LIVE BLOG | Dinamo – CFR 2-0. Rivaldinho și Nemec aduc prima victorie a „câinilor”, în play-off: brazilianul a reușit să spargă gheața în tricoul alb-roșu

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Dinamo - CFR 2-0. Rivaldinho și Nemec aduc prima victorie a
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoCFR Cluj 2-0 (Nemec 21, Rivaldinho 43)

Echipele de start:

  • Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Maric, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Palic – Hanca, Rivaldinho, P. Petre – Nemec
  • Rezerve: Penedo Cano – M. Popescu, Bawab, D. Nistor, D. Popa, M. Oliva, Dudea
  • CFR Cluj: Mincă – T. Lopes, Larie, Horj, Camora – Gomelt, L. Rus – Nouvier, C. Deac, Al. Păun – Omrani
  • Rezerve: T. Marc – Nascimento, D. Roman, Antal, Ruiz, A. Mureșan, Peteleu

22:53 FINAL! DINAMO – CFR 2-0! Mânați de o statistică negativă în fața CFR-ului, după ce nu au mai câștigat pe teren propriu din 2009, victoria vine cum nu se poate mai bine pentru „câini” în play-off. Atacul lui Contra a mers perfect, în prima repriză, după ce Nemec a deschis scorul, iar Rivaldinho a marcat primul gol pentru echipa din „Ștefan cel Mare”. A doua repriză a fost dominată de clujeni, dar elevii lui Miriuță nu au reușit să concretizeze fazele de poartă. 


22:45 De evidențiat, în această seară, brigada de arbitri condusă de Alexandru Tudor, care a condus fără erori meciul de pe Arena Națională. Inclusiv la o fază dificilă, la care un clujean a reluat cu capul spre poartă, Larie a împins mingea în poartă, dar se afla în offside, lucru semnalizat oportun de tușier. 


22:41 „Câinii” îi surprind pe contraatac pe adversari, Hanca apare bine în careul advers, dar trage foarte slab, iar mingea e reținută fără probleme de Mincă. 


22:36 A fost ultima ocazie de poartă a lui Nemec, în această seară. Slovacul este lăsat liber în poziție centrală, la 30 de metri, șutează, dar balonul se duce foarte mult peste poarta lui Mincă. Imediat, Contra operează o mutare defesnivă, îl scoate pe atacant și îl introduce pe Maxi Oliva. 


22:35 Nu a fost să fie nici de data asta! Nascimento pătrunde pe centrul terenului, trimite un șut înșelător, care este deviat foarte puțin spre poartă de Antal, iar Cerniauskas nu se lasă păcălit de traiectorie. 


22:29 Apărarea dinamovistă nu se clintește în fața ofensivei adverse, dar nici pasele clujenilor nu se leagă așa cum și-ar dori Miriuță de pe margine. Oaspeții aduc mingea undeva la 25-30 de metri de poarta lui Cerniauskas, dar fie greșesc pasele, fie sunt ghiciți de fundașii instruiți de Contra, la pauză. 


22:21 Insistențele clujenilor au fost aproape de a fi răsplătite, dar mingea a trecut agonizant pe lângă poartă. Omrani încearcă o execuție pretențioasă din marginea careului, dar mingea a ratat ținta de puțin, iar elevii lui Miriuță mai au la dispoziție doar jumătate de oră pentru a pleca cu cel puțin un punct de pe Arena Națională. 


22:15 Patrick Petre este înlocuit cu Dan Nistor, după o prestație nu foarte strălucită. „Câinii” au făcut pasul în spate, după ieșirea de la cabine forțați și de ofensiva ardelenilor. Totuși, elevii lui Miriuță sunt ținuți la distanță de defensiva adversă și reușesc să lege pase doar în zonele laterale ale terenului. 


22:05 A început repriza secundă pe Arena Națională. Pentru a recupera handicapul de două goluri, Miriuță l-a scos de la închidere pe Rus și l-a introdus pe Nascimento, un jucător mult mai ofensiv. 


21:48 Pauză pe Arena Națională! Dinamo – CFR 2-0, într-o primă repriză în care „câinii” au marcat mai mult decât au făcut-o în tot play-off-ul. 


21:46 GOOOOOL DINAMO! Brazilianul lui Dinamo îl răsplătește pe Contra, pentru titularizarea oferită, cu un gol de atacant pur sânge. Nemec pătrunde în careu, trage la colțul scurt, Mincă respinge până la Rivaldinho, care, de la 9 metri de poartă reia cu capul fix în vinclul porții adverse.


21:38 Oare cum au reacționat oficialii FCSB-ului? Ciprian Deac a fost aproape de o accidentare serioasă, la un duel în bandă cu Steliano Filip. Jucătorul dorit de vicecampioană a fost dezechilibrat de fundașul advers, piciorul drept s-a proptit în gazon, iar imediat a făcut semne disperate pentru a fis schimbat, în direcția băncii tehnice. Din fericire pentru fotbalist, după câteva zeci de secunde de îngrijiri medicale, Deac s-a ridicat și a continuat meciul. 


21:28 Miriuță își ceartă elevii de pe margine, iar aceștia răspund imediat pe teren. Pe o respingere a apărării dinamoviste, Camora vine cu o centrare bine tăiată, fundașii adverși îl scapă pe Păun, mijlocașul pune capul și trimite mingea spre colțul lung, acolo unde apare din nou Cerniauskas și respinge în corner. 


21:26 Primul șut al ardelenilor vine imediat după ce dinamoviștii au deschis scorul. Deac execută la colțul lung o lovitură liberă, din marginea careului, dar Cerniauskas are o intervenție spectaculoasă și scoate în corner. 


21:23 GOOOOOL DINAMO! După un start precaut de ambele părți, dinamoviștii deschid scorul prin Nemec, după ce mingea a ajuns norocos la atacant. Hanca execută un corner, de pe stânga, iar balonul ricoșează din Larie, până la atacant, care nu-i dă nicio șansă lui Mincă, din interiorul careului. 


21:19 Primele semne de viață ale partidei vin din partea dinamoviștilor, care au fost aproape să deschidă scorul. Deși a primit o veste tragică, în urma decesului unchiului său, Nemec e pe teren și este găsit de Hanca, în careu, cu o centrare bună, dar slovacul nu lovește corect mingea și mingea se duce mult pe lângă poartă. 


21:11 Începutul partidei este „timid”, de ambele părți, și se pare că Miriuță și Contra sunt precauți, în această seară, pe Arena Națională. Lupta pentru balon se duce undeva la mijlocul terenului, de acolo de unde se apelează la mingi lungi pe Omrani sau Nemec. Singura fază care ne-a făcut să tresărim a fost cea a lui Deac, care a cărat trei adversari cu el, a reușit să-i treacă mingea printre picioare lui Filip, dar a fost blocat imediat în banda terenului. 


21:02 A început partida partida de pe Arena Națională. Din păcate pentru Dinamo, „câinii” nu au mai învins CFR Cluj din 2009, dar în această seară au șansa de a întrerupe seria negativă, după opt ani de zile. 


20:45 Contra are parte de o absență împortantă, în această seară, pe Arena Națională. Unul dintre fundașii titulari, Ionuț Nedelcearu, a făcut febră noaptea trecută, iar staff-ul s-a pus de acord că utilizarea sa în meciul cu CFR nu este oportună. În atac, Adam Nemec este titular, deși a suferit o tragedie: „Unchiul său a murit. A primit vestea, când eram la discuții dimineață. E un caracter puternic„, a declarat Dănciulescu, la DigiSport.


20:40 „În sport trebuie să mai și pierzi. Așa a fost cu Steaua. Dacă aveam și șansă, meciul putea să se termine la egalitate”, a declarat Dănciulescu la DigiSport. Victoria e obligatorie pentru Dinamo, în această seară, cu CFR Cluj, în caz contrar „câinii” rămân pironiți în subsolul clasamentului play-off-ului. 


19:45 Avem echipele de start pregătite de cei doi antrenori. Contra încearcă să-i administreze lui Patrick Petre o doză de încredere și va miza pe calitățile sale în această seară, dar și pe cele ale lui Rivaldinho, care a avut o bară la ultima fază a derby-ului cu FCSB. De asemenea, în echipa lui Dinamo revin doi fotbaliști, care au avut probleme medicale: Maric și Palic. De cealaltă parte, Miriuță a aliniat „11-le tip, cu Omrani în fața liniei de trei mijlocași: Nouvier, Deac și Păun. 


Efectul venirii lui Cosmin Contra pe banca lui Dinamo a fost vizibil în finalul sezonului regulat. După o serie de rezultate remarcabile, „câinii” au reușit să își asigure un loc de playoff în ciuda faptului că erau văzuți cu șansa a doua în duelul cu Gaz Metan. Totuși, între finalul sezonului regulat și startul playoff-ului fotbaliștii au pierdut ceva, astfel că în primele trei etape au înregistrat două egaluri și o înfrângere, fără să cunoască gustul victoriei. „După trei meciuri în care nu am reușit să câștigăm, sperăm ca mâine să avem prima victorie în play-off. Poate că această presiune din partea mea, să ne luptăm la titlu, a dispărut și o să jucăm cu mai multă liniște. Întâlnim o echipă cu o formă extraordinară„, a comentat Comsin Contra apropierea meciului cu CFR. Situația ușor delicată de la club a fost agravată de mărturisirile antrenorului, cel care pare să nu fie dispus să semneze prelungirea contractului care îi expiră la finalul acestui sezon: „Suntem în discuții, nu sunt ușoare. Sunt niște cerințe ale mele, vom vedea dacă pot fi satisfăcute de domnul Negoiță. Suntem pe drumul cel bun. Sper ca Dinamo să poată face cât de curând transferuri importante, e una dintre condițiile pentru a rămâne din vară„.

Așa cum a obișnuit în ultima perioadă, antrenorul Clujului evită orice discuție despre posibilitatea ca echipa pe care o antrenează să fie implicată în lupta pentru titlu. „Un meci foarte greu cu Dinamo, ca și celelalte. Întâlnim o echipă rănită, care a pierdut nemeritat cu Steaua. Îmi doresc să câștigăm, dar nu va fi ușor. Nu în ultimul rând au și niște suporteri minunați. Viitorul și Steaua rămân favorite, iar noi suntem pe locul 3. Nu putem spune că suntem favorită dacă suntem pe locul 3 Mâine și duminică, cu Dinamo și Viitorul avem două partide nu știu dacă decisive, dar foarte importante. 6 puncte ar fi minunat„, a spus Miriuță.

 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen