FOTO | Cum arată noul Mercedes Clasa A. De când va fi disponibil modelul

9 feb 2018 1729 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
FOTO | Cum arată noul Mercedes Clasa A. De când va fi disponibil modelul 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/16981579/2/cp-mercedes-benz-lanseaza-noua-clasa-a-6.jpg

Noul Mercedes-Benz Clasa A este mai exuberant şi mai dinamic decât oricând, dar şi mai matur şi mai confortabil ca niciodată. Noua Clasa A redefineşte luxul modern al autoturismelor compacte şi revoluţionează designul interior la nivelul segmentului. Din punct de vedere tehnologic, Clasa A nu doar că stabileşte un nou standard la nivel de industrie datorită MBUX – Mercedes-Benz User Experience, ci oferăşi numeroase funcţionalităţi care până recent erau rezervate segmentului de lux.

În premieră, Clasa A se poate conduce semi-autonom în anumite situaţii, iar blocuri optice MULTIBEAM LED sunt acum disponibile opţional. Toate modelele Clasa A sunt propulsate de noi motoare eficiente pe benzină sau motorinăşi, deşi Mercedes-Benz a păstrat aspectul sportiv, utilitatea modelului a fost îmbunatăţită. Noua Clasă A va fi disponibilă la comandă începând cu luna martie, iar primele livrări se vor face începând cu luna mai.

“Prin cea de-a patra generaţie a Clasei A, redefinim luxul modern la nivelul clasei compacte. În acest sens, am optat pentru o combinaţie de design dinamic fără compromisurişi un concept de operare intuitiv”, a declarat Britta Seeger, membru al board-ului Daimler AG, Sales, Mercedes-Benz Cars.

“Prin MBUX – noul sistem Mercedes-Benz dedicat experienţei utilizatorului– propunem clienţilor Mercedes-Benz o experienţă complet nouă.“


“Noile tehnologii trebuie să pună accentul pe oameni şi pe simplificarea vieţilor acestora. Noua Clasă A a fost conceputăîn exact acest sens, pentru a fi un partener emoţional şi inteligent al clientului“, a afirmat Ola Källenius, membru al board-ului Daimler AG, Research & Development, Mercedes Benz Cars.

“Un exemplu potrivit este MBUX –Mercedes Benz User Experience: acest sistem combinăoperarea naturală, intuitivă cu un software care învaţă singur.”

“Noua Clasă A reprezintă următoarea etapă a filozofiei noastre Sensual Purityşi are potenţialul de a deschide o nouă eră a design-ului”, spune Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG.

“Prin contururi clare şi suprafeţe senzuale, prezentăm un produs hiper-tehnologizat care stârneşte emoţii. Design-ul şi caroseria sunt ceea ce rămân atunci când cutele şi liniile dure sunt reduse la maximum. Interiorul reprezintă luxul modern la un nivel neatins anterior în acest segment şi transformă tehnologia inteligentă într-o experienţă emoţională."

Design exterior: Exerciţiu de purism

Design-ul purist care accentuează exteriorul Clasei A face următorul pas evolutiv în ceea ce priveşte filozofia de design a Mercedes-Benz - “Sensual Purity”. Pe baza unui design compact în două volume, dimensiunile şi proporţile optimizate au dus la o nouă interpretare a design-ului Clasei A.

Exteriorul noii Clasa A emanăsportivitate, dinamism şi emoţie. Design-ul frontal progresiv, cu capota joasă, blocurile optice cu LED-uri, cu elemente cromate, luminile de zi conturează o prezenţă impunătoare şi atrăgătoare. Grila radiatorului,etalând central steaua Mercedes,se deschide la bază ca o reinterpretare a modelului precedent, şi prezintă pini dispuşi în formă de diamant alături deun element central, argintiu, pentru a sublinia caracterul sportiv al maşinii. 

Forma alungită a autoturismului este accentuată de ampatamentului mai lung faţă de versiunea precedentăşi de caracterul liniei laterale a caroseriei. Capota este mai inclinată faţă de modelul anterior, accentuând caracterul dinamic al părţii frontale. Arcadele roţilor, mai ample decât anterior, pentru a permite echiparea unor jante cu diametre între 16 şi 19 inch, scot în evidenţă caracterul sportiv al Clasei A şi oferă o stabilitate mai bună. Aspectul lat al autoturismului este completat de geamurile mai ample, care evidenţiază umerii caroseriei, cât şi de reflectoarele din bara de protecţie din spate, acum mai distanţate unul faţă de celălalt. Blocurile optice alungite din spate contribuie la aspectul emoţional al Clasei A.

Cu un coeficient aerodinamic de 0,25 şi o suprafaţă a părţii frontale (A) de 2,19mp, noul Clasa A este liderul aerodinamic din segmentul său. Pentru prima dată în clasa compactă a autoturismelor, Mercedes-Benz utilizează un AIRPANEL cu două secţiuni (dotare opţională). Sistemul de ventilaţie din spatele grilei radiatorului se ajustează în funcţie de caz. În plus, există o duză de ventilaţie suplimentară sub plăcuţa de înmatriculare, pentru o cât mai bună performanţă a motorului.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.