Emanuel Gyenes, penalizat cu o oră şi "retrogradat" până pe locul 29 la Raliul Dakar! Reacţia românului: "Locul ocupat e foarte mult sub aşteptările mele"

9 ian 2017 1552 afişări Auto-Moto
Emanuel Gyenes, penalizat cu o oră şi "retrogradat" până pe locul 29 la Raliul Dakar! Reacţia românului: "Locul ocupat e foarte mult sub aşteptările mele" foto: Facebook/Emanuel.Gyenes

Ajuns pe locul 18 la general la jumătatea raliului, Emanuel Gyenes a primit în ziua de odihnă o penalizare de o oră şi începe a doua săptămână din Raliul Dakar 2017 de pe locul 29 în clasamentul general, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Luni, 9 ianuarie, este programată etapa a şaptea în care se va rula, prin Bolivia, din La Paz în Uyuni. Finişul raliului este programat pe 14 ianuarie în Buenos Aires, capitala Argenitnei.

În ziua de odihnă, 8 ianuarie, organizatorii Dakar-ului au decis să verifice în amănunt GPS-urile tuturor concurenţilor din top 20, iar toţi cei care nu primiseră deja penalizarea de o oră au fost chemaţi şi infromaţi că li se adaugă o oră în plus la timpul pe care îl au în clasamentul general. Motivul penalizării este alimentarea în porţiunea de neutralizare a probei speciale ce i-a dus pe concurenţi din Argentina în Bolivia.

”În ziua a patra, când am venit din Argentina în Bolivia, am avut o neutralizare unde nu doar eu, ci şi piloţii Honda şi Svitko şi mulţi alţi concurenţi, am crezut că avem realimentare, dar nu am avut. Acolo am ieşit de fapt din neutralizare 1 km ca să alimentez. Concurenţilor din top 20 le-au fost verificate GPS-urile şi organizatorii au văzut că de fapt am ieşit din traseu un km şi am revenit, iar pentru asta ne-au dat câte o oră penalizare. Sincer acum sunt foarte trist din cauza aceasta, pentru că în concurs lupţi foarte tare pentru fiecare minut ca să reuşeşti să avansezi în clasament şi când afli că ai primit o oră de penalizare nu îţi pică de loc bine.

Acum am fost retrogradat pe locul 29 şi asta este foarte în spate faţă de aşteptările mele. Nu ştiu dacă mai pot sau am şanse să intru în top 20. Am să trag tare în a doua săptămână a acestui raliu.În prima zi din a doua săptămână, luni 9 ianuarie, normal ar fi trebuit să avem 322 de km de probă specială, însă din cauza condiţiilor meteo traseul probei a trebui regândit şi vom avea 161 de km. Este prima parte din etapa maraton, adică când ajung în Uyuni nu mă voi întâlni cu colegii din echipa de asitenţă tehnică. Marţi vom merge din Uyuni în Salta (Argentina), unde vom avea 534 de km de probă specială, dar cred că acolo nu vor mai fi probleme din pricina vremii”, a declarat Emanuel Gyenes.

Etapa de astăzi, 9 ianuarie, La Paz – Uyuni măsoară în total 801 km, din aceştia 161 km vor fi parcurşi în regim de probă specială. În noaptea de luni spre marţi concurenţii categoriei moto a Raliului Dakar vor dormi într-o cazarmă, având în vedere că nu se întâlnesc cu echipele de asistenţă fiind o etapă maraton. Pe 10 ianuarie se va reveni în Argentina, Dakarul părăsind Uyuni, locul unde se află Salar de Uyuni, o câmpie de sare considerată cel mai plat loc de pe Terra.

MEDIAFAX

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.