LIVE BLOG | Franța – Belgia 1-0. Umtiti propulsează „Les Bleus” în finala de la Moscova. Generația de Aur a Belgiei se va lupta pentru bronz

LIVE BLOG | Franța - Belgia 1-0. Umtiti propulsează
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Franța s-a calificat în finala mare de la Moscova, în timp ce Belgia merge în finala mică. Umtiti a decis prima semifinală a turneului final, miercuri urmează să se dispute partida dintre Croația și Anglia.

Franța – Belgia 1-0 (Umtiti 51)

  • Franța: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez – Pogba, Kantes, Matuidi (Tolisso 86) – Mbappes, Giroud (N’Zonzi 85), Griezmann
  • Rezerve: Areola, Mandanda – O. Dembele, Fekir, Kimpembe, Lemar, Mendy, Rami, Sidibe, Thauvin
  • Belgia: Courtois – Alderweirelds, Kompany, Vertonghens – Witsel – Chadli (Batshuayi 90+1), M. Dembele (Mertens 60), Fellaini (Carrasco 80), Witsel, De Bruyne – Lukaku, Hazards
  • Rezerve: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, T. Hazard, Januzaj, Tielemans, Vermaelen

Minutul 90+6: S-a terminat! Franța e prima finalistă a Campionatului Mondial din Rusia. Reușita lui Umtiti duce „Les Bleus” în a doua finală consecutivă de turneu final, după EURO 2016. Francezii au fost prezenți ultima oară într-o finală de Campionat Mondial în 2006, în Germania, când Italia s-a impus la loviturile de departajare. Deschamps a ridicat trofeul în 1998, ca jucător. Va reuși să-l ridice și în 2018?


Minutul 90: Vom avea șase minute suplimentare la Sank Petersburg. Egalează Belgia?


Minutul 86: 158 de goluri s-au marcat până acum la Campionatul Mondial din Rusia, iar 69 dintre acestea au venit în urma unor faze fixe. Asta înseamnsă, 43.7%. Belgia aleargă după egalare, Franța se apără cu tot efectivul.


Minutul 81: Același Hugo Lloris. Witsel a trimis o „rachetă” de la 20 de metri spre poarta Franței, dar mijlocașul belgian n-a reușit să cadreze balonul. Lloris a fost pe direcția șutului și a boxat în lateral. Franța rezistă, dar belgienii pot beneficia oricând de o execuție personală a vreunei vedete.


Minutul 78: Cum credeți că a reacționat Thierry Henry după golul conaționalului său?


Minutul 75: Belgia caută cu disperare golul egalizator. Kevin De Bruyne și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar mingea s-a dus direct în peluza din spatele lui Hugo Lloris. „Dracii roșii” mai au la dispoziție 15 minute pentru a trimite meciul în prelungiri.


Minutul 65: Ronaldo la Juventus – 105 milioane de euro. Un gol reușit în semifinalele Campionatului Mondial – de neprețuit.


Minutul 56: Stop! Lăsați baltă orice faceți acum și priviți pasa lui Mbappe pentru Giroud. Atacantul lui Chelsea a fost blocat din nou, după o pasă de geniu a puștiului legitimat la PSG.


Minutul 51: GOOOL Franța! Umtiti a deschis scorul cu o lovitură de cap. Griezmann a executat lovitura de colț obținută de Giroud, iar fundașul Barcelonei a reluat în plasă pentru 1-0. Umtiti a venit lansat și a trimis la colțul scurt, fără șansă pentru Courtois. Belgienii sunt obligați să forțeze mai mult în acest moment. Cu excepția meciurilor cu Uruguay și Peru, câștigate cu 2-0 și 1-0, francezii au fost egalați și de Australia și de Argentina, după ce au reușit să înscrie pentru 1-0.


Minutul 50: O nouă șansă pentru Giroud. Atacantul Franței a primit în centrul careului, a șutat din întoarcere, dar Kompany s-a aruncat la sacrificiu și a respins. Lovitură de colț pentru „Les Bleus”.


Minutul 46: S-a reluat partida. Cei doi selecționeri n-au efectuat nicio modificare la pauză. La partida din această seară asistă și președintele Franței, Emmanuel Macron.


Minutul 45+1: Pauză la Sankt Petersburg. 0-0 după primele 45 de minute. Ambele formații au avut ocazii importante, dar atât Lloris, cât și Courtois, au fost la post în prima parte. Cea mai mare ratare îi aparține lui Pavard, care a fost blocat în extremis de portarul lui Chelsea.


Minutul 39: Courtois!!! Pavard a fost lansat în partea dreaptă, a rămas singur cu portarul belgian, dar n-a reușit să deschidă scorul. Fundașul lui Stuttgart a șutat în diagonală, însă Courtois a respins cu piciorul în lateral, spre disperarea francezilor. A fost cea mai mare ocazie de până acum.


Minutul 34: Giroud respiră. Mbappe a primit în lateral după ce De Bruyne a pierdut balonul, dar Vertonghen l-a blocat pe decarul francez. Giroud a venit lansat din spate, iar Mbappe a profitat și a trimis la 11 metri, pentru atacantul lui Chelsea. Giroud nu și-a calculat bine pașii, astfel că a reluat dezamăgitor dintr-o poziție ideală, iar balonul s-a scurs în afara terenului.


Minutul 21: Hugo la post. A venit și primul șut periculos trimis pe cadrul porții. În urma unei lovituri de colț. Alderweireld a șutat din întoarcere, dar colegul său de la Tottenham a plonjat și a respins de lângă bara din dreapta. Belgienii devin din ce în ce mai periculoși. Suporterilor francezi li s-a făcut pielea de găină la execuția fundașului central.


Minutul 18: Matuidi a replicat, Hazard e tot mai aproape de gol. Mijlocașul Franței a șutat din voleu pe centrul porții, dar Courtois a reținut fără probleme. A urmat atacul Belgiei, finalizat de același Eden Hazard. După ce l-a depășit cu multă lejeritate pe Pavard, Hazard a șutat la colțul lung. Varane a deviat peste bara transversală din fața lui Hugo Lloris.


Minutul 15: Hazard își reglează tirul. Căpitanul Belgiei a primit în marginea careului, și-a prelungit balonul în lateral, după care a șutat în diagonală. Mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga lui Lloris, care oricum era la post. A fost prima ocazie importantă din această seară.


Minutul 13: Eu! Pogba a încercat să-l lanseze pe Mbappe, dar Courtois a ieșit la timp din poartă și a cules balonul din marginea careului. Vedeta Franței i-a pierdut pe drum pe fundașii lui Roberto Martinez, dar n-a reușit să ajungă la balon înaintea portarului advers.


Minutul 10: Belgienii au recuperat balonul. Ocaziile importante întârzie să apară în acest debut de partidă. De notat faptul că Belgia a preluat conducerea în ceea ce privește posesia balonului.


Minutul 5: Mingea la noi. Francezii au avut posesia în primele momente, dar belgienii au reușit să urce cu toate liniile și să echilibreze jocul. De la Roberto Martinez ne așteptăm să joace, din nou, cartea contraatacului. Vedetele din compartimentul ofensiv au demonstrat că pot destabiliza orice apărare în momentul în care pleacă la atac.


Minutul 1: Start la Sankt Petersburg. Lovitura de începere le-a aparținut francezilor. Centralul din această seară este Andrés Cunha.


20:10 Avem echipele de start. Roberto Martinez surprinde prin titularizarea lui Mousa Dembele, în timp ce Deschamps merge pe formula standard. Thomas Meunier e indisponibil, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.


Franța și Belgia se vor înfrunta în primul meci din semifinalele Campionatului Mondial din Rusia. În sferturi, echipa lui Martinez a trecut de ultima echipă sud-americană rămasă în competiție, Brazilia, scor 2-1, iar echipa lui Deschamps a învins o altă echipă sud-americană, Uruguay, scor 2-0. „Dracii roșii” sunt singura echipă rămasă în competiție care are în palmares cinci victorii din tot atâtea posibile, iar golgheterul echipei este vârful lui Jose Mourinho de la Manchester United, Romelu Lukaku, cu patru reușite, în timp ce reprezentativa din „Hexagon” a remizat cu Danemarca, în ultimul meci din grupă, scor 0-0, iar golgheterul echipei este tânărul Kylian Mbappe, cu trei reușite.

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup