Au motorsportul în sânge. Doi fraţi vor titlul naţional anul acesta în raliuri la juniori

19 iun 2019 259 afişări Auto-Moto
Au motorsportul în sânge. Doi fraţi vor titlul naţional anul acesta în raliuri la juniori
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

De când se ştie, viaţa sa a gravitat în jurul maşinilor de raliu. Primele amintiri din copilărie ale lui Norbert Maior sunt de la cursele unde tatăl său, Robert Maior, participa în urmă cu 17 ani. Acum, este lider în clasamentul juniorilor în Campionatul Naţional de Raliuri, iar sora sa mai mică, Francesca, îi este copilot.

"Cum a început viaţa în motorsport pentru mine? Cred că cel mai elocvent exemplu este faptul că prima mea aniversare a fost chiar în timpul unui raliu din Turcia, unde tata m-a luat cu el. De fapt, la fiecare eveniment la care tata a fost prezent, eram prezenţi cu toţii, iar asta s-a întâmplat încă din primele mele luni de viaţă", povesteşte Norbert (20 de ani).

"Eu alegeam maşinuţele fratelui meu, în locul păpuşilor, aveam în stânge motorsportul. Visam numai maşini", se amuză şi Francesca (19 ani).

Francesca şi Norbert au fost mereu nedespărţiţi. Pentru a fi alături de Norbert, Francesca a început şcoala pe când avea 4 ani şi 8 luni. "A fost nevoie de o dispensă pentru asta, dar am reuşit şi am rămas aproape", spune Francesca.

De anul trecut, cei doi formează o echipă şi în maşina de raliu. Norbert e pilot pe un Peugeot 106, iar Francesca îi este copilot. "Dacă în copilărie, ne mai înghionteam, acum ne înţelegem perfect. Faptul că suntem colegi în maşina de concurs ne-a apropiat mult. Acum eu ascult de ea, nu am de ales (n.r. râde). Serios vorbind, cred că facem o echipă bună", completează Norbert, care şi-a făcut debutul în raliuri în urmă cu 4 ani.

Norbert şi Francesca au reuşit să impresioneze încă de la prima cursă împreună. Se întâmpla în 2018, la Braşov, acolo unde cei doi, deşi nu au o maşină extrem de puternică, s-au aflat în Top 10 la general mult timp. "Anul trecut ne-a ajutat mult în ceea ce facem. A fost o experienţă bună, iar acum vrem să o punem în practică", spune Norbert.

Cei doi sunt lideri în clasamentul juniorilor din Campionatul Naţional de Raliuri după primele două etape, iar obiectivul pentru 2019 este clasarea pe prima poziţie.

Următorul pas pentru Norbert şi Francesca va fi în acest weekend, în Raliul Moldovei Bacău. În 2017, Norbert câştiga această etapă atât la juniori, cât şi Cupa Dacia. "Clar, vom lupta pentru prima poziţie la juniori şi un timp cât mai bun", spun cei doi la unison.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.