Detaliul exploziv pe care Şarapova "a uitat" să-l spună: Maria a fost avertizată de cinci ori despre interzicerea Meldoniumului

9 mar 2016 79248 afişări Comentează şi tu Tenis
Detaliul exploziv pe care Şarapova "a uitat" să-l spună: Maria a fost avertizată de cinci ori despre interzicerea Meldoniumului

Mulţi au apreciat-o pe Maria Şarapova pentru francheţea cu care a recunoscut că a fost depistată pozitiv la un control anti-doping, dar se pare că rusoaica nu a fost chiar atât de sinceră cu fanii săi. Miercuri au ieşit la iveală noi informaţii cu privire la scandalul în care este implicată Maria, situaţia celei mai populare jucătoare de tenis din lume schimbându-se radical.

Şarapova, avertizată de cinci ori, cu o lună înaintea testului anti-doping

Cvintupla campioană de Grand Slam a fost avertizată despre interzicerea Meldoniumului de nu mai puţin de cinci ori, cu o lună înaintea testului anti-doping pe care l-a picat în ianuarie. Jurnaliştii de la The Telegraph relatează că Şarapova a fost prevenită de către WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping) prin informări regulate, transmise în perioada 3-29 decembrie 2015.

Detaliul respectiv nu a fost prezentat de "Masha" la conferinţa de presă organizată luni seară, spunând că a primit un singur mail de la ITF (Federaţia Internaţională de Tenis), pe care a omis să-l deschidă. Informaţia care ar putea contribui la mărirea pedepsei ce îi va fi aplicată Mariei a fost confirmată de Dick Pound, fostul preşedinte al WADA: "Tuturor jucătorilor de tenis li s-au trimis notificări referitoare la acest lucru şi ea are o echipă medicală undeva. Este o nechibzuinţă de nedescris", a spus Pound.

Nu a ştiut că medicamentul se numeşte "Meldonium"?

Şarapova a dezvăluit că lua Meldonium de mai bine de 9 ani, pentru a-şi trata o afecţiune cardiacă. Maria susţine că nu avea cunoştinţă despre denumirea de "Meldonium" inclusă pe lista oficială a substanţelor interzise, ea folosind pilule ce se numeau "Mildronate". De fapt, medicamentul utilizat în mod normal pentru circulaţia sângelui, este unul şi acelaşi, iar lipsa de informare a sportivei, dar mai ales a staff-ului ei, pare halucinantă.

Meldoniumul a fost inclus pe lista substanţelor interzise în tenis de la 1 ianuarie 2016, decizie luată după ce s-a constatat că sportivii din alte discipline îşi îmbunătăţesc performanţele atletice prin respectivul tratament. Maria Şarapova riscă o suspendare cuprinsă între 2 şi 4 ani, iar pedeapsa maximă ar fi echivalentă cu finalul carierei, având în vedere că tenismena are deja 28 de ani.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.