Andrei Dumitrescu relansează lupta pentru titlu la viteză în coastă

3 sep 2018 384 afişări Auto-Moto
Andrei Dumitrescu relansează lupta pentru titlu la viteză în coastă

Andrei Dumitrescu (Tatuus) a reuşit o victorie spectaculoasă în etapa a şasea din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Cupa Gorjului - Acasă la Brâncuşi, reuşind să doboare inclusiv recordul pe acest traseu de concurs, şi s-a apropiat la doar două puncte de liderul Lucian Răduţ, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Absent la Sinaia, din cauza unor probleme medicale, cel mai mic dintre fraţii Dumitrescu a fost al doilea atât în prima zi, cât şi în cea de-a doua, la antrenamente libere, însă a reuşit să se impună autoritar în cele două urcări de concurs.

Cu un timp de 2:35,068 stabilit la cea de-a doua tură, Dumitrescu a stabilit şi recordul de timp în tradiţionala etapă de la Rânca. Per total, vicecampionul naţional en-titre a fost cronometrat cu 05:12,005 la cele două urcări.

Graţie celor 25 de puncte, Dumitrescu a atins astfel borna 93 în clasamentul open, fiind la numai două puncte în spatele liderului Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer), care a fost doar pe 8 în weekend. Al treilea la general este Costi Stratnic (Dacia STTC), cu 67 de puncte.

Podiumul de pe Transalpina a fost competat de fratele lui Andrei Dumitrescu, Silviu Dumitrescu (Osella), iar al treilea a fost campionul naţional din 2016, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer). Campionul din 2017, Paul Andronic, a reuşit al patrulea timp al competiţiei. Rezultatele complete ale etapei sunt disponibile pe www.fras.ro

În total, 75 de piloţi au fost prezenţi la etapa a şasea din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2018, antepenultima din acest sezon. Ultimele două runde vor avea loc la Câmpulung Muscel (21-22 septembrie) şi Poiana Braşov (12-13 octombrie).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.