Dinamo – Cernica 2-0. Patrick Petre a debutat cu o ocazie mare și a preluat banderola de căpitan

Redactor:
Marius Pitaru
Dinamo - Cernica 2-0. Patrick Petre a debutat cu o ocazie mare și a preluat banderola de căpitan
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo s-a impus cu 2-0 în ultima partidă amicală dinaintea startului sezonului de primăvară. Golurile echipei lui Stoican au fost marcat de Bilinski și Joel Thomas, ambele reușite venind în repriza a doua.

În minutul 78 și-a făcut debutul la Dinamo și Patrick Petre, fiul fostei legende dinamoviste Florentin Petre. Tânărul jucător s-a integrat rapid și și-a creat o ocazie importantă la doar câteva momente după ce a intrat pe teren. În ultimele 10 minute ale confruntării cu Cernica, Patrick a preluat și banderola de căpitan.


Min. 90 Final de meci! Dinamo se impune cu 2-0

Min. 82 Au intrat Asanovic și Nedelcearu. Patrick Petre a preluat banderola de căpitan.

Min. 78 Rotariu îi lasă locul lui Patrick Petre. Fiul lui Florentin Petre debutează cu o mare ocazie pentru Dinamo. Patrcik joacă milocaș dreapta și poarta numărul 31.

Min. 76 GOOL Dinamo! Joel Thomas majorează diferența printr-un șut cu latul din centrul careului.

Min. 70 Rotariu are o acțiune personală frumoasă, dar șutul se oprește în brațele portarului.

Min. 65 Ionuț Șerban a fost înlocuit. Fanii dinamoviști i-au strigat lui Bărboianu: „Fane, nu te-am uitat, Fane!” Suporterii se refereau la meciul cu Steaua din Cupă

Min. 60 GOOL Dinamo! Bilinski reușește să deschidă scorul pentru „câini”. Grecu și Velici au intrat și ei în formația condusă de Stoican.

Min. 47 Șutul lui Bilinski este respins de la rădăcina barei de goalkeeper-ul advers. Bilinski a intrat în locul lui Țucudean la pauză.

Min. 46 Bărboianu a intrat în locul lui Lazăr la pauză


UPDATE: Florin Marin și Helmuth Duckadam se întrețin amical la pauză. Secundul lui Victor Pițurcă l-a întrebat pe fostul portar de legendă al Stelei dacă și-a luat notiție după prima repriză; Duckadam a răspuns în aceeași notă: „Da, am notat tot! Păcat că plec la pauză”


Min. 45 Pauză! Gică Popescu a urmărit doar 10 minute din meci și apoi a plecat.

Min. 37 Ionuț Șerban trage pe lângă poartă din lovitură liberă.

Min. 28 Țucudean își trece în cont o nouă mare ratare: a șutat din unghi, paralel cu poarta.

Min. 20 Țucudean trage puternic de la 16 metri, portarul advers reține

Min. 16 Vali Lazăr ratează o mare ocazie: trage cu latul, mult peste, din apropiere. Țucudean i-a oferit pasa

Min. 1 A început meciul


UPDATE: Aproximativ 300 de suporteri sunt prezenți la meci. Selecționerul Victor Pițurcă l-a trimis pe Florin Marin pentru a urmări partida. Helmuth Duckadam și Gică Popescu sunt și ei prezenți la meci

Cosmin Matei are probleme medicale si a fost menajat.


UPDATE: Cernica s-a prezentat la meci cu un echipament de culoare roșie, identic cu al lui Dinamo. Problema a fost rezolvată de staff-ul dinamovist care le-a împrumutat adversarilor un set de tricouri albe.


UPDATE: Echipa de start a lui Dinamo: Bălgrădean – Rus, Thicot, D. Grigore, S. Filip – I. Șerban, Boubacar, Elton – V. Lazăr, Țucudean, D. Rotariu

Rezerve: Samoilă – Bărboianu, Nedelcearu, Asanovic, Grecu, Krausz, Velici, J. Thomas, Cherchez, Patrick Petre, Tîrcoveanu, Bilinski


UPDATE: Dinamo joacă astăzi o partidă amicală cu Cernica, meciul fiind programat să înceapă la ora 14:00. Fiul lui Florentin Petre, Patrick, are șansa de a debuta pentru prima echipă a „câinilor”, el fiind convocat de Stoican în lotul pentru acest meci.


UPDATE ora 18:00 Neobișnuit cu ritmul dur al antrenamentelor de liga I, Patrick a fost surprins de cerințele lui Stoican, dar în același timp a fost foarte bucuros că s-a antrenat alături de idolul său. Băiatul fostului căpitan a fost convocat pentru amicalul de sâmbătă, cu Cernica, de la ora 14.00, al echipei mari. De asemenea, și Târcoveanu va participa la acest joc.

„A fost frumos, am avut emoții mari, dar mi-am revenit pe parcurs. A fost și greu, pentru că a fost diferit față de antrenamentele pe care le făceam până acum. Dar e normal, ei au un alt ritm, la care sper să ma adaptez cât de repede. Colegii sunt de treabă, pe mulți îi cunoșteam dinainte, dar și cu ceilalți m-am împreietenit foarte repede. Cosmin Matei este idolul meu. Îmi doresc să fac o figură bună în amicalul de mâine„, a declarat Patrick Petre.


UPDATE ora 13.30 Florentin Petre: „Știam că Patrick urma să se antreneze vineri cu echipa mare, m-a anunțat fiul meu, joi seară. Dar el este obișnuit cu vestiarul. Nu uitați că el a crescut, practic, în cabină, alături de jucători. Probabil o fi avut și emoții că s-a pregătit cu Țucudean sau Matei. Trecerea de la juniori la formația mare nu este atât de ușoară„.


UPDATE ora 12.20 Alături de Patrick Petre a mai fost convocat la prima formație și Andrei Târcoveanu (17 ani), internațional de juniori. Acesta evoluează pe postul de mijlocaș central.

UPDATE ora 12.15 Antrenorul lui Dinamo l-a chemat pe fiul lui Floretin Petre la antrenamentele echipei mari. Patrick s-a antrenat vineri cu Țucudean și compania pentru prima dată.

Echipa a doua a clubului Dinamo a demarat o campanie de „curățenie” mai radicală decât la formația mare. Patronul Ionuț Negoiță a anunțat că în acest sector de activitate al roș-albilor nu vor mai fi legitimați decât jucători cu vârste de maximum 21 de ani. De aceea, lui Ștefan Mardare (26 de ani) i-a fost reziliat contractul, iar senegalezul Pape Diakhate (24 de ani) a fost promovat la antrenamentele conduse de Flavius Stoican.


Miercuri, fanii „câinilor” au avut parte de o surpriză: fiul lui Florentin Petre, Patrick (16 ani), a debutat la Dinamo 2, în amicalul cu CS Tunari. Puștiul nu va uita niciodată această zi, întrucât și-a făcut-o singur memorabilă: a reușit o „dublă”, plus alte faze spectaculoase în partida câștigată de el și colegii lui cu 2-1. În tot acest timp, tatăl lui era la o ședință de pregătire a lui FC Brașov, acolo unde este „secundul” lui Cornel Țălnar. Nu știa că fiul său a fost convocat în lotul celor de la Dinamo 2. A aflat despre isprava fiului de la Ionel Dănciulescu, târziu, spre seară, la telefon.

Piticule, felicitări! Ce bine joacă băiatul tău. A fost cel mai bun de pe teren„, i-a spus team-managerul lui Florentin Petre.

Mersi, Danciule, dar ce s-a întâmplat? De ce îmi spui asta?„, a răspuns, mirat, antrenorul secund de la FC Brașov.

Cum, nu știi? Patrick a debutat cu o «dublă» la Dinamo 2. Toată lumea e mulțumită de el„, l-a lămurit Ionel pe fostul său coleg.

18 ani a jucat Florentin Petre pentru clubul Dinamo, de la grupele de copii și juniori până la echipa mare


Patrick Petre a fost promovat la Dinamo 2 de la grupa de juniori ’97 a clubului din „Ștefan cel Mare”, condusă de Sorin Popescu. Fiul fostului căpitan al „câinilor”, deși mai mic de vârstă decât majoritatea colegilor de la echipa a doua, a fost considerat îndeajuns de talentat pentru a evolua alături de fotbaliști și cu patru ani mai mari.„Așa e bine. Să se călească în astfel de echipe. Vă dați seama că mă bucur pentru el. Eu știu ce băiat am crescut. Am încredere în el că o să se țină de treabă„, a spus „Piticul”. Petre junior evoluează fără contract la Dinamo 2. ProSport a aflat și motivul pentru care Patrick nu și-a pus semnătura pe acte: tatăl lui nu dorește ca adolescentul să încaseze salariu. Florentin consideră că băiatul său nu are încă nevoie de bani, întrucât familia îi asigură tot ce trebuie. Tehnicianul vrea ca micuțul dinamovist să joace fotbal din plăcere și să nu stea stresat cu gândul la ziua salariului, dacă suma îi va fi virată sau nu. Totuși, conform regulamentelor, un jucător nu poate evolua în Liga a III-a fără să semneze un contract, ce va trebui depus la FRF. Clubul Dinamo îi poate propune lui Patrick salariul minim de 100 de euro, pe care, probabil, îl va încasa Florentin Petre, cu scopul de a-l depune într-un cont la care tânărul fotbalist va avea acces mai târziu.

Florentin Petre, dur cu fiul său
Chiar dacă a crescut într-o familie înstărită, fără grija zilei de mâine, Patrick nu a fost alintat de tatăl său. Și, pentru a învăța că fotbalul este o meserie căreia trebuie să-i dedici aproape totul, Florentin i-a dat o lecție puștiului care va împlini 17 ani în luna mai.

În cursul acestul sezon al campionatelor de juniori, într-o seară, Patrick a ajuns mai târziu acasă decât îi permisese tatăl său. Pedeapsa lui Florentin Petre a fost orginală pentru un părinte. A mers a doua zi la antrenorul băiatului, pentru a-i transmite că adolescentul a întârziat acasă și că, prin urmare, nu merită să joace în partida ce urma la vremea respectivă.

259 de partide a jucat Florentin Petre pentru Dinamo, reușind să marcheze 43 de goluri

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen