Pretenții de Liga Campionilor, joc de liga a doua. Steaua face doar 1-1 pe teren propriu cu Partizan după un joc foarte slab. Elevii lui Rădoi vor încerca minunea în „iadul” de la Belgrad

Pretenții de Liga Campionilor, joc de liga a doua. Steaua face doar 1-1 pe teren propriu cu Partizan după un joc foarte slab. Elevii lui Rădoi vor încerca minunea în
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Partizan Belgrad 1-1

Marcatori: Varela 82 / Vulicevic 63

  • Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toșca – Muniru, Breeveld (Tahar 75) – A. Popa (Tudorie 65), Hamroun (Mihalcea 92), Chipciu – Tade
  • Partizan: Z. Zivkovic – Vulicevic, Balazic, Fabricio, N. Petrovic – Jetovic – A. Zivkovic, Babovic, Brasanac, Oumarou (Ninkovic) – Bojinov (Saponjic 16)

23:24 Final de meci! Steaua își complică foarte tare existența după ce a obținut cu mari chinuri un rezultat de egalitate, 1-1, în turul cu Partizan Belgrad. Sârbii au fost echipa mai legată, cu mai multă clarviziune la construcție, în timp ce campioana României s-a zbătut să reziste. În aceste condiții, returul se anunță foarte greu pentru că la Belgrad Partizan va avea parte de o susținere importantă, o atmosferă cu care jucătorii Stelei nu sunt obișnuiți.


23:19 Oazie fabuloasă pentru Steaua, la doar câteva secunde după ce sârbii au ratat o șansă uriașă. Hamroun a fost servit impecabil în careu, însă a șutat în portar dintr-o poziție ideală.


23:17 Steaua presează la poarta lui Partizan, Tudorie și Chipciu au făcut o fază interesantă însă șeptarul a șutat în blocaj. E un moment bun al campioanei României.


23:09 GOOOOOOL VARELA!!! Fundașul central marchează cu capul din centrarea lui Hamroun


23:04 O nouă schimbare care nu pare să dea vreo speranță fanilor Stelei. Tahar intră pe teren în locul lui Breeveld cu 15 minute înainte de finalul meciului.


23:00 Steaua e fără replică după golul înscris de sârbi. Tudorie a intrat în locul lui Adi Popa, însă are o atitudine de fotbalist extenuat. Steaua încearcă să ajungă în preajma careului oaspeților doar cu acțiuni pe bandă. În centru e horror, Muniru și Breeveld nu sunt capabili să ofere pase în adâncime mai lungi de 5 metri.


22:51 GOL Partizan! Sârbii înscriu pe fondul unor noi erori în defensivă .Vulicevic marchează cu un șut în diagonală de la marginea careului, Cojocaru nu a avut nicio șansă.


22:45 Pentru că ambele echipe sunt la fel de modeste dacă ne uităm la compartimentele de mijloc, meciul se joacă pe contre. Erorile din încercarea Stelei de a construi sunt imediat urmate de greșeli copilărești în fazele ofensive ale lui Partizan. În aceste condiții, un amănunt precum activitatea publicului de la Belgrad se poate dovedi decisiv în economia calificării.


22:40 O altă șansă bună pentru campioana României. Hamroun șutează bine de la 25 de metri, mingea se ducea sub bară, însă Zivkovic a fost la post și a reușit să respingă.


22:36 Ocazie uriașă pentru Steaua! Adi Popa are o acțiune superbă pe dreapta, driblează excelent doi jucători, însă greșește complet șutul și mingea trece mult peste poartă.


22:35 Începe și repriza a doua. Fără schimbări, însă cu speranța că Mirel Rădoi a avut un nou discurs mobilizator în vestiar.


22:20 Steaua – Partizan Belgrad, 0-0 la pauză:

  • Cojocaru a fost eroul Stelei în primele 45 de minute. Portarul a avut cel puțin trei intervenții foarte bune 
  • În linia de mijloc, Chipciu a fost complet inexistent, ba chiar a stricat multe mingi ce se puteau dovedi utile
  • Tade nu a făcut nimic în prima repriză, însă ăsta este doar rezultatul faptului că francezul e tipul de atacant care se vrea servit. Iar la Steaua nu există un jucător de ultimă pasă

22:05 Partizan este un adversar greu pentru Steaua pentru simplul motiv că Steaua joacă execrabil. Chipciu a revenit la forma proastă care l-a consacrat în ultimul sezon, Tade nu există, Hamroun se zbate în gol, iar Muniru și Breeveld continuă să încaseze bani degeaba.


21:55 Ocazii importante pentru Partizan după ieșirea lui Bojinov. Cojocaru se remarcă din nou la un șut de la distanță, apoi Alcenat (da, joacă Alcenat!) respinde în corner o altă minge periculoasă. Același Cojocaru are o nouă paradă în urma executării cornerului. Asalt la poarta campioanei României.


21:49 Bojinov s-a accidentat, probabil din cauza evidentelor kilograme în plus, și va fi înlocuit. Facem un apel către fotografi să se concentreze și să nu ne mai trimită poze precum cea pe care o puteți vedea mai jos. Sunt mai neclare decât jocul Stelei.


21:44 Iată-l și pe Novak Martinovic, mereu o amintire frumoasă pentru suporterii campioanei.


21:42 Steaua controlează mijlocul terenului, însă nu pare că este capabilă să treacă de apărarea lui Partizan prin faze de construcție clasică în lipsa unui mijlocaș de creație. De partea cealaltă, sârbii se axează pe contraatacuri și au avut o nouă șansă importantă din cauza unei greșeli făcute de Papp.


21:38 Legitimat acum la Steaua Roșie Belgrad, sârbul Novak Martinovic este la meci și stă la masa presei, după cum ne anunță colegul nostru Florin Marian.


21:35 Steaua putea avea șansa deschiderii scorului, însă Adi Popa, scăpat în careu pe stânga, s-a încurcat inexplicabil în momentul în care a vrut să paseze și a fost deposedat ușor de fundașii lui Partizan.


21:30 A început partida! Sârbii au recuperat rapid balonul și au avut prima ocazie, una la care s-a remarcat Valentin Cojocaru.


21:28 Jucătorii sunt pe tunel, meciul este aproape să înceapă. Pronosticuri?


21:00 Informația (falsă) care a străbătut presa de sport în ultimele zile, cea cum că Partizan va aduce la București 25 de ultrași, e dezmințită de poza aceasta. Iată ultrașii din Grobari:


20:33 În caz că vă întrebați care mai e viața antrenorilor din Liga 1, aflați că cel al Stelei nu câștigă atât de bine pe cât probabil vă imaginați.


20:28 Omul care a spus că va evita aparițiile publice după ieșirea din închisoare e acum „călare” pe microfoane.


20:15 Colegul Florin Marian a fotografiat foaia pe care oficialii Stelei au trecut primul „11”. Rădoi va trimite pe teren următorii jucători: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toșca – Muniru, Tahar – A. Popa, Hamroun, Chipciu – Tade


20:09 Și pentru cei care au avut de suferit astăzi în sudul țării din pricina temperaturilor foarte mari, aflați că situația nu este mai bună pe stadionul pe care va avea loc meciul din această seară.


20:05 Bulgarul Bojinov e mult prea optimist în ceea ce privește șansele echipei sale. „Contra lui Trencin au arătat că sunt vulnerabili. Avem nevoie de șansă pentru a marca la București, situație în care ne sporim șansele la calificare. Suporterii noștri vor face spectacol în manșa retur și ar fi important să începem meciul de acasă cu un rezultat pozitiv. Sunt sigur că putem înscrie un gol sau două la București„, a spus atacantul.


20:00 Steaua joacă în această seară cel mai important meci de la venirea lui Mirel Rădoi. Campioana României trebuie să treacă peste handicaptul dat de faptul că spectatorii nu au acces la meci și să învingă campioana Serbiei la un scor confortabil. Totul în contextul în care, în ultimele zile, sârbii au prins curaj și au dat declarații optimiste cu privire la jocul de la București.


CampioanaSerbiei, Partizan Belgrad, a venit la București cu un moral excelent, după ce amarcat 10 goluri în primele două etape din campionat. Principalul pericol pentru defensiva roș-albastră va fi Stefan Babovic (28 de ani), mijlocaș care are tendința de a destabiliza apărările adverse prin ruperi de ritm și prin pase precise. Tturulpe 5 iulie, în Serbia. Partida de azi, de pe Național Arena (fără spectatori) e în direct pe ProTV, de la ora 21:30, și în format LIVEBLOG pe www.prosport.ro. Returul se desfășoară pe 5 iulie, în Serbia

„Pirlo al Serbiei”, așa cum îl alintă suflarea fotbalistică din țara sa, a semnat primul contract profesionist de fotbal chiar cu actualul său club, Partizan Belgrad, pe 8 ianuarie 2005, la o zi după ce a devenit major. Jucătorul în vârstă de doar 18 ani pe atunci a făcut parte din echipa care a câștigat campionatul în ediția 2005-2006. O întâmplare nefericită l-a făcut să plece, în august 2006, de la Partizan, după ce a avut o dispută cu antrenorul de atunci, Miodrag Jesic. Babovic a semnat un contract pe patruani cu OFK Belgrad.

Erou la Partizan, ghinionist la transferuri

Pe 1 ianuarie 2008, Babovic pleca în liga a doua din Franța, la FC Nantes. După ce a pus umărul serios la promovarea echipei sale în Ligue 1, sârbul a avut același randament și în prima ligă franceză, dar, din păcate, echipa sa a retrogradat.

Pe 1 septembrie 2009, a fost împrumutat la olandezii de la Fayenoord, până la sfârșitul sezonului 2009-2010. O lună mai târziu, Babovic îi aplica un cot în figură lui Jan Vertonghen, jucătorul celor de la Ajax Amsterdam, și primea o suspendare de trei etape. A revenit cu gol pentru Feyenoord, dar la sfârșitul campionatului a fost anunțat că nu i se va oferi un angajament. A devenit liber de contract după ce și-a rupt înțelegerea cu FC Nantes.

După două luni în care s-a antrenat cu Partizan, sârbii i-au oferit un contract, iar Babovic nu i-a dezamăgit. A marcat în sezonul 2010-2011 opt goluri și a dus-o pe Partizan spre cucerirea celui de-al patrulea titlu consecutiv și îngrupele Champions League. Sezonul 2011-2012 a însemnat un nou titlu pentru Partizan Belgrad, cu un Babovic decisiv.

În august 2014 a semnat cu formația spaniolă Zaragoza, care activa în Primera Division. Din păcate pentru mijlocașul sârb, Zaragoza a retrogradat la sfârșitul sezonului, iar Babovic era din nou liber de contract. S-a întors pe 14 ianuarie 2015 la Partizan și i s-a oferit tricoul cu numărul 10, după ce mai trecuse și pe la Vozdovac, echipă din prima ligă din Serbia.

De unde porecla de „Pirlo al Serbiei”?

Pe 17 iulie 2012, Partizan câștiga în deplasare cu 4-1 împotriva celor de la Valletta, cu Babovic, care a oferit trei pase de gol colegilor săi. După meci, antrenorul celor de la Valletta, Mark Miller, l-a numit „Pirlo al Serbiei”, datorită stilului asemănător de joc. Stefan este fiul unuia dintre cei mai bogați oameni din Muntenegru și Serbia, Milija Babovic. Deși este iubit la Belgrad, Babovic a avut multe probleme în trecut cu fanii lui Partizan, din cauza stilului său de joc.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup