GLADIATOAREA Simona mai face o victimă la Roma! Halep o învinge pe Bertens și se califică în a doua finală consecutivă în tot atâtea săptămâni

GLADIATOAREA Simona mai face o victimă la Roma! Halep o învinge pe Bertens și se califică în a doua finală consecutivă în tot atâtea săptămâni
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a învins-o sâmbătă pe Kiki Bertens (Olanda, 20 WTA), scor 7-5, 6-1, și s-a calificat în marea finală a turneului Premier 5 de la Roma!
  • Halep se va lupta pentru titlu cu Elina Svitolina (Ucraina, 11 WTA), finala fiind programată duminică, de la ora 14:00.

CALIFICARE în finala de la Roma pentru Simona Halep!!! Sportiva noastră trece în minimum de seturi de Kiki Bertens, scor 7-5, 6-1, și accede în a 24-a finală a carierei și a doua consecutivă într-un interval de două săptămâni (Madrid și Roma)! Încă un meci perfect pentru campioana noastră, care a fost ajutată și de motivatorul Darren Cahill, la 6-5 în prima manșă, să se descătușeze și să facă instrucție cu Bertens în setul secund.

Halep arată ca o gladiatoare în capitala Italiei, atât prin prisma atitudinii, cât și din punctul de vedere al rezistenței la efort. Nu s-a văzut faptul că Simona venea după 9 victorii consecutive, și a obținut-o și pe a 10-a în fața unei jucătoare incomode, așa că va avea ocazia să joace pentru prima oară cu trofeul de la Roma pe masă. În ultimul act de duminică, constănțeanca o așteaptă pe câștigătoarea meciului Muguruza – Svitolina.

Simona a început excelent primul set al confruntării cu Kiki, foarte agresivă și hotărâtă, dar lucrurile s-au complicat puțin după ce românca a ratat 5 mingi de set, la scorul de 5-3. Bertens a revenit în mod neașteptat și a egalat la 5, însă Halep a fost scoasă din această situație de antrenorul Darren Cahill, care i-a transmis să fie relaxată și să nu se mai gândească la miza partidei.

După discuția cu australianul, Simona și-a distrus adversara, câștigând nu mai puțin de 5 game-uri la rând! Olandeza nu a mai contat în setul al doilea, și nici măcar ploaia care a început în ultimul game nu a mai oprit-o pe Halep din drumul către finală. Simona Halep a obținut victoria într-o oră și 18 minute, asigurându-și totodată un premiu în valoare de 230.000 de euro.


14:50 Simona defilează cu serviciul și se apropie la un singur game de calificarea în finală: 7-5, 5-1! Servește Kiki.


14:47 Halep – Bertens 7-5, 4-1, după o oră și 5 minute de joc! Simona se relaxează, pentru că îi permite și scorul, iar Kiki câștigă primul ei game în acest set.


14:44 Demonstrația de forță continuă, iar Simona servește impecabil și se distanțează la 7-5 și 4-0!


14:40 DAAA! Halep face 3-0 în actul al doilea și a 24-a finală a carierei pare tot mai aproape! Bertens este debusolată în acest moment și solicită din nou intervenția antrenorului.


14:37 Halep confirmă break-ul și se duce la 2-0 în setul secund, după o accelerare superbă cu forehand-ul!


14:34 Simona îi ia serviciul adversarei pentru a 4-a oară și își creează un avantaj frumos pe tabelă: 7-5 și 1-0 cu break!


14:30 SEET Halep: 7-5, după un game câștigat la 0! Deși prima manșă părea că se complică atunci când Kiki a egalat la 5, Simona s-a dezlănțuit pe final și nu i-a mai oferit nicio șansă olandezei.


14:25 Halep – Bertens 6-5! Constănțeanca revine și reușește un nou break, care îi dă posibilitatea să servească încă o dată pentru set! Puțin îngrijorată, Simona își cheamă antrenorul în pauza dintre game-uri, iar Darren Cahill o îndeamnă să fie relaxată.


14:20 Simona nu a putut uita cele 5 mingi de set irosite mai devreme, iar olandeza se apără excelent și reușește să trimită actul în prelungiri: 5-5! 


14:15 Halep – Bertens 5-4! Simona pierde incredibil un game în care a avut 5 mingi de set! Kiki a scăpat ca prin urechile acului, prinzând de câteva ori liniile terenului.


14:05 Simona este agresivă și în același timp hotărâtă, urcă la fileu și se desprinde la 5-3! Kiki servește pentru a rămâne în set.


14:01 Bertens servește și ea bine plasat și se apropie periculos, scor 4-3!


13:59 Halep – Bertens 4-2! Românca revine excelent de la 0-40 și câștigă nu mai puțin de 5 puncte la rând!


13:55 Halep își ridică nivelul și preia conducerea din nou, scor 3-2, cu break!


13:50 Simona e trădată de serviciu și cedează două game-uri la rând: 2-2!


13:47 Halep – Bertens 2-1! Kiki intră în meci și câștigă primul game cu serviciul.


13:45 Se face 2-0, după un slice ratat al olandezei! În ciuda faptului că a plouat serios la Roma, condițiile nu o deranjează pe Halep.


13:40 Halep începe tare și câștigă pe serviciul adversarei, 1-0, după un atac rapid cu forehand-ul: game alb!


13:33 Simona și Kiki au intrat pe centralul de la Foro Italico! Meciul va începe în scurt timp, după 5 minute de încălzire. În urma tragerii la sorți s-a stabilit ca olandeza să servească prima.


13:25 Așa cum v-am obișnuit, pe www.prosport.ro aflați tot ce face Simona în timpul turneelor. Vedem acum imagini de la antrenamentul de dinaintea semifinalei, în timpul căruia sportiva a fost extrem de activă și a primit indicații de la antrenorul Darren Cahill.


13:10 Nu e nicio surpriză, partida se amână pentru că a plouat foarte mult în capitala Italiei în această dimineață, iar zgura este îmbibată cu apă. Organizatorii  refac suprafața de joc în aceste momente, așa că semifinala ar trebui să înceapă în jurul orei 13:30.


12:55 Simona s-a distrat înaintea meciului, luând parte la un joc de cărți. Să sperăm că sportiva noastră a păstrat un as în mânecă și pentru meciul cu Bertens.

Halep nu a plecat cu mâna goală de la evenimentul organizat de italieni, luând câteva baloane pentru petrecerea care urmează după calificarea în finală.


12:30 Halep are suporteri de lux oriunde ar merge! După ce la Madrid a fost susținută de Ilie Năstase, Nadia Comăneci și Ion Țiriac, Simona este încurajată de Romică Țociu la Roma. Nu apare și Cornel Palade în fotografie, dar acesta este un lucru bun, pentru că Halep are nevoie să fie concentrată și să nu audă glumele făcute de cuplul umoristic în tribune. 


12:15 Ciao! La Roma este o dimineață ploioasă, așa că e foarte posibil ca primul meci al zilei, dintre Halep și Bertens, să înceapă cu întârziere. Eu sunt Alex Tăcină și aștept opiniile voastre despre meci sau, pentru că avem timp, despre orice altă problemă care are legătură cu turneul de la Roma.


Halep se poate califica în a 24-a finală a carierei și în a doua consecutivă în tot atâtea sâptămâni, iar totul depinde doar de ea! Simona întâlnește în penultimul act de la Roma o jucătoare inferioară din toate punctele de vedere, pe olandeza Bertens. Eleva lui Darren Cahill vine după o serie minunată de 9 victorii consecutive reușite pe zgură, în timp ce Kiki se află la prima semifinală a sezonului.

Istoria meciurilor directe este de partea Simonei Halep, sportivă care a învins-o pe două ori în circuit pe Kiki Bertens: 7-6, 6-2 în sferturi la Torhout 2010, respectiv 6-4, 6-3 în turul al treilea la Wimbledon 2016. Olandeza a câștigat și ea în fața româncei, o singură dată, la Fes 2012, scor 6-3, 6-4. Duelul de la Roma va putea fi urmărit în direct pe Digisport 2, dar și pe Digi24.

În cealaltă semifinală a turneului dotat cu 3 milioane de euro vor juca Garbine Muguruza (Spania, 7 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 11 WTA), într-un meci programat după ora 18:00. Jucătoarele calificate în finală vor fi recompensate cu câte un cec de 230.565 de euro, dar și cu 585 de puncte WTA. Asta înseamnă că Halep ar acumula 5.790 de puncte și s-ar apropia la o singură victorie de urcarea pe locul 3 mondial.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…