Mani Gyenes a bifat prima probă din Raliul Dakar 2019. Locul 67 la general după primii 414 km

8 ian 2019 307 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Mani Gyenes a bifat prima probă din Raliul Dakar 2019. Locul 67 la general după primii 414 km 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/17829275/2/mani-gyenes-etapa-1-dakar-2019-foto-rallyzone-cristiano-barni.jpg

După startul festiv din Lima, ediţia 41 a celui mai titrat rally-raid al planetei a continuat ieri, cu o etapă de 414 km, care a inclus o probă specială de 84 km. Aflat încă în perioada de recuperare după fractura suferită la humerusul drept, Mani Gyenes a folosit primii km din raliu pentru a lua pulsul şi a vedea ce ritm de cursă poate avea în situaţia dată.

  • Emanuel Gyenes (#32 Autonet Motorcycle Team): ”Am trecut de prima probă specială. Aceşti 84 de km au fost chiar destui pentru mine, aşa de încălzire. Am avut vreo 70 de km de dune şi vreo 14 km de drum, de râu secat. Nu a fost un traseu foarte greu, nisipul a fost destul de tare, nu m-am blocat niciodată. Am încercat să ţin un ritm mai scăzut, să nu cad şi să trebuiască să ridic motocicleta. M-am simţit bine, având în vedere situaţia mea, aşa că zic că va fi bine în zilele ce urmează.”

După această etapă de acomodare, Mani ocupă locul 67 în clasamentul general, 8 la clasa Maraton şi 4 în clasamentul categoriei Malle Moto (cei 31 de concurneţi de la această categorie nu au asistenţă tehnică şi trebuie să îşi pregătească singuri motocicletele. Este cea mai dură formă în care se poate participa în Raliul Dakar şi cea care aminteşte cel mai mult de greutatea primelor ediţii).

Ce urmează pe 8 ianuarie

Etapa a 2-a (Pisco - San Juan de Marcona) măsoară 552 km, 342 dintre aceştia sunt km probei speciale. Maşinile pornesc primele pe proba specială, fapt ce le va face mult mai dificilă viaţa concurenţilor de la moto, care vor avea de mers prin deşertul Atacama în urmele lăsate de roţile celor de la categoria Auto. Fiind o zonă cu nisip foarte fin, în care aderenţa se schimbă drastic din pricina temperaturilor ridicate de peste zi, organizatorii au decis să dea startul întâi maşinilor, pentru a evita ca un număr mare de concurenţi să rămână între dune. Anul trecut, în aceeaşi zonă, au fost zeci de echipaje care au fost nevoite să îşi petreacă noaptea între dune, aşteptând să scadă temperatura.

Mani va lua startul pe proba de 342 km la ora României 16:42.

Foto RallyZone Cristiano Barni

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.