Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

27 iun 2011 10690 afişări Comentează şi tu Liga 1
Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?" Bucşaru a desfiinţat oficial Unirea Urziceni! "Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

Unirea Urziceni era ca şi retrogradată încă din momentul exodului de jucători din toamna lui 2010. Puţină lume se aştepta însă ca fosta campioană din 2009 să dispară la doar doi ani distanţă de participarea în grupele Ligii Campionilor. Acum, pe stadionul din Urziceni, unde în 2008 a venit Hamburgul lui Petrici, Olic şi De Jong, echipa unei comune vecine joacă meciuri de Liga a V-a.

Dumitru Bucşaru a avut un plan bine pus la punct, acela de a desfiinţa clubul din Urziceni, şi i-a ieşit la fix. După un sezon trecut chinuit, echipa a retrogradat pe plan sportiv, dar n-a depus dosarul de licenţă nici pentru Liga a II-a. Unirea era aşteptată măcar în a treia ligă, dar patronul n-a vrut să mai audă de fotbal şi a refuzat să mai înscrie Urziceniul în vreo ligă. Astfel, Unirea, campionă în 2009 şi vicecampioană în 2010, echipă care a acumulat opt puncte în grupele Ligii şi a jucat în primăvara europeană cu Liverpool, nu mai există!

Semiparagină. Doar baza mai e îngrijită

Zilele trecute am dat o fugă până la Urziceni pentru a vedea cu ochii noştri transformările din ultimul timp şi, într-adevăr, priveliştea e dezolantă. La intrarea dinspre DN 2 te întâmpină o pancartă ciuruită de pietre şi mâncată de rugină, pe care abia se mai poate observa săgeata roşie cu mesajul: "Spre baza Clubului de Fotbal Unirea Valahorum Urziceni". Surprinzător, baza în sine nu arată rău. Explicaţia o primim de la îngrijitori: "Păi e a lui, personală, nu ca stadionul". La stadionul Tinererului, lucrurile stau însă cu totul altfel. N-au apucat să crească buruienile, dar porţile sunt închise, iar la intrare nu e nici măcar un paznic. Şi din stradă lucrurile arată la fel de rău. Vopseaua mâncată de la tribuna oficială şi gropile unde odată a stat nocturna vândută de curând Chiajnei completează peisajul."Lupul singuratic": "Eu cu cine mai ţin acum?"

Drama acestei decăderi poate fi cel mai uşor văzută prin ochii lui Leonard Constatin, celebrul "Lup singuratic" al Unirii Urziceni, care n-a ratat niciun meci al favoriţilor de când echipa a promovat în Liga I. "Mi se pare ceva incredibil. Nu-l acuzam pe Bucşaru de nimic dacă o ţinea măcar în viaţă, în orice ligă voia el. Dar chiar aşa, s-o desfiinţeze de tot, eu nu pot să cred! Am văzut că a dat stadionul în concesiune comunei Manasia, care are şi ea o echipă de fotbal, culmea, pe nume tot Unirea. Am fost la un meci al lor în Liga a V-a şi mi-a venit să plâng", spune acesta.

"Cred că mă fac rapidist!"

După ce se uită peste gard, fără să poată intra în ceea ce a fost până nu demult casa lui, turmentat, "Lupul singuratic" se întreabă: "Eu acum cu cine ţin?". Iar răspunsul şi-l dă tot el. "Îmi plac trei echipe: Sportul, Târgu Mureş şi Rapid. Cred că o să mă orientez către Giuleşti, deşi torţa aceea care a lovit o fată m-a cam dat înapoi", afirmă Constantin Leonard, în timp ce tricoul cu campiona României 2008-2009 tremură pe el.

"Banii au fost mai importanţi. Păcat!"

Fostul director sportiv al Urziceniului, Narcis Răducan (foto), a comentat situaţia în care a ajuns echipa alături de care a câştigat primul său campionat ca şi conducător. "Aşa se întâmplă când interesul financiar primează. Din păcate, asta e viaţa. Păcat! Au fost momente senzaţionale şi o să am mereu în suflet Unirea", a spus actualul oficial al Stelei. Mihai Stoica, pe de altă parte, a refuzat să comenteze, mai ales că nu s-a despărţit în cele mai bune relaţii de Dumitru Bucşaru.

Existenţa Unirii Urziceni

1954 înfiinţare

1954-2002 ligile inferioare

2002 preluată de Dumitru Bucşaru

2003 a promovat pentru prima dată în istorie în Liga a II-a

2003-2006 Liga a II-a

2006 promovează în Liga I. Vine Dan Petrescu antrenor

2006-2007 locul 10 în Liga I

2007 vine Mihai Stoica manager general

2007-2008 locul 5 în Liga I. Calificată în Cupa UEFA. Eliminată de SV Hamburg. Finală de Cupa României pierdută cu CFR

2008-2009 Campioana României. Supercupa României pierdută cu CFR

2009-2010 Acumulează 8 puncte, record pentru România, în Gupa G a Ligii Campionilor, în faţa echipelor FC Sevilla, Rangers şi VfB Stuttgart, record pentru România. Vicecampioană. Între tur şi retur, Dan Petrescu pleacă. Pierd Supercupa, tot în faţa CFR-ului

2010-2011 Este din nou la un pas de grupele Ligii Campionilor, dar este eliminată de Zenit St. Petersburg. După câteva etape, îşi pierde cei mai buni jucători, care pleacă la Steaua, dar şi pe Mihai Stoica. Echipa retrogradează

2011 - vara Nu depun licenţa pentru Liga a II-a, iar echipa este desfiinţată

5 echipe cu numele de "Unirea" există înregistrate în Liga a V-a, în Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomiţa

"Chiar dacă Unirea Urziceni rămânea în Liga a III-a sau a IV-a, oamenii tot veneau la meciuri. Oraşul ăsta, şi aşa mort, nu mai are nimic interesant", Leondard Constantin, alias "Lupul singuratic"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.