Londra, venim! Echipa feminină de spadă a României a luat aurul la campionatele europene!

19 iul 2011 2101 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Londra, venim! Echipa feminină de spadă a României a luat aurul la campionatele europene! Echipa feminină de spadă a României, campioană europeană!

Echipa feminină de spadă a României, formată din SimonaAlexandru, Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Loredana Iordăchioiu, acâştigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de laSheffield, după ce a învins, marţi, în finală, cu scorul de 45-31,reprezentativa Rusiei.

România, campioană mondială în 2010, a început competiţia cu ovictorie în primul tur, scor 45-27, în faţa Danemarcei,calificându-se în sferturile de finală, fază în care tricolorele autrecut, cu 43-37 de Ungaria. În semifinale, româncele le-au învins,cu 45-38, pe reprezentantele Franţei, obţinând "biletele" pentrufinala europeană.Pe planşă, în ultimul act al competiţiei, au evoluat Ana MariaBrânză, Anca Măroiu şi Simona Alexandru, în timp ce LoredanaIordăchioiu a fost rezervă. Adversarele lor au fost TatianaLogunova, Lubov Şutova, Violeta Kolobova şi Anna Sivkova(rezervă).

Brânză şi Măroiu au început destul de timid finala, ambeleînregistrând scoruri de 3-4, în faţa Tatianei Logunova, respectivLubov Şutova (6-8 general). Apoi Simona Alexandru a reuşit uncategoric 8-3 cu Violeta Kolobova şi a dus România în avantaj, scor14-11. Măroiu şi Logunova au terminat la egalitate, scor 2-2, dupăcare rusoaicele au trimis-o pe planşă pe rezerva Sivkova în loculVioletei Kolobova, ce a reuşit să se impună în faţa Anei MariaBrânză, scor 4-2, reducând diferenţa la o tuşă, 18-17.

Alexandru a avut o nouă evoluţie foarte bună şi a mărit diferenţala 22-17, după ce a întrecut-o pe Şutova cu 4-0. Anca Măroiu acontinuat în aceeaşi notă precum coechipiera sa şi a dus scorulgeneral la 28-19 după un 6-2 în asaltul cu Sivkova. Alexandru aurmărit apoi ca adversarele să nu se apropie şi a învins-o cu 6-4pe Logunova, scor general 34-23. În ultimul asalt, Brânză nu a avutprobleme cu Şutova, impunându-se cu 11-8 şi România cu 45-31.

Medaliile de bronz au revenit spadasinelor franceze, care le-auîntrecut, cu 42-41, pe sportivele din Estonia.

Sursa: Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.