Kobayashi revine în Formula 1 cu ajutorul banilor suporterilor săi

Autor: Adrian Petculescu - Mediafax Publicat: 21 Jan. 2014, 16:53 Actualizat: 21 Jan. 2014, 16:54 Auto-Moto
Kobayashi revine în Formula 1 cu ajutorul banilor suporterilor săi

Pilotul japonez Kamui Kobayashi le-a mulțumit fanilor care i-au donat bani ajutându-l astfel să-și cumpere un loc în Formula 1 pentru sezonul 2014, la echipa Caterham, informează espnf1.com.

Deși a dovedit că este un pilot valoros și spectaculos, Kobayashi și-a pierdut locul la Sauber la finalul anului 2012. În locul său a fost angajat mexicanul Esteban Gutierrez, susținut masiv de gigantul Telmex, compania patronată de miliardarul Carlos Slim.

După ce a fost concediat, Kobayashi a lansat o campanie pe Internet, intitulată Kamui Support, pentru a strânge banii necesari să-i asigure un monopost în sezonul următor. Numeroși fani și câteva companii japoneze au fost sensibilizate de mesajul pilotului, oferindu-i diverse sume de bani pentru a-l ajuta în demersul său.

La începtul anului 2013, Kobayashi a anunțat cu tristețe că, deși a reușit să strângă opt milioane de euro, suma nu a fost suficientă pentru a-și cumpăra un loc de titluar la o echipă din Formula 1. El preciza atunci că va păstra fondurile strânse și le va folosi în sezonul 2014, când spera să aibă mai mult noroc.

Marți, Caterham a anunțat că l-a angajat pe Kobayashi pentru sezonul 2014, iar japonezul nu a uitat să le mulțumească susținătorilor care l-au ajutat cu donații să revină în Formula 1.

„Vreau să le mulțumesc în mod special tuturor fanilor care au făcut donații pentru Kamui Support. Gestul lor mi-a dat mai multă putere să continui să lupt și sunt foarte bucuros că banii lor nu mă vor ajuta doar pe mine, ci vor ajuta și echipa Caterham să progreseze în acest an. Fiecare dintre voi, cei care ați ajutat Kamui Support, va concura cu mine în 2014, iar acest lucru mă face foarte mândru”, le-a transmis Kobayashi suporterilor săi.

Kamui Kobayashi, 27 de ani, a debutat în Formula 1 în 2009, la Toyota, și a luat startul în 60 de curse. Cea mai bună performanță din cariera pilotului japonez a fost locul trei ocupat chiar în țara sa natală, la Suzuka, în 2012.

Caterham a intrat în Marele Circ în 2010, mai întâi sub numele de Lotus Racing, apoi Team Lotus în 2011, dar nu a reușit să acumuleze niciun punct în F1. Kobayashi va fi coechipier la Caterham cu debutantul suedez Marcus Ericsson.

În Formula 1 este o practică obișnuită ca unii dintre piloți să-și cumpere locul într-o echipă, dar mulți specialiști o consideră nocivă, pentru că afectează afirmarea adevăratelor talente.

Sursa: Mediafax

Autor: Adrian Petculescu - Mediafax Publicat: 21 Jan. 2014, 16:53 Actualizat: 21 Jan. 2014, 16:54 Auto-Moto
Pe aceeași temă