EXCLUSIV | ”Au fost 62 de ore de nesomn”. Momentele dificile prin care a trecut Claudiu Barbu, la Africa Eco Race. Românul, singurul participant fără copilot şi asistenţă

16 ian 2019 442 afişări Auto-Moto
EXCLUSIV | ”Au fost 62 de ore de nesomn”. Momentele dificile prin care a trecut Claudiu Barbu, la Africa Eco Race. Românul, singurul participant fără copilot şi asistenţă

Claudiu Barbu, reprezentantul României la Africa Eco Race, a vorbit, la ProSport Live, despre cele mai importante momente pe care le-a trăit în competiţie. A fost singurul care nu a beneficiat de ajutorul unui copilot sau a echipei de asistenţă, ceea ce a făcut concursul şi mai greu.

Cel mai teribil lucru”, aşa cum spune Claudiu, a fost lipsa somnului. Nu a dormit mai mult de 5 minute în 62 de ore.  ”Practic, au fost, în total, 62 de ore de nesomn. Am cerut să mă tracteze un camion la un moment dat, pentru că rămăsesem fără benzină. I-am spus, după ceva timp, să tragă pe dreapta şi să mă lase să dorm 5 minute. Mi-am revenit complet şi am putut să continui. Am un stil al meu în care dorm. Intru într-un somn de 20 de minute şi pot să fac asta în orice poziţie şi oriunde. Nu am nevoie de ceas, mă trezesc singur.

Cele 62 de ore de nesomn s-au făcut cu o legătură 170 de km, care te scoate din momentul de adrenalină. Asta face cursa şi mai grea. Nu ştiu cum am ajuns la destinaţie, nu îmi dau seama. Eram epuizat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi aşez cortul. Ceilalţi participanţi erau acolo de două zile, eu eram singurul care nu-l avea întins”, a spus Claudiu Barbu la ProSport Live.

Românul a terminat pe locul 6 la Side by Side Vehicles şi pe 30 la general. Africa Eco Race a durat două săptămâni.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.