LIVE BLOG | Croația s-a calificat în finala mare după 2-1 cu Anglia! Mandzukic a decis meciul în prelungiri, după o neatenție a fundașilor britanici

LIVE BLOG | Croația s-a calificat în finala mare după 2-1 cu Anglia! Mandzukic a decis meciul în prelungiri, după o neatenție a fundașilor britanici
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Croația – Franța este finala mare a Campionatului Mondial din Rusia! Anglia și Belgia se vor lupta pentru medalia de bronz, sâmbătă, la Sankt Petersburg.
  • AICI AI TOTUL DESPRE CM 2018

Croația – Anglia 2-1 (Perisic 68, Mandzukic 109 / Trippier 5)

  • Croația: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric 95) – Rakitic, Brozovic – Rebics (Kramaric 101), Modric (Badelj 119), Perisic – Mandzukics (Corlulka 115)
  • Rezerve: Livakovic, L. Kalinic – Babelj, Bradaric, Caleta-Car, Corluka, Jedvaj, Kovacic, Kramaric, Pivaric, Pjaca
  • Anglia: Pickford – Walkers (Vardy 112), Stones, Maguire – Trippier, Dele Alli, Henderson (Dier 97), Lingard, Young (Rose 91) – Sterling (Rashford 74), Kane
  • Rezerve: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Delph, Jones, Loftus-Cheek, Vardy, Welbeck

Minutul 120+4: Final la Lujniki! Croația s-a calificat în finala de duminică după o victorie dramatică în fața Angliei. Trippier a marcat superb pentru 1-0, Perisic a egalat când jocul nu anunța nimic, iar Mandzukic a taxat un moment de neatenție al defensivei lui Southgate, astfel că băieții lui Dalic vor da piept cu „Les Bleus” în ultimul act.


Minutul 116: Anglia rămâne în 10! Trippier a ieșit accidentat, astfel că englezii vor juca în inferioritate numerică după ce Southgate a epuizat toate schimbările.


Minutul 115: Mandzukic e la un pas de a scrie istorie pentru țara sa. Dacă ne uităm la poza de mai jos, putem spune că elevii lui Dalic se află în galop spre finala de duminică. Vârful a fost schimbat cu veteranul Corluka.


Minutul 109: GOOOOOL! Mario Mandzukic a marcat pentru 2-1 cu un șut din apropiere. Perisic a deviat o minge în marginea careului, John Stones și Harry Maguire au rămas țintuiți, iar vârful Croației a scăpat din marcaj, după care a șutat din voleu la colțul lung. Pickford n-a mai putut face nimic, iar Croația e la doar 11 minute de finala cu Franța!


Minutul 106: A început ultima repriză a semifinalei.


Minutul 105+2: Ouch! Mandzukic a reluat din șase metri, dar Pickford a respins cu genunchiul drept și mingea a ieșit în afara terenului. În momentul în care s-a întins pentru a bloca șutul lui Mandzukic, portarul lui Everton i-a pus talpa pe genunchiul drept atacantului de la Juventus, care are nevoie de îngrijiri medicale. Pauză! Încă 15 minute de joc la Moscova.


Minutul 99: Vrsaljko!!! John Stones a reluat cu capul la colțul lung dintr-o lovitură de colț, Subasic era bătut, dar Vrsaljko a respins de pe linia porții, spre disperarea englezilor. Cu câteva ore înainte de startul partidei, fundașul legitimat la Atletico Madrid era dat ca fiind indisponibil pentru semifinala cu Anglia. S-a refăcut miraculos, a livrat o pasă decisivă și acum a blocat o minge care ar fi intrat cu siguranță în poarta echipei sale.


Minutul 91: A început prima repriză de prelungiri.


Minutul 90+3: Final! Vom avea două reprize suplimentare la Moscova.


Minutul 83: O nouă șansă pentru Croația. Mandzukic a fost lansat în careul advers, a preluat pe piept, șutat din voleu la colțul scurt, dar Pickford a blocat. Anglia a avut o cădere dramatică în joc după reușita de 1-1.


Minutul 78: Nici așa, nici așa. Lingard a primit în lateral, a trimis paralel cu poarta, dar prea lung pentru ca Dele Alli să reia. Subasic a rămas de asemenea pe linia porții și a urmărit balonul cum traversează careul.


Minutul 72: Bară! Perisic a recuperat în centru, a făcut o bicicletă și a sprintat în lateral, în stilul său caracteristic, după care a șutat în diagonală. Mingea l-a depășit pe Pickford, dar s-a oprit în bara laterală.


Minutul 68: GOOOL Croația! Perisic a egalat cu o execuție superbă. Vrsaljko a centrat din flancul drept, iar jucătorul lui Internazionale Milano a reluat cu talpa din săritură la colțul scurt, fără șansă pentru Pickford. Walker a încercat să respingă cu capul, dar Perisic a sărit peste el și a deviat decisiv în plasă. 1-1, iar semifinala de pe Lujniki a fost relansată. A fost reușita cu numărul 160 de la acest Campionat Mondial.


Minutul 65: Șansă bună pentru Perisic. Pătrarul Croației a șutat violent din voleu de la 16 metri, Walker a blocat, după care Perisic a căutat să reia pentru a doua oară, dar balonul a fost degajat. A fost investigat modul în care Walker a respins, dar pe reluare s-a văzut că fundașul lui Manchester City a fost nimerit în abdomen și nu a jucat mingea cu mâna. Cakir nu a fost chemat la margine pentru a revedea faza.


Minutul 60: Englezii cedează inițiativa și stau la adăpostul avantajului înregistrat în acest moment. Croații au posesia în această repriză:


Minutul 54: Croații sunt mai prezenți în joc în această repriză secundă, dar ocaziile întârzie să apară la poartă apărată de Jordan Pickford. Băieții lui Dalic par apăsați de miza partidei, chiar dacă au un lot mai experimentat decât cel al Angliei.


Minutul 46: S-a reluat partida. Cei doi selecționeri n-au efectuat modificări la pauză. Conform organizatorilor, 78.011 spectatori sunt prezenți pe arena Lujniki, din Moscova, în această seară. Finala mare se va disputa tot aici, duminică, în timp ce sâmbătă va avea loc finala mică, pe stadionul din Sankt Petersburg.


Minutul 45+1: Pauză la Moscova! Anglia a început mai bine semifinala din capitala Rusiei, iar golul lui Trippier îi asigură lui Southgate locul în finală, după primele 45 de minute. Croația a răspuns prin Rebic și Perisic, care și-au încercat norocul cu șuturi de la distanță. 1-0 pentru Anglia la pauză, iar dacă Dalic nu reușește să facă o schimbare briliantă, sau dacă Modric nu-și mobilizează colegii la cabine, Anglia are cale liberă spre finala cu Franța.


Minutul 34: Trippier se îndreaptă spre balon…


Minutul 32: Reține Pickford! Rebic a șutat din prima după o respingere greșită a fundașilor englezi, dar n-a reușit să cadreze balonul. Pickford a reținut în doi timpi, fără probleme.


Minutul 30: Așa arată statistica după primele 30 de minute:


Minutul 19: Replica așteptată. Perisic a șutat la colțul scurt de la 23 de metri, dar mingea n-a prins cadrul porții. Croații au solicitat o lovitură de colț, reclamând o deviere a lui Ashley Young, dar Cakir a indicat careul mic.


Minutul 14: O nouă fază fixă, o nouă ocazie. Maguire s-a înălțat peste apărarea croată și a reluat cu capul pe lângă poarta adversă. Fundașul legitimat la Leicester e mereu căutat de centrările colegilor săi, atunci când se ivește o fază fixă.


Minutul 5: GOOOL Anglia! Trippier marchează superb din lovitură liberă la prima ocazie a partidei. Fundașul lui Tottenham a executat sub bara transversală lovitura liberă obținută de Dele Alli, după un fault comis de Modric. Internetul a explodat după golul de 1-0 al Angliei. A fost golul cu numărul 159 marcat la turneul final din Rusia, respectiv al 70-lea înscris din fază fixă.


Minutul 1: Start pe Lujniki! Lovitura de începere le-a aparținut britanicilor. Centralul partidei de la Moscova este turcul Cüneyt Çakñr.


20:40 La 90 de minute de finală. Zlatko Dalic a apărut îngândurat la încălzire. Atmosfera este una extrem de tensionată, ambele țări visează la trofeu înaintea semifinalei de la Moscova.


20:23 „Dați-mi un C, dați-mi un R, dați-mi un O, dați-mi un A, dați-mi un Ț, dați-mi un I, dați-mi un A… CROAȚIA!”


20:18 Modric, Ballon d’Or? Vedeta Croației are șanse mari de a câștiga cel mai râvnit trofeu individual, dacă ajunge în ultimul act al Cupei Mondiale. Mijlocașul are în mâneca și trofeul Ligii Campionilor, câștigat în acest an cu Real Madrid, pentru al treilea sezon consecutiv.


20:11 „Rrrrr! It’s coming home”. Ai avea curaj să-i spui acestui fan englez că în finală va merge Croația?


20:00 Avem echipele de start! Chiar dacă erau dați ca fiind indisponibili cu o zi înaintea meciului, Vrsalijko și Henderson vor începe din primul minut în această seară, pe Lujniki, arena din Moscova pe care este programată și finala mare.


Franța s-a calificat în finala mare de la Moscova, în timp ce Belgia merge în finala mică. Umtiti a decis prima semifinală a turneului final.

Croația joaca pentru prima dată în semifinalele Cupei Mondiale după ediția din 1998. Trupa lui Dalic a ajuns până în acest punct, după două meciuri în care s-a impus la loviturile de departajare, eliminând Danemarca și Rusia.

Anglia nu a mai ajuns în penultimul act din 1990 și deja fanii visează că trupa lui Southgate va trece de Croația și chiar va câștiga și-n fața Franței. „IT’S COMING HOME?” e sloganul lor, aluzie la faptul că trofeul va ajunge pe tărâm englez, țara ce a inventat sportul-rege.

Meciul din această seară va fi condus de turcul Cuneyt Cakir, cel care a mai arbitrat la CM 2018 jocurile Maroc-Iran și Nigeria – Argentina, acesta urmând a fi ajutat de compatrioții săi Bahattin Duran și Tarik Ongun.

Brozovic ar putea reveni în primul 11, după ce a fost înlocuit de Kramaric în partida cu Rusia. De asemenea, Sime Vrsaljko ar putea fi recuperat pentru duelul cu englezii.

De partea cealaltă, Kyle Walker, Dele Alli si Ashley Young au trecut peste micile probleme medicale din duelul cu Suedia și pot apărea în echipa de start.

Selecționerul Croației a prefațat meciul cu Anglia. „Suntem concentrați pe Anglia, o echipă tânără, de foarte bună calitate, care s-a descurcat ușor cu Suedia, un adversar dificil. Știm că și Anglia ne analizează jocul. Îi respectăm, dar credem în forțele noastre și nu ne temem de nimeni. Anglia are Premier League, un campionat mult mai puternic ca al nostru. Nu eram așteptați să fim aici, dar merităm să fim aici”, a spus Dalic.

Acesta a completat: „Suntem o țară mică și pentru noi era importantă să urcăm pe scara mondială. Înainte de semifinala de la Mondialul 1998, puțini oameni cunoșteau Croația și a fost bine pentru promovarea unei țări noi independente. Tot ce se petrece în Croația, cu rezultatele noastre, este o nebunie. Oamenii sărbătoresc succesele noastre în stradă, ceea ce spune mult. Pentru noi e deja un succes că am ajuns aici. Țări mari ca Argentina, Brazilia sunt deja în vacanță. Dacă noi am fi avut banii Angliei, cine știe câte am fi avut în mâna noastră (n.red. – trofee)”.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup