Bătrâna Dacia reintră în forţă în competiţiile de motorsport. FRAS a lansat Dacia Revival

11 ian 2019 2542 afişări Auto-Moto
Bătrâna Dacia reintră în forţă în competiţiile de motorsport. FRAS a lansat Dacia Revival

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a lansat, la acest început de an, proiectul Dacia Revival, prin care încurajează prezenţa automobilelor Dacia, care au făcut istorie până la sfârşitul anilor '90.

Astfel, începând cu sezonul 2019, modelele Dacia, dinainte de apariţia Logan şi Sandero (n.r. unde există o competiţie dedicată în CNRD), în special modelele 1300 şi 1310 vor fi prezente în două grupe special create în acest sens. Prezenţa va fi accesibilă tuturor deţinătorilor unui automobil Dacia care păstrează caracteristicile maşinii originale.

Pentru a putea aduce un număr cât mai impresionant de „bătrâne” Dacii în campionatele de automobilism sportiv, FRAS a precizat că echipamentul de securitate va putea să cuprindă centuri şi scaune de curse ieşite din omologare, cu aspect şi caracteristici de securitate acceptabile.

De asemenea, un model de roll-bar/roll-cage minimal (pentru grupa 2) va fi disponibil în regulament, împreună cu o listă a societăţilor constructoare, agreate de FRAS. Regulamentul complet pentru proiectul Dacia Revival va fi disponibile pe site-ul FRAS în perioada imediat următoare.

În acest moment, singura Dacia istorică prezentă în competiţiile de motorsport organizate sub egida FRAS este cea pilotată de Dan Spuderka în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Este vorba de o Dacia 1300, care a fost restaurată şi care a intrat în programul sportiv din 2015.

„Sunt bucuros că acest proiect a luat naştere şi sunt convins că prin acest mod, fanii motorsportului de acum vor avea şansă să vadă cât mai multe modele ale legendarei Dacia pe traseul de concurs”, a declarat Dan Spuderka, preşedintele subcomisiei Dacia Revival din cadrul Comisiei Naţionale de Vehicule Istorice de Competiţii.

Alte două automobile Dacia, o Dacia 1300 de uzină şi o Dacia Sport sunt deja incluse în acest proiect şi sunt şanse foarte mari să le vedem la startul competiţiilor de viteză în coastă şi de viteză pe circuit chiar din această primăvară.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.