Capitala revine pe calendarul Campionatului Naţional de Drift. Noutăţile pentru 2019

5 ian 2019 1712 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Capitala revine pe calendarul Campionatului Naţional de Drift. Noutăţile pentru 2019

După trei ani de pauză, Bucureştiul va găzdui din nou o etapă din Campionatul Naţional de Drift. RoDrift a anunţat încă o surpriză pentru fanii acestei discipline a motorsportului.

Astfel, calendarul pentru sezonul 2019 va conţine 5 etape şi va debuta, la fel cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, cu runda de pe circuitul de la Mariapocs, pe 11-12 mai. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu omologii din Ungaria, urmând să aibă şi de această dată la start aproximativ 80 de piloţi din toată Europa Centrală şi de Est.

După ce anul trecut a lipsit, Constanţa va reveni în circuit, urmând să găzduiască a doua etapă din 2019, pe 22-23 iunie. Etapa de la malul mării este deja o tradiţie pentru driftul autohton, anual adunând mii de spectatori.

Pe 20-21 iulie, caravana RoDrift va ajunge din nou în Bucovina, pe TransRarău, la prima etapă pe traseu montan din 2019. Etapa de pe celebrul drum montan este una dintre cele mai căutate în fiecare an datorită spectaculozităţii ei. Ediţia precedentă a strâns aproximativ 7.000 de spectatori la battle-urile finale.

Momentul mult aşteptat de fani este programat pentru 10-11 august. După ce în 2016 a avut loc celebra rundă în jurul Palatului Parlamentului, de data aceasta, etapa de drift din Capitală se va desfăşura în jurul Arenei Naţionale. Organizatorii au deja experienţă după ce anul trecut a fost organizată, cu succes, o ediţie a Drift Games în parteneriat cu Primăria Sectorului 2.

La fel ca în 2017, marea finală a sezonului va avea loc pe Transalpina şi va fi comună cu etapa campionatului ungar, astfel că runda va avea parte de o prezenţă internaţională puternică. Au rămas legendare imaginile de anul trecut, de la battle-urile finale, când peste 1.000 de spectatori au rămas pe traseul de concurs pentru a vedea duelurile, deşi afara ploua torenţial.

RoDrift a anunţat faptul că, pe lângă etapele de campionat, vor mai fi organizate anul acesta şi câteva ediţii de RoDrift Games, dedicate promovării acestui sport în marile oraşe.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.