LIVE BLOG | România – Turcia 2-0. Grozav, MVP-ul partidei din „Gruia”. Budescu a ridicat publicul în picioare

LIVE BLOG | România - Turcia 2-0. Grozav, MVP-ul partidei din
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Turcia 2-0 (Grozav 42, 69)

Echipele de start:

România: Pantilimon (Niță 71) – Săpunaru, Chiricheș (cpt.), D. Grigore, Toșca – Pintiliis, Stanciu (Alibec 78) – Deac (Torje 63), Budescu (Bicfalvi 72), Grozav – Keșeru (Andone 66)
Rezerve: Tătărușanu, Niță (portari), Bancu, Moți, Hoban, Chipciu, Andone, Torje, Bicfalvi, Țucudean, Hanca, Ganea, Băluță, Bălașa, Tănase, Alibec

Turcia: Tekin – Tufan (Yardimci 84), Aziz, Soyuncu, Ali Turan – Inan (cpt.) (Ãœnder 46), Yokușlu – Yazici (Mallis 46), Ozyakup, Calhanoglu (Karaman 64) -Tosun
Rezerve :Babacan, Kocuk (portari), Koybași, Demirok, Ãœnal, Ãœnder, Turuc, Malli, Akbaba, Toprak, Karaman, Alkan, Yardimci

22:08 Fluier final la Cluj! Grozav aduce victoria României, reușind câte un gol pe repriză. A fost primul meci disputat de tricolori într-o zi de 9 noiembrie.


22:02 Tosun ratează incredibil din câțiva metri! Ali Turan a centrat în „gura porții”, Niță a rămas blocat la colțul scurt, dar Tosun a trimis peste bară cu o lovitură de cap.


21:50 Ocazie mare pentru Turcia! Niță a respins cu piciorul lovitura de cap a lui Malli, după care Grigore a degajat de pe linia porții. La faza imediat următoare, Torje a trimis puțin pe lângă poarta oaspeților, cu un șut de la 16 metri.


21:46 Cosmin Contra îi oferă debutul în echipa națională lui Florin Niță. Publicul i-a scandat numele portarului de la FCSB, după ce l-a înlocuit pe Pantilimon.


21:43 GOOOL ROMÂNIA! Grozav reușește dubla după o pasă a lui Pintilii și două driblinguri în careul advers. Decarul de la Karabuk a înscris cu un șut la colțul lung, fără șansă pentru Tekin.


21:33 Suporterii de la peluză scandează împotriva federației conduse de Răzvan Burleanu.


21:31 Tosun a încercat poarta din suprața de pedeapsă, dar Chiricheș a blocat după care a îndepărtat balonul.


21:28 Budescu l-a lansat pe Grozav în careu, decarul naționalei a trimis pe sub Tekin din lateral, dar Soyuncu a degajat balonul. După alte câteva secunde, Budescu a șutat pe centrul porții, iar portarul oaspeților a reținut. Pantilimon „a șomat” până acum.


21:20 S-a reluat jocul în Gruia! Mircea Lucescu a efectuat două modificări la pauză.


Foto FRF


21:03 Pauză la Cluj!


21:00 GOOOL ROMÂNIA! Stanciu i-a furat mingea lui Inan, după care i-a pasat lui Deac. Jucătorul CFR-ului a trimis în fața porții, iar Grozav a marcat pentru 1-0. Este al patrulea gol al decarului în tricoul naționalei.


20:52 Budescu a reluat din voleu din lateral, dar mingea s-a dus mult peste poarta apărată de Tekin.


20:33 Statisticile primului sfert de oră: Posesie (60%-40%), Șuturi (0-0), Faulturi (1-1), Ofsaiduri (1-1).


20:31 Coregrafia suporterilor prezenți la Tribuna a II-a.


20:30 Stanciu a trimis lung pentru Keșeru, dar Tekin a anticipat pasa mijlocașului și a reținut balonul.


20:23 Toșca a centrat la 16 metri, de unde Budescu a reluat în forță spre poarta adversă. Mingea se ducea bine, dar fundașii oaspeților au respins din nou. Trupa lui Contra începe în atac meciul disputat în „Gruia”.


20:22 Budescu a executat o lovitură liberă din lateral. Centrarea mijlocașului a fost respinsă de apărarea adversă. Chiricheș se demarcase în fața porții.


20:15 Start la Cluj! Lovitura de start le-a aparținut oaspeților. Centralul acestei partide este Tiago Bruno Martins. Asistenți sunt Ricardo Santos și Luis Pinto Campos (toți trei din Portugalia). Rezervă este românul Horațiu Feșnic. Mircea Lucescu a primit un tricou cu numărul 11 din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Cosmin Contra i-a oferit omologului său o minge semnată de tricolori.


Captură ProTV


19:53 Organizatorii partidei dintre România și Turcia pregătesc deja celebrul „KISS CAM” pentru suporteri:


19:40 Jucătorii inspectează gazonul de la Cluj. Partida începe la 20:15.


18:38 Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, a declarat pentru Telekom Sport că delegația Turciei va ocupa vestiarul gazdelor: „Singura concesie pe care am făcut-o la Cluj, cu acordul lui Cosmin Contra, am oferit vestiarul gazdelor pentru naționala Turciei. E mult mai mare și ne-am gândit să facem acest gest pentru Mircea Lucescu”, a spus Mureșan.


18:30 Noul echipament al României va fi inaugurat în amicalul din această seară.


Foto FRF


17:30 Mihai Pintilii împlinește astăzi 33 de ani. Echipa ProSport îi urează „La mulți ani!”. Pe pagina de facebook a echipei naționale a fost postat golul superb pe care mijlocașul l-a marcat împotriva Ungariei. Este singurul gol marcat de Pintilii pentru prima reprezentativă.


16:45 Romulus Gabor, cel mai bun jucător al Mondialului de tineret din 1981, a prefațat meciul cu Turcia, conform Telekom Sport: „Nu cred că Mircea Lucescu s-a dus la turci pentru bani. Chiar vrea să facă performanță. Sunt convins că nu a avut vreo propunere concretă de la FRF. Era un subiect mai delicat și nu l-am atins în discuțiile noastre.

Eu aș miza pe Alibec în această seară. E un jucător bun, care are nevoie de încredere și poate ajuta mult echipa națională în viitor”.


13:31 Tricolorii și-au ales numerele pe care le vor purta în meciul din această seară, iar tricoul cu numărul zece a ajuns, din nou, la Gicu Grozav.

  • Portari: 1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătărușanu • 16. Florin Niță • 30. Bogdan Lobonț
  • Fundași: 2. Nicușor Bancu • 3. Alin Toșca • 4. Cosmin Moți • 6. Vlad Chiricheș • 21. Dragoș Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 24. Cristian Ganea • 27. Mihai Bălașa
  • Mijlocași: 5. Ovidiu Hoban • 7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 11. Gabriel Torje • 14. Constantin Budescu • 17. Eric Bicfalvi • 20. Sergiu Hanca • 23. Nicolae Stanciu • 25. Alexandru Băluță • 26. Ciprian Deac • 28. Florin Tănase
  • Atacanți: 9. Florin Andone • 10. Gheorghe Grozav • 13. Claudiu Keșeru • 19. George Țucudean • 29. Denis Alibec

Misiunea lui Cosmin Contra, aceea de a duce România la EURO 2020, începe, joi, de la ora 20:15, la Cluj, cu un meci amical de gală, căci pe stadionul CFR-ului va veni Turcia lui Mircea Lucescu, primul antrenor din istorie care-i înfruntă pe tricolori din postura de adversar.

Învingător în fața Kazahstanului (3-1) și autor al unei remize dătătoare de speranțe în Danemarca (1-1), Cosmin Contra se află la primul meci amical ca selecționer al României, iar gândurile lui „Guriță” merg spre folosirea a cât mai mulți jucători convocați. Rămas fără Răzvan Marin, trimis de urgență pentru a da o mână de ajutor la naționala U21, fostul fundaș dreapta are de gând să refacă cuplul Mihai Pintilii – Nicolae Stanciu în centrul de la mijlocul terenului, în timp ce surprizele vin în linia ofensivă. Cu Budescu și Grozav puncte fixe, selecționerul se gândește să-l titularizeze pe Ciprian Deac, iar în atac să-i dea șansa lui Claudiu Keșeru.

Cât despre rularea lotului, Contra a dezvăluit că acordă o imprtanță aparte meciului contra lui Mircea Lucescu, urmând să se gândească abia apoi la amicalul cu Olanda (14 noiembrie): „Am meciul de mâine, după care mă gândesc și la cel cu Olanda. Cel mai important e meciul de mâine”, a spus tânărul selecționer, la conferința de presă susținută miercuri.

România – Turcia. Cu casa închisă?

Iar revenirea lui Mircea Lucescu în România nu putea fi trecută cu vederea. Dacă majoritatea vocilor din fotbalul românesc au vorbit la superlativ despre cel mai de succes tehnician român din istoria recentă, rețeta meciului e considerată interesantă și de către fanii din Cluj. Obișnuiți ca meciurile naționalei să se joace mai degrabă pe Cluj Arena, suporterii s-au înghesuit la casele de bilete din Gruia și, așa cum a anunțat FRF, au cumpărat 12.000 de bilete până miercuri seară. Cel mai probabil, restul de 4.200 de bilete vor fi vândute până la ora meciului.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…