Imagini incredibile în MotoGP! Cursă cu ”handicap”, Jack Miller pleacă din faţa celorlalţi piloţi după o decizie ciudată a organizatorilor!

8 apr 2018 7977 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Imagini incredibile în MotoGP! Cursă cu ”handicap”, Jack Miller pleacă din faţa celorlalţi piloţi după o decizie ciudată a organizatorilor!

Haos la cursa MotoGP din Argentina! Ploaia care a căzut pe circuit exact înainte de startul cursei de la clasa regină i-a băgat pe organizatori într-un haos fără precedent pentru epoca modernă a acestui sport. Toţi piloţii au intrat rapid la boxe pentru a modifica setările motocicletelor, singurul rămas pe circuit, în grilă, fiind Jack Miller. Australianul, cel care era în pole position, a avut curajul să se prezinte cu o motocicletă pregătită pentru o cursă udă, motiv pentu care şi-a păstrat locul.

De la acest moment a început haosul. Organizatorii nu au oprit piloţii pe linia boxelor pentru a-i obliga să plece de acolo la start şi, din ”motive de siguranţă”, au declarat start întârziat şi au permis echipelor să îşi modifice setările motocicletelor. Dezavantajat clar a fost Miller, cel care şi-a asumat din start riscul de a pleca cu o motocicletă pregătită pentru condiţii de pistă udă.

Din pix, ogranizatorii au decis să îi ofere totuşi lui Miller un mic avantaj. Astfel, australianul a plecat din pole position, iar în spatele său au fost lăsate trei linii de start goale. Practic, pilotul Ducati Pramac a avut circa 30 de metri avans la start, o măsură care nu s-ar găsi în regulament, aşa cum comentează în acest moment specialiştii din MotoGP. Avantajul a fost pierdut încă din primele viraje în defavoarea lui Marc Marquez.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.