Finală dramatică pentru Andreea Panţuroiu la Mondialul de sală. Atleta a ratat podiumul de la triplusalt pentru 7 centimetri, dar rămâne cu o performanţă de excepţie

3 mar 2018 1352 afişări Comentează şi tu Atletism
Finală dramatică pentru Andreea Panţuroiu la Mondialul de sală. Atleta a ratat podiumul de la triplusalt pentru 7 centimetri, dar rămâne cu o performanţă de excepţie

Antrenată de Mihaela Nicoară, Andreea Panţuroiu (23 de ani, 1,70 m, 56 kg) s-a clasat azi pe locul patru în finala probei de triplusalt a Campionatului Mondial de sală de la Birmingham.

Sportiva legitimată la CSM Bucureşti a întins ruleta la 14,33 m, din a patra tentativă, egalându-şi astfel cel mai bun rezultat al carierei. Originară din Câmpulung Muscel, Andreea urcase după setul patru de încercări pe locul secund în clasamentul provizoriu, însă a fost întrecută pe final de concurs. Medalia de aur a fost câştigată de Yulimar Rojas (Venezuela), cu o săritură de 14,63 m, echivalentul celui mai bun rezultat mondial al sezonului. Sud-americana a fost urmată de Kimberly Williams (Jamaica), 14,48 m, bronzul revenindu-i Anei Peleteiro (Spania), posesoarea unui rezultat de 14,40 m.

"În ultimele luni, s-a confruntat cu multe probleme de sănătate, am fost nevoite să facem pauză. Şi aici, de când am ajuns la Birmingham, a acuzat în afara durerii de sub genunchi, o mulţime de contracturi musculare. Când pe un muşchi, când pe un altul!", a spus antrenoarea Mihaela Nicoară, potrivit FRA.

15,16 m e recordul României outdoor - stabilit de Rodica Mateescu (Atena, 1997)

14,94 m e recordul României indoor - stabilit de Cristina Nicolau (Bucureşti, 2000)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.