Miami: dublă eliminare în primul tur pentru tricolore. Dulgheru, dominată de Vesnina. Sorana Cîrstea, înfrângere cu seturi la indigo, cedate pe serviciu după o revenire parțială

Miami: dublă eliminare în primul tur pentru tricolore. Dulgheru, dominată de Vesnina. Sorana Cîrstea, înfrângere cu seturi la indigo, cedate pe serviciu după o revenire parțială
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut miercuri două dintre cele cinci reprezentante de pe tabloul principal de simplu al turneului de la Miami: Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru s-au oprit în primul tur al celui de-al doilea concurs de categorie Premier Mandatory al sezonului.
  • Ajunsă cu un wild card pe tabloul principal, Sorana Cîrstea (148 WTA) a fost eliminată în turul 1 al turneului de la Miami, pe Terenul 2, de americanca Christina McHale (66 WTA), scor 5-7, 4-6.
  • Alexandra Dulgheru și-a câștigat în calificări locul pe tabloul principal dar, în ciuda unui start bun, care a propulsat-o rapid la un 2-0 categoric pe tabelă, s-a înclinat după 84 de minute, pe terenul 10, în duelul cu Elena Vesnina (62 WTA, Rusia): 4-6, 2-6.

20:24 VICTORIE Elena Vesnina, 6-4, 6-2. Alexandra Dulgheru nu mai rezistă nici măcar un game în partida cu rusoaica aflată pe poziția 62 WTA: Vesnina ajunge fulgerător la trei mingi de meci și încheie dintr-a treia duelul, într-o oră și 24 de minute. Alexandra rămâne cu victoriile din calificări, 10 puncte WTA și un cec în valoare de 10.485 de dolari.


20:11 Tresărire de orgoliu izolată pentru Alexandra Dulgheru: Vesnina răspunde imediat cu break la 15 și își începe game-ul de serviciu amenințător cu as. Și pentru că la precedenta tură de serviciu a încheiat cu două duble greșeli, reprezentanta Rusiei ne prezintă și varainta la polul opus: final cu doi ași, pentru 5-2!


20:08 Break făcut cadou de Vesnina! Scurtcircuit la serviciu pentru rusoaică: Elena îi oferă game-ul pe tavă Alexandrei, cu duble greșeli consecutive. Alexandra servește pentru a egala la 3-3.


20:02 Vesnina 3-1. Alexandra este mereu sub presiune și are probleme în fiecare game de servciu: o dată în plus este împinsă la egalitate, de la 40-15. Game-ul îi revine, însă în setul doi, „Alex” nu are nici un punct câștigat cu mingea a doua.


19:54 BREAK VESNINA, 2-0. Alexandra salvează în premieră în acest meci mingi de break, dar rusoaica Vesnina se strecoară în față, convertind oportunitatea cu numărul trei, la o oră de la startul partidei.


19:40 SET VESNINA, 6-4. Alexandra Dulgheru nu se simte prea bine pe Terenul 10: de la 2-0, în debut de meci, rusoaica și-a revenit și a terminat puternic, amorțind-o parcă pe jucătoarea din București. Nici una dintre cele două jucătoare nu a reușit să anuleze vreo minge de break în aceste prime 50 de minute de joc.


19:30 Egalitate, 4-4. Alexandra Dulgheru trăiește periculos, prelungind cu două egalități game-ul de serviciu. Vesnina joacă puțin mai des cu prima minge, însă „Piti” este mai eficientă cu ambele servicii.


19:12 Logica seriilor nu este „spartă” nici în partida a doua care ne interesează astăzi: Alexandra se desprinde la 2-0, însă este ajunsă din urmă de Vesnina, care face re-break-ul cu patru puncte consecutive, de la 40-15. 2-2 și după un nou game întors de Elena, pe serviciu de la 0-30, rusoaica ajunge, după 22 de minute de joc, la conducere în partida cu Dulgheru, 3-2.


19:00 Vești bune de pe Terenul 10: Alexandra Dulgheru începe cu break duelul cu rusoaica Vesnina, campaiona din proba de dublu nereușind să câștige nici măcar un punct.


18:54 Victorie Christina McHale 7-5, 6-4. Sorana cedează la indigo manșa a doua, după ce a revenit de la break pentru adversară și a egalat în set. McHale se regrupează, trece în față cu un game la 15, anulează o minge de 5-5 a Soranei și încheie cu trei puncte consecutive, după o oră și 41 de minute de la primul serviciu.


18:48 Sorana egalează în setul doi, 4-4, cu primul game alb pe propriul serviciu. În primul set, a câștigat la zero, dar la retur.


18:45 Alexandra Dulgheru și Elena Vesnina încep duelul pe terenul 10. Rusoaica va servi prima.


18:43 Re-break în game maraton pentru Sorana! Cîrstea insistă și serviciul Christinei McHale cedează la a cincea minge de break.


18:31 Tot cu emoții și după 3 mingi de break anulate, Sorana mai câștigă un game pe serviciu în setul doi. Americanca conduce 4-2.


18:25 Game complicat pe serviciu adjudecat de McHale, pentru 4-1: două egalități, dar nici o minge de break pentru Sorana, care până acum, a convertit prima oportunitate avută și totdată singura.


18:18 Scriptul se schimbă față de Australian Open, pentru că Sorana rezistă în game-ul patru, continuă lupta, mai anulează o minge de break a americancei și își câștigă serviciul. 3-1 McHale.


18:08 BREAK McHale! Cristina McHale câștigă rapid pe propriul serviciu și pune presiune pe serviciul Soranei: conduce 15-0, apoi 30-15, „Sori” reușește să își obțină o primă oportunitate de game, însă nu convertește și, la fel ca în ultimul game al primului set, a doua oprtunitate de break a adversarei îi este fatală jucătoarei din Târgoviște, care se trezește rapid la 0-3 și experiența Australian Open se poate repeta: împotriva reprezentantei Rusiei, Panova, Sorana a cedat tot cu 5-7 în primul set, iar apoi meciul a ajuns la bagel.


17:58 SET McHale 7-5: Seria bună a Soranei este întreruptă de răspunsul americancei, care își impune ritmul pe final. Sorana tremură chiar și pe prima minge și nu poate salva decât una dintre cele două oportunități de set. Statistica primului set este una atipică: Sorana pare mai solidă la prima vedere cu serviciul, cu un 4-0 la ași, respectiv un plus de 17% la mingi jucate cu prima minge (68%-51%).


17:52 6-5 McHale: Sorana luptă și pentru al patrulea game, câștigă două puncte consecutiv pentru a egala la 30, dar americanca limitează daunele și păstrează conducerea.


17:49 Sorana egalează. 5-5. Cîrstea și-a regăsit primul serviciu și completează revenirea, cu al treilea game consecutiv. După 35 de minute, primul set se decide în prelungiri.


17:45 Re-break Sorana! Replica tricolorei a fost tăioasă pentru McHale: re-break alb, în loc de pauză între seturi.


17:40 Sorana amână deznodământul primului set, cu o serie bună de prime-servicii: la 5-3, McHale, care nu i-a oferit adversarei nici o minge de break, poate închide primul act


17:37 Procentajul de primă minge al Soranei scade în continuare, amenințând să coboare sub 50%. Își câștigă totuși serviciul, reducând handicapul: 4-2 pentru McHale, care chiar dacă nu stă mai bine decât reprezentanta noastră la mingile jucate cu prima minge, folosește mai eficient mingea a doua.


17:31 McHale se distanțează rapid la trei lungimi pe tabelă, 4-1. Sorana nu a reușit să pună presiune pe game-urile mai tinerei sale adversare – nu a condus niciodată în game-ul contra-serviciului.


17:28 Break McHale 3-1. Serviciul doi este punctul sensibil al jocului Soranei: trei puncte jucate cu mingea a doua, toate cedate în game-ul patru, îi pun în buzunar americancei break-ul. Cei doi ași din primul game o ajută prea puțin pe Cîrstea.


17:20 „Sori” trece proba primului game de serviciu, chiar dacă se confruntă cu o primă minge de break. 1-1


17:15 Sorana Cîrstea începe partida la retur: nu poate profita de cele trei puncte jucate cu mingea a doua de McHale și astfel americanca punctează prima în secțiunea de game-uri – 1-0.


Sorana Cîrstea (24 de ani) are o a doua tentativă în 2015 de revenire în circuitul WTA, după accidentarea la umăr din finalul lui 2014: nu s-a operat, a jucat nerefăcută complet la Australian Open, acest aspect contribuind la căderea din setul doi al disputei cu reprezentanta Rusiei, Alexandra Panova (scor 5-7, 0-6), accidentarea la umăr a recidivat, „Sori” a ratat trei turnee, iar pentru Miami a lucrat în Las Vegas, în sala de forță.

Jucătoarea din Târgoviște, coborâtă până pe poziția 148 WTA, a avut nevoie de un wild-card din partea organizatorilor pentru a nu fi forțată să dispute cele două tururi de calificare și, deși a evitat în primul tur un cap de serie, nu are misiune ușoară. De partea cealaltă a fileului se va afla jucătoarea gazdelor, Christina McHale (22 ani) – cu un apetit ofensiv recunoscut, care iubește jocul agresiv, cu risc, la fel de mult ca „Sori”. Reprezentanta Statelor Unite are origini cubaneze, a început să joace tenis la Hong Kong și a început sezonul pe poziția 51, fiind în pierdere în clasament, chiar dacă și la primul turneu de Mare Șlem al anului și la Indian Wells, a câștigat câte un meci, rupând o serie de două eliminări în turul 1. McHale are, în carieră, câte două victorii în fața danezei Caroline Wozniacki (2011 – la Cincinnati, 2012 – la Eastbourne, pe iarbă) și a rusoaicei Svetlana Kuznetsova (2011, la Indian Wells și New Haven).

Sorana Cîrstea cunoaște potențialul adversarei, McHale câștigând primul duel direct de anul trecut, la capătul unei partide în care tricolora nu a reușit să valorifice decât trei dintre cele 17 oportunități de break. Spre deosebire de acel meci, disputat pe zgură, Christina va avea și avantajul de a juca pe suprafața sa favorită, care îi pune în valoare jocul.

Alexandra Dulgheru face un adevărat tur de forță în acest început de an, în care, prin calificarea în optimile de finală de la Doha și finala de la Kuala Lumpur, a ajuns la buza Top 30 în Race to Singapore, clasamentul punctelor câștigate în 2015 (poziția 31). „Piti” vine după două victorii strânse în calificări, prima în set decisiv, cu Oceane Dodin (Franța), 6-4, 4-6, 6-1 și apoi un 6-4, 7-5 cu Soylu, jucătoarea din Turcia care a eliminat-o pe Andreea Mitu.

Vesnina este o jucătoare completă, cu un joc de fileu bine exersat la dublu, acolo unde are două titluri de Mare Slam în palmares, însă Alexandra este la rândul său o jucătoare îndemânatică, cu reacții surprinzătoare și eficiente. Alexandra a avut o pauză de pregătire în Statele Unite, finala de la Kuala Lumpur împiedicând-o să ajungă la timp la Indian Wells pentru a disputa tabloul de calificări și ar trebui să fie refăcută fizic după duelurile dure din săptămânile trecute.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup