Cum transformă un Mercedes GLA noaptea în zi și cum a ajuns să intre într-un program de fitness | FOTO cu ultima bijuterie a constructorului german

Redactor:
Andru Nenciu
Cum transformă un Mercedes GLA noaptea în zi și cum a ajuns să intre într-un program de fitness | FOTO cu ultima bijuterie a constructorului german
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Facelift și motorizări noi pentru Mercedes-Benz GLA
  • GLA își extinde gama de modele cu noul GLA 220 4MATIC
  • Noul GLA este comercializat în România începând cu luna aprilie 2017, prețurile începând de la 29.339 euro pentru modelul GLA 180

Noul Mercedes-Benz GLA începe primăvara anului 2017 cu o gamă extinsă de motorizări, o stilizare accentuată atât la interior, cât și exterior, dar și cu noutăți la nivelul versiunilor de echipare. Astfel, SUV-ul compact Mercedes-Benz se remarcă printr-o prezență mai impunătoare, caroseria având un aspect considerabil mai robust. Noul Mercedes-Benz GLA va fi disponibil în România începând cu luna aprilie a acestui an, prețurile pornind de la 29.339 euro pentru modelul GLA 180. Vârful de lance al seriei este noul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, disponibil acum și într-o versiune de echipare eminamente sportivă, intitulată Yellow Night.

Lansat inițial în 2013, Mercedes-Benz GLA a devenit rapid un model de succes într-un segment pe care l-a rescris și redefinit încă de la prima sa apariție. SUV-ul este caracterizat de un design dinamic și sportiv, manevrabilitatea deosebităși gama extinsă de opțiuni de personalizare. Fiind primul SUV compact al Mercedes-Benz, GLA a dat un nou suflu acestui segment de piață, în cadrul căreia a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători.

Cu cele șapte modele de serie (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS și G), Mercedes-Benz oferă cea mai amplă gamă de SUV-uri dintre toți producătorii auto premium europeni. În același timp, niciun alt producător auto nu oferă o gamă mai vastă de motorizări la nivelul segmentului din care face parte GLA – de la modelul de bază, Mercedes-Benz GLA 180d, cu 109 CP (80 kW)și o valoare de emisii de CO2 de doar 103 g/km, până la modelul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC.

GLA este singurul model de serie din acest segment de piață care oferă dotări de siguranțăși confort precum camera de 360 grade sau opțiunea HANDS-FREE ACCESS.

O nouă adiție la nivelul gamei de motorizări pe benzinăo reprezintă GLA 220 4MATIC. Cu o putere de 184 CP (135 kW) și un cuplu maxim de 300 Nm, aceasta se încadrează între cele două motoare de 156 CP (115 kW) și 211 CP (155 kW).

Program de fitness: motorizare nouă, consum redus

Modelul GLA 220 4MATIC va suplimenta gama de motorizări pe benzină disponibile cu tracțiune integrală. Cu o putere de 184 CP (135 kW), acest model reprezintă o propunere atractivă și este, totodată, unul dintre cele mai economice modele din clasa sa, cu un nivel de emisii de CO2 de doar 152 g/km. Versiunea diesel GLA 180d este campionul eficienței la nivelul segmentului, cu un nivel de emisii CO2 de doar 103 g/km.

Garanția succesului: Design expresiv, performanțe tehnice

Designul expresiv cu trăsături puternice de SUV, în armonie cu performanțele tehnice ale mașinii, reprezintă principalul argument pentru majoritatea clienților. 

Clienții pot opta pentru trei variante de suspensie: suspensia confortabilă, disponibilă standard pe GLA, suspensia cu garda redusă la sol, disponibilă opțional (în variantele de echipare AMG sau în cadrul pachetului Dynamic Handling), respectiv suspensia off-road (opțională), în cazul căreia garda la sol este cu 30 mm mai ridicată față de versiunea standard. Această modificare permite o mai bună performanță off-road datorită gărzii înalte la sol, a poziției mai înalte la condus și a finisajelor off-road.

Upgrade la interior

Interiorul oferă de asemenea un plus de valoare: disponibilăîn exclusivitate în acest segment de piață, camera 360° poate înregistra activitatea din jurul mașinii, imaginile captate putând fi redate fie integral, fie într-un format de afișaj divizat în 7 mini-ecrane, toate pe ecranul multimedia din echiparea mașinii. Printre cele 7 unghiuri diferite disponibile se regăsește și o perspectivă de ansamblu, care compilează datele primite de la 4 camere: din fața și spatele mașinii, respectiv din oglinzile exterioare.

Interiorul GLA a fost stilizat cu măiestrie folosind materiale de calitate ridicată, evidențiate de noile huse de scaune și elementele decorative, cât și de panourile de control cu finisaje din crom.

Noile materiale utilizate la husele scaunelor disponibile în liniile de echipare Style și Urban emană, de asemenea, atenție la detalii. Noutățile sunt combinațiile de culori disponibile pentru finisajele interioare din piele artificială ARTICO în versiunea de echipare Style – negru și galben ocru, bej Sahara sau „negru plus”, respectiv gri-cristal sau negru, în cazul versiunii de echipare Urban.

Mai multe opțiuni de personalizare la interior

Pachetul Exclusive oferă mai multe față de predecesorul său, oferind acum scaune de lux cu finisaje de piele neagră. Decorațiunile interioare pentru această versiune combină finisajele de tip aluminiu cu cele de lemn, de plop și nuc. Încăși mai exclusiv – finisaje negru mat de lemn de frasin sau elemente decorative AMG realizate din fibră de carbon.

Pachetul Exclusive disponibil anterior, cu scaune sport standard, rămâne disponibil opțional și este adresat clienților preocupați de caracterul sportiv. 

Farurile LED transformă noaptea în zi

Disponibile la cerere, farurile frontale LED High performance înlocuiesc actualele faruri bi-xenon. Pe lângă iluminarea excelentă, acestea sunt caracterizate de culoarea similară luminii naturale, ceea ce le face mai prietenoase pentru condusul pe timp de noapte. Consumul energetic a fost, de asemenea, scăzut: cu circa 60% mai puțin față de tehnologia cu Xenon și cu aproximativ 70% mai puțin față de tehnologia cu halogen.

La spate, noul GLA folosește farurile LED High Performance cu mai multe faze, iar stopurile și indicatoarele sunt controlate pe trei intensități. Luminozitate maximă – pe timp de zi, un nivel mediu – pentru condus pe timp de noapte, și un nivel redus, pentru staționarea pe timp de noapte. Cu ajutorul acestor funcționalități multiple, noul GLA asigură nivelul potrivit de luminozitate pe toate condițiile de trafic, indiferent de vreme.

Siguranța pe primul plan: frânare independent și avertizări despre comportamentul șoferului

Siguranța este prioritatea de top pentru Mercedes-Benz. Modelele GLA vin echipate în dotarea standard cu sistemul „Active Brake Assist”, care avertizeazășoferul în cazul în care nu există suficientă distanță față de vehiculul din fața sa și, dacă este necesar, frâneazăîn funcție de situație. Dacă sistemul detectează cășoferul reacționează cu întârziere, acesta va frâna automat pentru a preveni o coliziune sau pentru a minimiza consecințele unui eventual impact. Noul GLA include, de asemenea în dotarea standard, sistemul „ATTENTION ASSIST”, acesta putând depista semne de amețeală sau oboseală ale șoferului, recomandându-i acestuia o pauză.

Noul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC a primit noi funcționalități, fiind modificat atât tehnic, cât și vizual. Dinamica și stabilitatea mașinii au fost îmbunătățite prin restilizarea pragului frontal și a marginii spoilerului de pe plafon, reducând rezistența la înaintare, ceea ce a îmbunătățit coeficientul aerodinamic al modelului AMG GLA până la valoarea de 0,33.

Trăsătura distinctă a noului Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC este secțiunea frontală, mai agresivă decât la modelul anterior. Pragul frontal a primit o formă chiar mai dinamică decât a predecesorului, alături de grilele noi pentru gurile de admisie și splitterul frontal argintiu cromat. Acestea ghidează aerul rece către radiatoarele mașinii într-un mod mai eficient. Echipamente anterior opționale, precum farurile LED High Performance fac acum parte din dotarea standard a modelului AMG.

Noul AMG prezintă noutăți și în partea din spate, cu noul difuzor încorporat în pragul posterior, ornamentele de culoarea argintie cu finisaje de crom și plafonul, prevăzut cu un nou eleron care contribuie la îmbunătățirea dinamicității noului GLA 45 4MATIC.

Motorul de 2.0 litri, extrem de agil

Cu o putere de 381 CP (280 kW) și un cuplu maxim de 475 Nm, Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC este printre cele mai puternice mașini în segmentul său. Acesta atinge viteza de 100km/h în doar 4,4 secunde. Agilitatea motorului turbo cu patru cilindri în linie îmbină exemplar performanța și eficiența, reușind să stabilească un record la nivelul mașinilor de serie cu motorizări în 4 cilindri, în materie de putere produsă per litru de cilindree, de 191 CP (141 kW).

Una dintre componentele high-tech ale motorului cu patru cilindri în serie este injecția de benzină tip spray, injectoarele Piezo poziționate central în cele 4 camere de combustie injectând carburantul la o presiune de peste 200 bari. Combinația acestor multiple injectoare cu sistemul de aprindere multi-spark cresc eficiența termodinamică, ceea ce asigură emisii reduse . Turbocompresorul twin-scroll și eficiența sistemului de evacuare asigură eficiența acumulării de presiune la nivelul motorului, îmbunătățind timpul de răspuns al motorului la accelerare.

În plus, cu sistemul de eșapament performant, disponibil optional, sunetul emis de motorul AMG este chiar mai intens. Acesta poate fi ajustat prin selectarea programului de condus sau printr-un control dedicat. La interior, sunetul impresionat poate fi experimentat mai intens, prin simpla atingere a unui buton.

Rapoarte mai scurte: transmisia sportivă AMG SPEEDSHIFT DCT 7

Raportul de transmitere a puterii către trenul motor este asistat de cutia de viteze sportivă AMG SPEEDSHIFT DCT 7. Datorită rapoartelor mai scurte de transmitere între treptele de viteză trei și șapte, șoferul experimentează accentuat senzația de accelerație încă de la viteze mici. În plus, timpii de răspuns optimizați permit realizarea aproape instantanee a schimbării într-o treaptă superioară.

Cea mai bună tracțiune, standard: AMG Performance 4MATIC

Pentru a asigura cea mai bună tracțiune chiar și în condiții nefavorabile de drum, tracțiunea integrală este disponibilă standard pe modelul AMG 4MATIC, transferând forța motoare către toate roțile. Cuplul este distribuit variabil către ambele axe. Rezultatul acestei configurații este un raport optim de dinamism, eficiențăși tracțiune. Ambreiajul cu mai multe discuri, integrat în diferențialul din axa spate, transmite cuplul motor către roțile din spate într-o fracțiune de secundă, în eventualitatea în care roțile din față pierd tracțiune. Cu un consum mixt de 7,4 litri la suta de kilometri, Mercedes-AMG își consolidează rolul de pionier în materie de eficiență.

Ediția limitată Yellow Night celebrează succesul compactelor AMG

Compania din Affalterbach a lansat pe 8 ianuarie, în cadrul Show-ului Auto Internațional al Americii de Nord (NAIAS) din Detroit, ediția limitată Yellow Night, disponibilă atât pe GLA 45 4MATIC, cât și pe modelele A 45 4MATIC, CLA 45 4MATIC și CLA 454MATIC Shooting Brake. Ediția limitată celebrează cele mai de succes modele compacte ale Mercedes-AMG și abundăîn caracter sportiv.

Ediția limitatăîmbină combinațiile de negru și gri cu decorațiunile unice galbene, iar exclusivitatea ediției este accentuată de jantele din aliaj ușor stilizate în aceleași culori. Pragul din față, carcasele oglinzilor exterioare, pragurile laterale și difuzorul dorsal prezintă, de asemenea, inserții galbene. Caracterul sportiv al liniei Yellow Night este accentuat de dungile de culoarea gri-grafit aplicate transversal pe capotă, plafon, portbagaj și părțile laterale ale mașinii.

 

Sumar specificații tehnice:

 

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC

Motor

Motor de 2.0 litri cu patru cilindri în linie, injecție directă, supraalimentat

Cilindree

1.991 cc

Putere maximă

381 CP (280 kW) la 6.000 rpm

Cuplu maxim

475 Nm între 2.250-5.000 rpm

Tracțiune

Tracțiune integrală variabilă AMG 4MATIC, cu distribuție variabilă a cuplului.

Transmisie

AMG SPEEDSHIFT DCT 7

Consum combinat

urban/extra-urban/mixt

9,6/6,1/7,4 l/100 km

9.6/6.1/7.4 l/100 km

Emisii CO2

172 g/km

Clasa de eficiență

D

Masă

1.510 kg / 1.585 kg

Accelerație 0-100 km/h

4,4 s

Viteză maximă

250 km/h (limitată electronic)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată…
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…