Astral de frumoasă

2 aug 2010 47 afişări Auto-Moto
Astral de frumoasă Astral de frumoasă
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport a testat ultimul model Astra, model care tinde să se bucure de acelaşi succes ca şi predecesoarele sale. În continuare, cei de la Opel merg pe ideea de frumos şi bun. Dacă ar mai umbla şi la preţuri, ar fi perfect. Noroc că dealerii din România mai fac şi reduceri. Doar e criză.

"Trebuie să o am", cam asta îţi trece prin cap atunci când priveşti pentru prima dată ultimul model Opel Astra. Din perspectiva unui bărbat este precum o femeie superbă, cu un fund senzaţional şi cu o faţă extrem de plăcută, iar liniile laterale ale caroseriei te provoacă să o atingi, să o încerci.

Încet, dar sigur vei descoperi interiorul mult schimbat, hai să recunoaştem, în mai bine. Tehnologie peste tot în jur, butoane şi leduri care te fac să te simţi cu adevărat într-o nouă generaţie de Astra. Învârţi uşor cheia gen briceag în contact şi te încântă silenţiozitatea motorului. Chiar dacă e pe benzină. Doar o apăsare bruscă a acceleraţiei îţi poate distrage atenţia de la bordul a la Star Trek, care îşi poate schimba şi iluminarea ba în alb, ba în roşu.

Motor cam puturos, dar te ajută butonul "Sport"

Mecanismul toarce bine, dar la drum lung îi găseşti o hibă motorului pe care l-ai lăudat mai devreme. E prea puturos! Mă aşteptam la mai mult de la un 1,6. Noroc cu dotarea FlexRide, care îţi permite să alegi între modul Tour şi cel Sport.

Comanzi ultima variantă şi simţi suspensiile şi direcţia întărindu-se. Bună găselniţă au reuşit cei de la Opel! Nemţi, ce naiba! Am aflat ulterior de suspensiile interesante de pe spate, aşa-numita legătură Watt. Aceasta asigură o agilitate sporită pe viraje şi un comportament mai ferm, dar nu elimină filtrarea uşor gălăgioasă a denivelărilor tip muchie, precum sunt liniile de tramvai, de exemplu, aşa cum o face o suspensie de tip multi link. Practic, la trecerea pe astfel de suprafeţe vei auzi în maşină o palmare a gropii mai puternică decât pe faţă, dar nu deranjantă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.