NINEL MICULESCU: "Nu sunt mulţumit. Îmi doream aurul"

8 apr 2009 89 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
NINEL MICULESCU: "Nu sunt mulţumit. Îmi doream aurul" NINEL MICULESCU: "Nu sunt mulţumit. Îmi doream aurul" 36 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/4176986/3/bmv024.jpg

Foto: Marian BURLACU

Clasat pe locul 2 la procedeul smuls, la categoria 69 kg, Ninel Miculescu a păşit pe podium fără să zâmbească. A privit mult timp în gol, iar medalia ce i-a fost înmânată chiar de Nicu Vlad, preşedintele FR de Haltere şi recent ales vicepreşedinte al forului mondial, nu i-a alungat tristeţea care i se citea pe chip. Astfel, am avut un tablou asemănător celui în care Roxana Cocoş a primit bronzul, duminică, în prima zi a Campionatului European ce se desfăşoară la Palatul Sporturilor "Ioan Kunst Ghermănescu" din Bucureşti. O nouă clasare pe podium, însă nicio urmă de bucurie din partea celui care o reuşise.

"Nicu Vlad nu mi-a spus nimic. Nu m-a certat. M-a văzut că sunt dezamăgit. Ce putea să-mi mai spună", a recunoscut Ninel la câteva minute după concurs. "Îmi doream mai mult. Am fost la un kilogram de aur, la smuls. E normal să fiu dezamăgit", a continuat sportivul legitimat la Dinamo Bucureşti. Într-adevăr, Miculescu a fost foarte aproape de titlul continental. La smuls, primul procedeu din concurs, cei opt sportivi participanţi la grupa A, cea mai tare, au început prudent. Ei au mers la siguranţă, astfel că toţi au reuşit să treacă cu bine de prima încercare. Fiind şi cel mai uşor sportiv din concurs (68,28 kg), Miculescu a reuşit 145 kg, fiind la egalitate cu armeanul Arakel Mirzoyan. A plusat bine, astfel că şansele sale la o medalie au crescut simţitor. Şi deşi a ratat de puţin prima încercare la 150 kg, a reuşit-o pe a doua. Mirzoyan avea însă două ocazii de a-l depăşi. Şi a fructificat-o pe prima (151 kg - a ratat apoi la 154 kg). "Dacă n-aş fi ratat a doua încercare, atunci cred că aş fi câştigat la smuls", a oftat Miculescu, care are toate motivele să fie supărat. O ezitare, un mic balans al barei încărcate cu greutăţi, iată unde s-a decis totul. Locul 3 i-a revenit francezului Vencelas Dabaya (147 kg), care le-a luat faţa rusului Vladislav Lukanin şi azerului Afgan Bayramov, amândoi având acelaşi rezultat, însă din a treia încercare. "Sper să mă revanşez la Campionatul Mondial", a promis Miculescu, care a ţinut să le mulţumească antrenorilor Petre Becheru şi Marin Zăldoi, precum şi lui Nicu Vlad.

La aruncat, în schimb, diferenţa dintre competitori a fost mare. Miculescu a bifat la 173 kg, însă oponenţii săi au început la borne situate mult mai sus - Afgan Bayramov (Azerbaidjan) - 175 kg, Vladislav Lukanin - 177 kg, Arakel Mirzoian - 180 kg, Vencelas Dabaya - 181 kg. S-a văzut din start că românul are de depăşit un handicap important. Presiunea şi-a spus cuvântul, astfel că Ninel a irosit ambele ocazii de a arunca 178 kg, ocupând în final locul 5, acelaşi ca şi la total (323 kg). La acest procedeu, pe podium s-au clasat Dabaya (186 kg), Mirzoyan (185 kg) şi Lukanin (183 kg). La total, ordinea a fost puţin diferită: 1. Mirzoyan (336 kg), Dabaya (333 kg), Lukanin (330 kg).

Campionatul European de haltere continuă astăzi, când sunt programate categoriile 63 kg femei (Eliza Mureanu) şi 77 kg bărbaţi (Alexandru Roşu şi Gabriel Sâncrăian). Finalele sunt programate la ora 17:00, respectiv 20:00. Intrarea la Sala Polivalentă este liberă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.