, 6 ianuarie.


UPDATE 14:00 Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica a declarat, sâmbătă, că s-a aflat într-o situație relativ similară cu Michael Schumacher și că îi dorește germanului toate cele bune, menționând că accidentul de duminică arată că oricând și oriunde se poate întâmpla ceva, informează espnf1.com.

Am fost într-o situație relativ similară și știu în astfel de cazuri presa poate fi dură într-o perioadă foarte dificilă pentru el, pentru familie și apropiați. Cu siguranță nu este cel mai ușor final de an și cel mai ușor început de an pentru sporturile cu motor. Este o veste șocantă și arată că se poate întâmpla ceva oricând și oriunde. Când am suferit eu accidentul la raliu, oamenii s-au întrebat de ce fac asta, au spus că nu ar trebui. Însă un accident se poate întâmpla oriunde. Îi doresc lui Michael toate cele bune și îi țin pumnii ca să se recupereze și ca totul să fie bine„, a spus Kubica.

Robert Kubica s-a accidentat grav în februarie 2011, la un raliu, în timp ce era pilot de Formula 1 la Lotus. El a avut atunci parțial amputat antebrațul drept. Polonezul a fost supus la numeroase operații și a urmat o îndelungată perioadă de refacere pentru a-și recupera mobilitatea brațului drept.


UPDATE 4 ianuarie, ora 12:10 După ce în cursul zile de vineri, spitalul din Grenoble a fost asaltat de câteva sute de fani dornici să-i ureze „La Mulți Ani!” lui Michael Schumacher, sâmbătă dimineața doar 10-15 suporteri Ferrari se mai aflau în fața stabilimentului unde e internat fostul pilot german de Formula 1. Doctorii nu au decis încă dacă vor face declarații de presă, dar e bine de precizat că vineri seara aceștia au realizat o nouă scanare a creierului lui Schumi.


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup