Începe nebunia! Cei mai buni piloți din țară se întrec la Cotnari Rally Iași Centenar 2018, una dintre cele mai dificile curse din Campionatul Național. Titi Aur revine la Iași după o pauză de 7 ani

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 06 Sep. 2018, 14:12 Actualizat: 06 Sep. 2018, 14:13 Auto-Moto

Campionatul Național de Raliuri ar putea avea un nou campion începând din acest week-end. Lider în clasamentul general, echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Citroen DS3 R5) se va duela la Cotnari Rally Iași Centenar 2018 cu Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Skoda Fabia R5) pentru titlul național deținut în prezent de Bogdan Marișca. Tempestini și Itu au totalizat până acum 166 de puncte, în timp ce urmăritorii Porcișteanu și Dobre au 139 de puncte, astfel că vom avea un duel interersant pentru coroană.

A șasea etapă în Campionatul Național, raliul de la Iași va debuta joi seară, cu o festivitate ce va avea loc în fața Primăriei, urmând ca echipajele să ia startul pe probleme speciale în cursul dimineții de vineri. Extrem de așteptat de către piloți, pentru probele speciale de macadam, dar și pentru Superspeciala de la Râpa Galbenă care adună an de an mii de spectatori, Cotnari Rally Iași Centenar 2018 a fost prefațat în cadrul unei conferințe de presă la care au participat mai mulți piloți și copiloți, dar și oficiali ai evenimentului.

La prezidiu au luat loc piloții Titi Aur, Dan Gârtofan, Răzvan Nechifor, însoțiți de copiloții lor, Silviu Moraru, Tudor Mârza și respectiv Mag Levente, directorul sportiv al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Ioan Badiu și managerul Cotnari Rally Iași Centenar 2018, Dan Codreanu.

Titi Aur, din nou la Iași după o pauză de 7 ani

Revenit după șapte ani în competiție, Titi Aur spune că îl leagă amintiri plăcute de Iași, orașul în care a câștigat, de-a lungul impresionantei sale cariere, multe raliuri.

„Am revenit după 7 ani în competiție. Când ai o nebunie, o plăcere, o dorință de a te juca, pentru că noi ne jucăm pe probele speciale, este mult mai ușor. La Iași am început automobilismul. Laurențiu Popa a fost primul meu instructor. Aici am înțeles ce înseamnă raliul. Între timp, în viața mea au apărut foarte multe provocări, am plecat în străinătate, am revenit în țară. Am câștigat etapa de la Iași de foarte multe ori. Felicit din tot sufletul echipa organizatorică. Aici am văzut o adevărată echipă de oameni pasionați, care pun umărul să iasă treaba foarte bună. Le doresc să rămână pe primul loc în topul organizatorilor. Pentru noi, piloții, este foarte bine când avem de-a face cu oameni profesioniști și avem parte de raliuri bine organizate. E un raliu greu la Iași. Ca să faci performanță trebuie foarte multă muncă și talent. Noi am revenit, am început să mergem din ce în ce mai bine. Sperăm să creștem, să ajungem mai repede la performanța maximă. De la o etapă la alta, am mers mai bine. Sperăm să creștem și la această etapă să obținem un rezultat bun. E greu de făcut pronosticuri la Iași. Este un raliu frumos, cu spectatori mulți, cu sponsori care se implică și cu o echipă de organizare impecabilă”, a declarat Titi Aur.

La rândul său, copilotul Silviu Moraru a declarat: „Mă bucur să fiu în campionat după 15 ani de pauză, mă bucur să fiu în mașina lui Titi Aur și îi mulțumesc pentru asta, iar pe organizatori îi felicit pentru că pentru mine a fost o surpriză cât de bine este pregătit acest raliu. Am trecut pe probe și se vede că s-a muncit enorm de mult acolo. Echipa ce organizează acest raliu merită felicitată, credeți-mă! Mă bucur că a apărut un nucleu de oameni care se implică dezinteresat în dezvoltarea acestui sport. Era normal să se întâmple la Iași acest lucru, pentru că aici sunt oameni sufletiști. Și eu sunt moldovean. Una peste alta, mă aștept să ne îmbunătățim ritmul în această etapă. Sperăm la un rezultat mai bun”.

Mașină nou-nouță pentru Dan Gârtofan

La rândul său, Dan Gârtofan a explicat că nu a reușit să testeze încă mașina, întrucât a fost finalizată în urmă cu câteva zile, după ce a fost distrusă aproape în totalitate în etapa trecută.

„Am trecut prin niște momente extrem de dificile la ultima etapă, când am distrus mașina în proporție de 90 la sută și am făcut eforturi foarte mari pentru a fi prezenți aici. Abia joia trecută am finalizat mașina. Nu am reușit să facem încă teste cu ea, astfel că mașina este nou nouță. Am găsit probele Mădârjac pe care am și apucat să mergem într-o stare foarte bună. Felicităm organizatorii pentru eforturile depuse. Am înțeles că superspeciala va fi una foarte frumoasă, cu șicane din beton, ca să nu mai existe contestații și discuții. Anul trecut am rămas cu un gust amar, după acest raliu, pentru că mie și lui Tudor ni s-au luat aplauzele și meritele din cauza acelei contestații. Sper să fie o luptă frumoasă. Din păcate, din cele două abandonuri din acest an am ieșit din jocul pentru titlu. Ni s-a ridicat puțin presiunea de pe umeri. Sper să ne revină acea plăcere, pentru că după evenimentul de etapa trecută, suntem în continuare afectați. Sper să revenim la ritmul nostru. Și mulțumesc lui Tudor pentru susținerea acordată în această perioadă, tuturor celor care au contribut la repararea mașinii și celor de la Skoda Motorsport care ne-au ajutat enorm. Îmi doresc să fie lume multă pe probe”, a declarat Dan Gârtofan, acesta fiind completat de copilotul său Tudor Mârza: „E un pic greu pentru noi. Sperăm ca totul să decurgă bine. Mașina să fie în limitele performanțelor și să oferim spectacolul care este așteptat din partea noastră. Mulțumim partenerilor noștri”.

Ieșeanul Răzvan Nechifor speră să termine în plutonul fruntaș

În Cotnari Rally Iași Centenar 2018 va lua startul și piloți ieșeni, unul dintre ei fiind Răzvan Nechifor, care speră să meargă fără greșeală în fața propriilor suporteri. „Întotdeauna să alerg acasă a fost o apăsare în plus față de celelate etape. Acum este cu atât mai greu, cu cât am schimbat și mașina de concurs. Am șchiopătat anul acesta de două ori. Cu atât mai mult acum, încercăm să ne batem pentru primul loc. Am făcut o revizie generală a mașinii. Am desfăcut-o până la ultimul șurub. Acum voi merge și mai îndârjit, pentru că voi merge în fața propriilor suporteri. A fost un an semireușit pentru noi. Am făcut deja o trecere pe doar 3 din cele 5 probe speciale. Le-am găsit într-o stare foarte bună. Ca localnic, îmi doresc să rămânem pe primul loc în topul organizatorilor de raliuri”, a declarat Răzvan Nechifor. Acesta îl va avea copilot pe Mag Levente, care apreciază probele speciale: „Îi mulțumesc lui Răzvan de invitație la Raliul Iașului. Probele parcurse sunt senzaționale și vă promit că ne vom da toată silința să terminăm pe un loc cât mai sus”.

Ioan Badiu, director sportiv FRAS: „Numărul de piloți înscriși aici, pe macadam, depășește orice așteptări. Este meritul organizatorilor”

„Mă simt compleșit că sunt în compania lui Titi Aur, multiplu campion național. Eu și Federația suntem foarte fericiți că Titi a revenit în competițiile de raliuri. Noi girăm acest campionat național de raliuri și ne bucurăm să constatăm că la a șasea etapă din calendarul intern, pe macadam, numărul de piloți înscriși depășește orice așteptări. Este meritul organizatorilor, a sportivilor și, de ce nu, meritul FRAS că reușim să creăm un cadru adecvat atât pentru sportivi, cât și pentru cei implicați. Urez succes concurenților înscriși în această etapă, urez succes organizatorului, care sigur vrea să rămână pe primul loc în acest top. De anul viitor, fiecare etapă va avea un coeficient al punctelor care se vor acorda în urma întocmirii clasamentului organizatorilor”, a punctat directorul sportiv FRAS, Ioan Badiu.

Dan Codreanu, rally manager: „Vrem ca raliul de la Iași să rămână numărul 1″

La rândul său, Dan Codreanu, rally manager, a punctat câteva dintre surprizele de care vor avea parte piloții și spectatorii. „Sunt copleșit de vorbele frumoase spuse de toți cei prezenți la această conferință de presă. Noi suntem pregătiți. Mulțumesc foarte mult pentru faptul că se apreciază ceea ce am făcut noi, atât pentru probe cât și pentru oraș. Joi, la ora 20.00, se dă startul festiv din fața Primăriei Iași. Acolo veți putea sta de vorbă și lua autografe de la toți piloții implicați în acest raliu. Vineri dimineață se dă startul pe probele din afara orașului, urmând superspeciala de la Râpa Galbenă, care va debuta la ora 19.57. Înainte de asta, vom avea câteva manifestări dedicate Centenarului și demonstrații cu mașini de concurs. A doua zi, sâmbătă, vom avea trecerea pe Păun – Dobrovăț – Cioca Boca, iar a doua buclă va fi compusă din Păun – Dobrovăț, care este și Powerstage, adică primii 5 concurenți vor primi puncte suplimentare, deci va fi o bătălie care pentru mulți contează. La finalul probei va fi o ceremonie scurtă în care vor fi premiați primii 3 sosiți. Sâmbătă încheiem cu festivitatea de premiere de la ora 19.00, din fața Primăriei Iași. Vreau să mulțumesc foarte mult partenerilor principali, compania Cotnari, ATI Motors Holding, care ne oferă mașina oficială a raliului Ford, Hotel Internațional și Primăria Municipiului Iași. Tragem tare să rămânem în top”, a declarat managerul Dan Codreanu.

COTNARI Rally Iași Centenar este programat în intervalul 6-8 septembrie 2018 și este organizat de XS Motorsport, în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iași, Hotel Internațional, Ford Iași – ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcției Silvice Iași, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul de Ambulanță, Consiliul Județean, Prefectura Județului Iași.

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 06 Sep. 2018, 14:12 Actualizat: 06 Sep. 2018, 14:13 Auto-Moto
Pe aceeași temă
Reghe a vorbit pentru prima dată despre Prodanca și Alexa: "Dacă există o legătură amoroasă între ei
Reghe a vorbit pentru prima dată despre Prodanca și Alexa: "Dacă există o legătură amoroasă între ei
Film porno pus să ruleze la un chioşc de informare din zona istorică a Timişoarei
Film porno pus să ruleze la un chioşc de informare din zona istorică a Timişoarei
Viteză de necrezut, surprinsă de radar: O femeie circula cu 703 km/h într-un orăşel cu 2.000 de locuitori
Viteză de necrezut, surprinsă de radar: O femeie circula cu 703 km/h într-un orăşel cu 2.000 de locuitori
„ATAT PRIMESTE DACA E DAT AFARA!” Gigi Becali a dezvaluit clauza URIASA pe care o are Dan Petrescu in contractul cu CFR Cluj
„ATAT PRIMESTE DACA E DAT AFARA!” Gigi Becali a dezvaluit clauza URIASA pe care o are Dan Petrescu in contractul cu CFR ...
Cum arată Gabriela Cristea în costum de baie, după ce a slăbit 25 de kilograme
Cum arată Gabriela Cristea în costum de baie, după ce a slăbit 25 de kilograme
Din 15 iulie, România revine în Stare de Urgență. Anunțul șocant a fost făcut
Din 15 iulie, România revine în Stare de Urgență. Anunțul șocant a fost făcut
Copil pus să cerşească de familia care îl supraveghea dintr-o maşină de lux. Protagoniştii, recent întorşi din Suedia
Copil pus să cerşească de familia care îl supraveghea dintr-o maşină de lux. Protagoniştii, recent întorşi din Suedia
Iohannis a făcut anunțul despre STAREA de URGENȚĂ!
Iohannis a făcut anunțul despre STAREA de URGENȚĂ!
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Mor pe CAPETE și NIMENI nu știe DE CE! „E un DEZASTRU”. Guvernul REFUZĂ să intervină. DE CE le este TEAMĂ?
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
Horoscop 9 iulie. O zodie are probleme financiare joi: Atenţie la bani, unde îi pui şi cum îi cheltuieşti
Horoscop 9 iulie. O zodie are probleme financiare joi: Atenţie la bani, unde îi pui şi cum îi cheltuieşti
Clipe grele pentru Simona Halep. Ce se întâmplă acum cu familia ei
Clipe grele pentru Simona Halep. Ce se întâmplă acum cu familia ei
2,8 MILIARDE lei: Investiţia gigant anunţată în România
2,8 MILIARDE lei: Investiţia gigant anunţată în România
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care poți să pleci în vacanță fără să fii nevoit să plătești cazare
Cum arată Dacia Dokker rulotă, cu care poți să pleci în vacanță fără să fii nevoit să plătești cazare
A golit bazinul de irigații pentru a-l curăța. Fermierul a descoperit ceva care l-a lăsat perplex
A golit bazinul de irigații pentru a-l curăța. Fermierul a descoperit ceva care l-a lăsat perplex
„Am COVID-19, dar mă bucur de viaţă”. Ep. 1: Sunt Mădălina şi sunt într-o relaţie complicată cu coronavirusul
„Am COVID-19, dar mă bucur de viaţă”. Ep. 1: Sunt Mădălina şi sunt într-o relaţie complicată cu coronavirusul
FCSB – Dinamo SCOR live. Panică pe teren primul gol în doar 83 de secunde
FCSB – Dinamo SCOR live. Panică pe teren primul gol în doar 83 de secunde
Poziții de stretching super fierbinți! Top vedete care au trupul foarte mobil
Poziții de stretching super fierbinți! Top vedete care au trupul foarte mobil
Mariajul Printului Harry cu Meghan Markle a ajuns la final?! Cu cine ar avea o idila nepotul Reginei Elisabeta
Mariajul Printului Harry cu Meghan Markle a ajuns la final?! Cu cine ar avea o idila nepotul Reginei Elisabeta
Este oficial! Încă o multinaţională vine în România şi anunţă recrutări masive
Este oficial! Încă o multinaţională vine în România şi anunţă recrutări masive
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
Medicii de familie trebuie să acorde obligatoriu concediu medical în această situație. Anunțul făcut de Nelu Tătaru
Medicii de familie trebuie să acorde obligatoriu concediu medical în această situație. Anunțul făcut de Nelu Tătaru
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
O șoferiță care conducea un Ford Focus a fost amendată pentru o viteză STRATOSFERICĂ. A activat modul „RACHETĂ”!
O șoferiță care conducea un Ford Focus a fost amendată pentru o viteză STRATOSFERICĂ. A activat modul „RACHETĂ”!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!