Emanuel Gyenes va concura în Raliul Marocului

30 sep 2016 281 afişări Auto-Moto
Emanuel Gyenes va concura în Raliul Marocului

Pilotul Autonet Motorcycle Team va concura în perioada 1-7 octombrie în Raliul Marocului, ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid (FIM). Emanuel Gyenes revine în Campionatul Mondial după o absenţă de patru sezoane.

Riderul din Satu Mare concurează în repetiţia generală pentru Dakar 2017, Raliul Marocului fiind locul unde elita acestui sport merge să se antreneze şi să facă ultimele setări înainte de cel mai dificil rally-raid din lume. Emanuel Gyenes a mai evoluat în acest raliu în 2009, când l-a şi câştigat la clasa +450 cmc pilotând un KTM 690 Rally Replica. De această dată va rula cu o motocicletă mai uşoară, cu un KTM 450 Rally Replica, motocicleta pe care a concurat şi în Dakar 2016. Va folosi acest raliu pentru a se obişnui cu noile suspensii WP, suspensii care îi vor permite să fie mai rapid comparativ cu specialele pe care a rulat cu suspensiile din configuraţia de fabrică a motocicletei.

”Aştept specialele din deşert, sper să avem parte de dune. Va fi diferit acum faţă de 2009 pentru că merg cu o motocicletă mai uşoară, însă importantă este pregătirea pentru Dakar 2017. Cred că cea mai frumoasă zi va fi cea în care avem speciala de 50 de km pe malul Atlanticului. Mă bucur că am revenit în Africa, ultima dată am concurat în Sahara în 2010, când am participat la Raliul Tunisiei”, a declarat Emanuel Gyenes.

Raliul Marocului va debuta pe 1 octombrie cu verificările administrative şi tehnice urmând ca pe 2 octombrie să aibe loc o probă super specială în Agadir, pe 3 octombrie să se ruleze într-o probă specială pe malul Oceanului Atlantic, iar apoi să se meargă în deşert până pe 7 octombrie. Numărul total de km al probelor speciale este de 1.317 km.

În ediţia cu numărul 17 a Raliului Marocului sunt în total doi rideri din România. Marcel Butuza revine şi el în Campionatul Mondial de Rally-Raid după o absenţă de patru sezoane şi se află la a doua participare în raliul din Nordul-Vestul Africii.

Chiar dacă a făcut o pauză în rally-raid, ne mai concurând din luna ianuarie, Mani nu a stat departe de motocicletă: în 2016 a izbutit să devină campion al Ungariei atât la enduro cât şi la endurocross. Titlurile din campionatele Ungariei se adaugă multiplelor titluri naţionale obţinute în România la aceleaşi discipline.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.