BMW Motorrad se implică în motociclismul de viteză din România. Parteneriat cu MotoRC pentru sezonul 2018

8 feb 2018 372 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
BMW Motorrad se implică în motociclismul de viteză din România. Parteneriat cu MotoRC pentru sezonul 2018

foto: BMW Motorrad România

Veste importantă pentru motorsportul românesc. BMW Motorrad România a anunţat faptul că a semnat un contract pentru sezonul 2018 cu organizatorii competiţiei Motorcycle Racing Championship (MotoRC), demers prin care îşi propune să promoveze imaginea mărcii în segmentul sport şi super sport şi să promoveze proiectele de siguranţă rutieră ale BMW Motorrad.

Sezonul 2017 i-a avut drept câştigători pe Cătălin Cazacu – clasa Stock 1000 şi Emil Drăghici – Stock 600. În cele cinci etape ale sezonului au fost 397 de participanţi, mulţi dintre aceştia fiind înscrişi la clasele suport Rookies 600 şi Rookies 1000. Mulţi dintre paricipanţi au fost la prima lor experienţă competiţională şi la prima întâlnire cu circuitul într-un mediu sigur şi controlat. Aceasta dovedeşte că Motorcycle Racing Championship este un program excelent de pregătire şi educare pentru viitorii piloţi, dar şi pentru cei care vor să experimenteze pilotajul dinamic pe două roţi. 

BMW S 1000 RR a fost starul claselor Stock 1000 şi Rookies 1000, peste 14 rideri alergând în sezonul 2017 în şaua motocicletei sport germane. Printre aceştia s-a numărat şi câştigătorul campionatului naţional la clasa Stock 1000, Cătălin Cazacu. 

Calendarul competiţional al Motorcycle Racing Championship 2018 are 5 etape, iar pentru a exclude costurile crescute ale deplasării pe un circuit din afara ţării, toate etapele vor avea loc pe circuitul MotorPark România, după cum urmează: 

Etapa 1:   4 - 6 Mai - sens orar 

Etapa 2:   8 - 10 Iunie - sens antiorar 

Etapa 3:   29 Iunie - 1 Iulie - sens orar 

Etapa 4:   31 August - 2 Septembrie - sens antiorar 

Etapa 5:   28 - 30 Septembrie - sens orar

Creşterea nivelului competiţional în motorsportul românesc reprezintă o etapă importantă în maturizarea pieţei moto, contribuind în egală măsură la dezvoltarea şi educarea participanţilor la trafic pentru o mai bună siguranţă rutieră. Disponibilitatea unui campionat dedicat şi a unui circuit pentru sporturile cu motor în România permite în acelaşi timp dezvoltarea unor programe de antrenament pentru junori care ne vor reprezenta în motorsportul internaţional. Parteneriatul cu Motorcycle Racing Championship este un pas pentru a consolida o cultură moto adecvată unei ţări dezvoltate. Suntem încrezători că acest demers va da rezultate şi va promova talentul şi dedicarea piloţilor în competiţii”, a declarat Ionuţ Bâtu, Country Manager BMW Motorrad România şi Bulgaria. 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.