Croaţia este noua campioană mondială la polo, după ce a învins Ungaria în finala mare cu 8-6. Adevărata ”finală” a fost cu Serbia, în semifinale

30 iul 2017 1317 afişări Comentează şi tu Polo
Croaţia este noua campioană mondială la polo, după ce a învins Ungaria în finala mare cu 8-6. Adevărata ”finală” a fost cu Serbia, în semifinale

Croaţia a câştigat titlul mondial la polo masculin, în cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie care s-au desfăşurată în această perioadă la Budapesta (Ungaria). În marea finală, Luka Loncar & Co au învins Ungaria cu 8-6, după un debut în forţă, cu 4-0.

Croaţia este din nou campioană mondială după o pauză de 10 ani, iar de la ultimul mare triumf, titlul la Jocurile Olimpice de la Londra, trecuseră deja 5 ani. Medalia de aur obţinută în capitala Ungariei este absolut meritată având în vedere că a câştigat toate cele şase jocuri. După trei victorii la pas în faza grupelor, Croaţia a avut un traseu mult mai dificil până în finală, raportat la programul Ungariei. Pentru a ajunge să lupte cu titlul mondial pe masă, Croaţia a fost nevoită să depăşească Italia în sferturi (12-9) şi Serbia în semifinale (12-11), faţă de Ungaria, care a întâlnit Rusia în sferturi (14-5) şi Grecia în semifinale (7-5).

Interesant este faptul că echipa Croaţiei a reuşit să învingă Serbia la o competiţie majoră într-o semifinală după o pauză de 7 ani. În ultimii ani, Croaţia a fost o victimă pentru Serbia, conform informaţiilor prezentate de Reuters. Medalia de bronz a fost câştigată de Serbia, care a învins Grecia în finala mică, scor 11-8.

România nu s-a calificat la Campionatul Mondial de polo de la Budapesta, dar a obţinut totuşi un succes, prin faptul că George Gaiţă, fost preşedinte al forului român de specialitate, a fost ales membru în Comisia de Finanţe a Federaţiei Internaţionale de Nataţie.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.