LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – Ziua a 12-a. Luptătoarea Vuc, eliminată din turul 1. Atletismul, nicio calificare până la ora asta. Golul lui Neymar, doar cu 5.42 secunde mai „lent” decât Usain Bolt!

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 - Ziua a 12-a. Luptătoarea Vuc, eliminată din turul 1. Atletismul, nicio calificare până la ora asta. Golul lui Neymar, doar cu 5.42 secunde mai
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România și-a terminat treaba în ziua a 12-a la Rio încă de la ora 11:00, ora locală. Alina Vuc a fost eliminată în turul 1 la lupte libere, categoria 48 kg, iar atletele Florina Pierdevară și Claudia Bobocea nu au trecut de serii la 800 metri

REZULTATE – FINALE OLIMPICE

VOLEI PE PLAJĂ‚. Feminin. Finala mare: Germania – Grazilia 2-0; Finala mică: SUA – Brazilia 2-1

ATLETISM. Feminin – săritura în lungime: 1. Tianna Bartoletta (SUA) 7.17 metri, 2. Brittney Reese (SUA) 7.15 metri, 3. Ivana Spanovic (Serbia) – 7.08 metri; Feminin – 200 metri: 1. Elaine Thompson (Jamaica) 21.78, 2. Dafne Schippers (Olanda) 21.88, 3. Torie Bowie (SUA) 22.15; Feminin – 100 metri garduri: 1. Brianna Rollins (SUA) 12.48, 2. Nia Ali (SUA) 12.59, 3. Kristi Castlin (SUA) 12.61

TAEKWONDO. Feminin – 49 kg: 1. Kim So-Hui (Coreea de Sud), 2. Tijana Bogdanovic (Serbia), 3. Patimat Abakarova (Azerbaidjan) și Panipak Wongpattanakit (Thailanda); Mascluin – 58 kg: 1. Shuai Zhao (China), 2. Tawin Hanprab (Thailanda), 3. Luisito Pie (Rep. Dominicană) și Kim Tae Hun (Coreea de Sud)

LUPTE LIBERE. Feminin – 48 kg: 1. Eri Tosaka (Japonia), 2. Maria Stadnik (Azerbaidjan), 3. Sun Yanan (China), Elitsa Yankova (Bulgaria); Feminin – 58 KG: 1. Kaori Icho (Japonia), 2. Valeria Koblova (Rusia), 3. Marwa Amri (Tunisia) și Sakshi Malik (India); Feminin – 69 kg: 1. Sara Dosho (Japonia), 2. Natalia Vorobieva (Rusia), 3. Elmira Syzdikova (Kazakhstan) și Jenny Fransson (Suedia).

BOX. Masculin – 69 kg. Finala mare: Daniyar Yeleussinov (Kazakhstan) – Shakhram Giyasov (Uzbekistan) 3-0; Medalii de bronz: Mohammed Rabii (Maroc) și Souleymane Cissokho (Franța)

CĂ‚LĂ‚RIE. Echipe, Săritur: 1, Franța, 2. SUA, 3. Germania

TENIS DE MASĂ‚. Masculin. Finala mare: China – Japonia 3-1; Finala mică: Germania – Coreea de Sud 3-1

ALTE REZULTATE

HANDBAL. Masculin – Sferturi: Danemarca – Slovenia 37-30, Polonia – Croația 30-27

BASCHET. Masculin – Sferuri: SUA – Argentina 105-78, Serbia – Croația 86-83

FOTBAL. Masculin – Semifinale: Germania – Nigeria 2-0

VOLEI. Masculin – Sferturi: Rusia – Canada 3-0, SUA – Polonia 3-0, Italia – Iran 3-0, Brazilia – Argentina 3-1

22:47 Organizatorii Jocurilor Olimpice au apelat la statistică și au descoperit că primul gol al lui Neymar din semifinala Brazilia – Honduras (scor 6-0), a fost mai lent cu numai 5.42 secunde decât cursa lui Usain Bolt la 100 de metri

22:08 Marea rivalitate a baschetului european – masculin dintre Spania și Franța a fost câștigată fără drept de apel de iberici, care s-au impus cu 92-67, după ce diferența a fost și de 30 de puncte (81-51). Miza a fost calificarea în semifinalele turneului olimpic.

21:00 Titlul olimpic la handbal masculin rămâne o afacere a Europei, după ce Qatar a fost eliminată de Germania în sferturile de finală. Campioana en-titre a Europei a câștigat într-o manieră categorică, scor 34-22, și va întâlni Franța pentru un loc în finala de sâmbătă.

20:52 Brazilia a descalificat Honduras la fotbal, scor 6-0, și a acces în finala mare, unde va întâlni Nigeria sau Germania. Neymar a marcat două goluri și a dat alte două pase decisive.

20:30 România a fost devansată și de Indonesia în clasamentul pe medalii și ocupă acum locul 43. Dublul-mixt din Indonesia, format din Liliyana Natsir și Tontowi Ahmad, a câștigat cu 2-0 finala cu Chan și Goh (Malaezia) la badminton. Medalia de bronz i-a revenit Chinei.

20:15 Astea da afaceri! Compania de televiziune americană NBC a cumpărat drepturile de difuzare ale Jocurilor Olimpice până în 2032 pentru suma de 7,8 miliarde de dolari și a anunțat că a vândut deja publicitate la Rio în valoare de 1,2 miliarde de dolari, cu 20% mai mult decât la sfârșitul ediției Londra 2012! NBC transmite Jocurile Olimpice de la Rio pe 11 canale (!), adunând peste 6.700 de ore de transmisii LIVE.

19:35 Brazilianul Neymar a înscris cel mai rapid gol din istoria Jocurilor Olimpice, după ce a deschis scorul în secunda 14 în semifinala cu Honduras. După 35 de minute, țara gazdă conduce cu 3-0, iar suporterii sunt deja în delir.

18:45 Prima medalie a zilei la atletism a fost cucerită de Kenya. Conseslus Kipruto a câștigat proba de 3.000 metri obstacole cu timpul de 8:03.28. Pe locurile următoare s-au clasat Evan Jager (SUA) – 8:0.28 și Ezekiel Kemboi (Kenya) – 8:08.47. Kenya a ajuns deja la patru medalii de aur.

18:40 Lituania și-a luat gândul de la medalii în turneul masculin de baschet. Balticii au fost surclasați de Australia în primul sfert de finală al zilei, cu 90-64.

18:20 Alina Vuc și-a încheiat turneul olimpic. Indianca Vinesh, cea care a învins-o pe sportiva din România în primul tur, a pierdut lupta cu chinezoaica Sun Yanah. Astfel, luptătoarea tricoloră nu mai are speranțe nici la recalificări, fiind eliminată.

17:35 Franța este prima semifinalistă în turneul de handbal masculin. După o primă repriză echilibrată cu Brazilia, „cocoșii” s-au distanțat fără probleme pe tabela de marcaj și au obținut o victorie la pas, 34-27. În semifinale, Franța va întâlni Germania sau Qatar.

17:08 Nici nu a început bine ziua de întreceri, iar sportivii români și-au terminat deja treaba. După Alina Vuc la lupte libere, care mai speră totuși să fie recalificată de adversara care a învins-o în turul 1, atletele Florina Pierdevară și Claudia Bobocea nu au reușit să treacă de serii la 800 metri. Cele două atletele din România au alergat distanța cam în același timp, 2:03:32 (Pierdevară), respectiv 2:03.75 (Bobocea) și au terminat seriile pe locul 7, respectiv locul 6. În semifinale se califică primele două clasate din fiecare serie, plus cei mai buni 8 timpi.

16:50 Franța nu are deloc o misiune ușoară în sferturile de finala la handbal masculin. Campioana olimpică en-titre este la egalitate cu Brazilia, scor 16-16, după primele 30 de minute.

16:48 Luptătoarea Alina Vuc a fost învinsă de indianca Vinesh Vinesh, prin superioritate de tehnică, scor 11-0, în primul tur al categoriei 48 kg. Reprezentanta României continuă concursul în competiție doar dacă Vinesh ajunge în finala mare a turneului.

16:20 Clasamentul pe medalii, în partea lui superioară, se prezintă astfel:

Usain Bolt va concura în sesiunea de noapte în semifinale la 200 de metri, dar puncte de atracție ale zilei sunt și meciurile din baschet masculin, faza sferturilor de finală, în special Serbia – Corația și Franța – Spania, semifinalele la fotbal, sferturile de finală la handbal masculin și volei masculin, dar și finalele feminine la volei pe plajă

16 titluri olimpice se vor decerna azi, la atletism (4), badminton, box, călărie, navigație (2). tenis de masă, taekwondo (2), volei pe plajă, lupte libere (3)

România are puțină treabă în ziua a 12-a la Jocurile Olimpice, fiind reprezentantă în competiții doar de trei sportive, luptătoarea Alina Vuc și atletele Claudia Bobocea și Florina Pierdevară.

42 este locul ocupat de România în clasamentul pe națiuni după 11 zile de întreceri

Programul românilor în ziua a 12-a la Jocurile Olimpice de la Rio

ATLETISM. Claudia Bobocea, Forina Pierdevară, 800 metri, serii, ora 16:55

LUPTE LIBERE. Alina Vuc – categoria 48 kg, după ora 16:30

PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 11-A; DIN ZIUA A 10-ADIN ZIUA A 9-A; DIN ZIUA A 8-ADIN ZIUA A 7-A DIN ZIUA A 6-AZIUA A 5-A ZIUA A 4-AZIUA A 3-A; ZIUA A 2-A; PRIMA ZI; DETALII DE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…