Pleşan, spre Astra

9 iun 2010 15 afişări Comentează şi tu Liga 1
Pleşan, spre Astra Pleşan, spre Astra

După ce şi-a încheiat recent conturile cu Steaua, MihaiStoichiţă n-a rămas prea mult timp în expectativă. Ieri,tehnicianul a ajuns la un acord cu Ioan Niculae, semnând uncontract pe doi ani cu Astra, şi are promisiunea asigurării unuibuget serios de achiziţii. "Lippi" va lua mulţi jucători de laSteaua, inclusiv pe Mihăiţă Pleşan!

Sosirea lui Mihai Stoichiţă la Ploieşti echivalează, practic, cunoi ambiţii pentru prahoveni, care în noul sezon ţintesccalificarea în Europa League. În acest sens, antrenorul a ales săse bazeze pe mai mulţi jucători cu care a colaborat la Steaua,printre care Jelev, fraţii Karamyan, Parpas, dar şi un numesurpriză.

Se vaactiva clauza de 100.000 de euro
Ţinta cea mai importantă a lui "Lippi" pentru această vară esteMihăiţă Pleşan, unul dintre fotbaliştii cu care a colaborat cel maibine în perioada petrecută la cârma Stelei. În iarnă, după odiscuţie cu Stoichiţă, mijlocaşul a refuzat ofertele pe care leavea şi a rămas în Ghencea, chiar dacă, ajutându-se de o clauză dincontract, putea pleca pentru 100.000 de euro. De această clauzăvrea să se folosească acum fotbalistul, mai ales că după criticilepe care Gigi Becali i le-a adus, rămânerea la Steaua nu mai pareposibilă.

Rămânedoar dacă i se măreşte contractul
Singurul care mai poate împiedica această mutare este VictorPiţurcă. Viitorul tehnician din Ghencea îl apreciază pe Pleşan şiar dori ca mijlocaşul să rămână. Tocmai de aceea, în aceastădimineaţă, Mihăiţă se va întâlni la sediul clubului cu şefii dinGhencea pentru a negocia scoaterea din contract a clauzei de100.000 de euro, dar şi majorarea salariului jucătorului.

După ce s-a înţeles cu Ioan Niculae, Stoichiţă a vrut să-l ia laAstra şi pe Petre Marin, dar acesta a ales să meargă la Urziceni,deoarece le promisese celor de acolo. În locul fostului căpitan dela Steaua, "Lippi" va aduce un străin.

Steliştii care vormerge la Astra

Jivko Jelev 0 euro

Stelios Parpas 100.000 euro

Artiom Karamyan 0 euro

Arman Karamyan 0 euro

Mihăiţă Pleşan 100.000 euro

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.