LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – ziua a 3-a. Umilință supremă la handbal: România – Brazilia 13-26. Decepții pentru delegația tricoloră și la judo și tir sportiv. Robert Glință, locul 8 în finala de la 100 metri spate

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 - ziua a 3-a. Umilință supremă la handbal: România - Brazilia 13-26. Decepții pentru delegația tricoloră și la judo și tir sportiv. Robert Glință, locul 8 în finala de la 100 metri spate
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Judoka Corina Căprioriu a avut două șanse pentru a câștiga o medalie la categoria 57 kg, dar nu a fructificat niciuna.
  • Alin Moldoveanu a ratat calificarea în finala probei de pușcă aer comprimat 10 metri, terminând doar pe locul 19 în calificări.
  • Adrian Crișan a acces în optimi după un meci dramatic cu Lee Sangsu, fiind învins apoi de chinezul Zhang. Daniela Dodean s-a oprit în turul 3 la tenis de masă.
  • Barca de 8+1 s-a clasat pe locul 3 în serie și continuă în recalificările din 10 august.
  • Horia Tecău și Florin Mergea sunt la un meci distanță de accederea în semifinale. În schimb, Monica Niculescu s-a retras de la simplu
  • Naționala de handbal merge din rău în mai rău: după 19-23 cu Angola a urmat un 13-26 cu Brazilia

04:40 Robert Glință a încheiat pe locul 8 finala olimpică de la 100 metri spate. Românul a fost cel mai tânăr participant dintre cei opt finaliști. El a terminat de înotat cele două bazine în 53,50 secunde, un timp un pic mai slab decât cel reușit ieri în semifinale (53,34). Performanța sa de a fi prezent între cei mai buni opt „spatiști” din lume rămâne o performanță. Un alt remarcat al zilei, Adrain Crișan a pierdut în optimi cu chinezul Zhang, scor 0-4, mai greu decât o arată însă scorul.

03:10 S-a terminat și concursul de haltere masculin, categoria 62 kg:

03:00 Naționala Statelor Unite de baschet masculin și-a făcut norma și în meciul doi de la Rio, 113-69 cu Venezuela. Urmează trei partide ceva mai dificile, cu Australia, Franța și Serbia

01:35 În alte câteva probe olimpice, programate azi, știm deja medaliații:

Tir sportiv, trap (masculin): 1. Josip Glasnovic (Croația), 2. Giovanni Pellielo (Italia), 3. Edward Ling (Marea Britanie)

Haltere, 58 kg, feminin: 1. Srisurat Sukanya (Thailanda) – 240 kg, 2. Pimsiri Sirikaew (Thailanda) – 232 kg, 3. Kuo Hsing Chung (Taipei) – 231 kg

Sărituri în apă, 10 metri platformă sincron, masculin: 1. Chen și Lin (China) – 496.98 puncte, 2. Johnson și Boudia (SUA) – 457.11, 3. Daley și Goodfellow (Marea Britanie) – 444.45

Gimnastică, echipe masculin: 1. Japonia – 274.094 puncte, 2. Rusia – 271.453 puncte, 3. China – 271.122 puncte 

Judo, masculin, 73 kg: 1. Shohei Ono (Japonia), 2. Rustam Orujov (Azerbaidjan), 3. Dirk Van Tichelt (Belgia) și Lasha Shavdatuashvili (Georgia)

Rugby în 7, feminin: Finala mare: Australia – Noua Zeelandă 24-17: Finala mică: Canada – Marea Britanie 33-10

01:16 Turneul olimpic de sabie feminin (scrimă) s-a încheiat cu victoria rusoaicei Iana Egorian, care a dispus cu 15-14 de compatrioata Sofia Velikaia. Medalia de bronz i-a revenit ucrainencei Olha Harlan.

00:06 Orice comentariu este de prisos după o asemenea partidă: România – Brazilia 13-26! În repriza a doua, naționala a marcat numai 4 goluri, meci într-un turneu olimpic!

23:57 Partida România – Brazilia s-a transformat într-o coridă. Gazdele însoțesc fiecare pasă cu Ole-uri, scorul este umilitor, 13-25, min. 55. Eliza Buceschi ratează 7 metri, echipa nu se poate trezi din pumni.

23:47 Oana Manea a certat-o pe Patricia Vizitiu că nu a atacat poarta, deși avea un culoar favorabil. Postul de extremă dreaptă pare neacoperit: Chiper un gol din patru aruncări, Vizitiu – zero goluri, o aruncare la poartă. România primește și gol din poartă în poartă:11-20, min. 44.

23:45 Australia continuă să impresioneze în turneul de baschet masculin. După Franța, „cangurii” au învins un alt adversar de calibru, Serbia: scor 95-80. Dellavedova, campion în NBA în ultimul sezon cu Cleveland, a marcat 23 de puncte și a dat 13 pase decisive.

23:40 România pare groggy în aceste minute la handbal: 9-17 (min. 37). Problemele din prima repriză s-au acutizat, Brazilia este la alt nivel de joc.

23:35 Brazilia a cucerit prima medalie de aur la Jocurile Olimpice. Succesul a venit la judo…. acolo unde ne „doare” cel mai tare. Rafaela Silva a câștigat finala la categ. 57 kg cu mongoleza Sumiya Dorjsuren. Medaliile de bronz au fost câștigate de Telma Monteiro (Portugalia) și Kaori Matsumoto (Japonia).

22:23 Aflată în studioul TVR, Steluța Luca, vicepreședintele FRH, a susținut: „Pauza sper să fie de bun augur. Dacă se continuă cu ratările, diferența de la final va fi mult mai mare. Brazilia se apără agresiv, în schimb la noi au fost spații mari în apărare. Trebuie să funcționeaze apărarea, astfel vom avea și poartă”.

23:18 România este condusă de Brazilia cu 14-9 la sfârșitul primei reprize. Gazdele au fost dezlănțuite de la început și s-au desprins la 5-1 în minutul 5. Ana Paula Rodrigues a fost MVP-ul primelor 30 de minute cu 6 goluri. Fosta jucătoare a CSM București nu a putut fi oprită de defensiva țării noastre, care a început să se apere mai bine abia după minutul 20.

România este destul de departe de adversară și pentru că a ratat foarte mult din situații ideale, dar și pentru că portarii Ungureanu și Munteanu nu au prins foarte multe mingi. Brazilia a pierdut-o din minutul 18 pe Amorim, care a văzut direct cartonașul roșu.

22:49 Ziua se încheie trist și pentru Corina Căprioriu. Judoka a pierdut prin yuko în fața portughezei Telma Monteiro în lupta pentru medalia de bronz. Efortul depus în bătălia precedentă și-a spus cuvântul.

22:25 Norvegia a învins Spania cu 27-24 la handbal în Grupa A, din care face parte și naționala țării noastre. În câteva minute începe meciul tricolorelor cu Brazilia.

22:20 Corina Căprioriu a ratat șansa de a se califica în finala olimpică de la Rio, după o luptă de peste 7 minute cu brazilianca Rafaela Silva. Semifinala a intrat în Golden Score, iar prima care a cedat fost reprezentanta României, care a pierdut prin Waza-Ari. Corina mai are însă o șansă la o medalie de bronz. Bătălia va fi cu Telma Monteiro (Portugalia).

22:05 Surpriză de proporții în prima semifinală la judo – categ. 57 kg. Numărul 1 mondial Kaori Matsumoto a pierdut prin ippon după numai câteva secunde de luptă cu Sumiya Dorjsuren (Mongolia). Urmează meciul Corinei Căprioriu

21:32 Monica Niculescu s-a retras de la simplu din motive medicale. Conform informațiilor prezentate de COSR, o decizie privind evoluția sportivei de la dublu mixt, unde face pereche cu Florin Mergea, se va lua după o nouă evaluare medicală. Monica este supusă unui tratament fizioterapeutic.

21:25 Se anunță o altă noapte explozivă la înot. Încă din seriile preliminare, Katinka Hosszu (Ungaria) a stabilit un nou record olimpuc în proba de 200 metri mixt, noul reper fiind 2:07.45

21:20 În așteptarea meciului de handbal România – Brazilia, urmărim o altă partidă din Grupa A, cea dintre Spania și Norvegia. După 30 de minute, nordicele au avantaj minim, 11-10, după o repriză în care ibericele au fost mult timp la conducere.

20:10 Adrian Crișan a obținut un succes extraordinar în turul 3 la tenis de masă, după un meci maraton cu Sangsu Lee (Coreea de Sud), scor 4-3. Patru seturi din șapte au avut nevoie de prelungiri, iar Adi a revenit de la 1-3 și minge de meci pentru adversar. În decisiv, românul s-a impus cu 13-11. Asiaticul este pe locul 16 în lume, în timp ce Crișan este la 74 de locuri distanță! În optimi, Adrian Crișan îl va înfrunta pe numărul 4 mondial, Jike Zhang (China) – campionul olimpic din 2012, meciul fiind programat în această noapte de la ora 3:30

19:40 Alin Moldoveanu este de acum fostul campion olimpic al probei pușcă aer comprimat 10 metri. Deținătorul titlului olimpic este acum italianul Niccolo Campriani, care a acumulat 206.1 puncte în finala probei. El i-a devansat pe Serhiy Kulish (Ucraina) – 204.6 puncte și Vladimir Maslennikov – 184.2 puncte.

19:26 Monica Niculescu s-a retras din turneul de simplu. Ea ar fi trebuit să evolueze în această seară în turul 2 cu rusoaica Svetlana Kuznetsova. Rămâne de văzut dacă va continua la „mixt”.

19:15 Constantin Adam, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru s-au clasat pe locul patru în serii la patru rame (canotaj). Următorul pas, recalificările.

19:05 Naționala feminină de handbal a Rusiei a înregistrat a doua victorie la Rio, după 26-25 cu Franța, echipă care are în componență trei handbaliste din Liga Națională, Niombla, Ayglon (CSM București) și Landre (SCM Craiova).

18:57 Laura Oprea și Mădălina Bereș au ocupat ultimul loc în serii la două rame (canotaj), dar vor continua Jocurile Olimpice în recalificări.

18:40 Corina Căprioriu s-a calificat în semifinalele categoriei 57 de kilograme, după o prestație extraordinară cu Lien Chen-Ling: ippon după nici 40 de secunde de luptă pe tatami!

Pentru a intra în marea finală, reprezentanta României trebuie să treacă de Rafaela Silva din Brazilia. Lupta va fi în jurul orei 22:00. Căprioriu și Silva se cunosc destul de bine, având în vedere că s-au întâlnit cu alte șase ocazii, scorul fiind egal, 3-3.

18:36 Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în sferturile de finală la tenis, după ce au câștigat cu 6-3, 7-6 partida cu mexicanii Gonzales și Reyes. Perechea română a fructificat a treia de minge avută la dispoziție. În turul următor, Tecău și Mergea ar putea evolua împotriva lui Novak Djokovic și Zimonjic, care vor trebui însă să treacă de brazilienii Melo și Soares.

18:05 Corina Căprioriu are un palmares negativ și cu adversara din sferturi, Lien Chen-Ling. Sportiva din Taipei conduce cu 3-1 în întâlnirile directe, dar ultima luptă a fost acum 2 ani, la Campionatul Mondial de la Chelyabinsk. 

18:00 Colegul Alexandru Enciu a realizat un interviu cu Marius Vizer, unul dintre cei mai influenți români în sportul mondial. „A fost o decizie greșită organizarea Jocurilor Olimpice la Rio după Campionatul Mondial de fotbal„, a susținut președintele Federației Internaționale de Judo. Întreg interviul îl puteți CITI AICI

17:55 Corina Căprioriu a intrat cu dreptul în concursul olimpic, reușind să se califice în sferturi, după un succes cu dublu yuko în fața adversarei din Kosovo, Nora Gjakova. În turul următor, eleva lui Florin Bercean o va întâlni pe Lien Chen-Ling din Taipei.

17:41 Moment istoric în concursul de sabie feminin (scrimă). Ibtihaj Muhammad este prima reprezentantă a Statelor Unite care a concurat la Jocurile Olimpice cu hijab pe cap, adică acel văl islamic.

17:27 Barca două vâsle categorie ușoară a României, formată din Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, s-a clasat pe locul 3 în serii, astfel că este nevoită să meargă în recalificări. În semifinale s-au calificat primele două echipaje.

17:00 Isabelle Gullden și Linnea Torstensson, jucătoarele echipei CSM București,  sunt în grafic la Jocurile Olimpice. În primul meci de handbal al zilei, Suedia a obținut a doua victorie, după ce a învins Coreea de Sud cu 31-28. Meciul s-a desfășurat în cadrul Grupei B.

16:40 Apropo de Kosovo… Statul recunoscut nu demult și de Comitetul Internațional Olimpic a câștigat duminică prima medalie de aur în istoria Jocurilor Olimpice, tot la judo, prin Maljinda Kelmedi, care s-a impus la categoria 52 kg, proba de la care România a avut mari așteptări. Andreea Chițu a ocupat însă la final doar locul 7. 

16:30 Atenția noastră se îndreaptă către judo, acolo unde Corina Căprioriu, calificată direct în turul 2, și-a aflat prima adversară, Nora Gjakova (Kosovo). O singură bătălie consemnează statistica între cele două judoka, care a avut loc în 2015 la Campionatul European de la Baku, câștigată de adversară.

16:25 Daniela Dodean a părăsit turneul de simplu la tenis de masă în turul 3, după o înfrângere drastică suferită în fața japonezei Ai Fukuhara (numărul 8 mondial), scor 0-4. Partida a durat doar 19 minute, iar sportiva din România a pierdut seturile la 5, 6, 4 și 1.

16:16 Povestea lui Alin Moldoveanu la Rio s-a încheiat. Sportivul a acumulat 103.4 puncte la ultima serie de trageri, iar cu un total de 622.7 puncte a terminat pe locul 19. Campionul olimpic de la Londra a plătit tribut pentru debutul ezitant de concurs. Clasamentul primilor 8 sportivi la sfârșitul calificărilor a arătat astfel:

16:05 Alin Moldoveanu tocmai a terminat cea mai bună serie de trageri, cu un total de 105 puncte. Înaintea ultimei serii, românul ocupă doar locul 17 în clasamentul intermediar. În finală acced cei mai buni 8 sportivi din calificări.

16:00 Pentru a vă face o idee despre nivelul de tragere al lui Alin Moldoveanu în aceste calificări vă prezentăm și „tabloul” italianului Campriani, care a terminat deja calificările și se află pe locul 1 în acest moment

15:55 Alin Moldoveanu și-a încheiat și seria a patra de tragere cu 104.1 puncte. Românul și-a ridicat nivelul de concurs, dar nu are încă o constanță în trageri, motiv pentru care se află doar pe locul 24 în clasamentul intermediar. Șansele de a prinde finala sunt tot mai mici, având în vedere că mai sunt doar două serii de tragere.

15:45 Campionul olimpic de la Londra al României a încheiat seria a treia de tragere cu 104.6 puncte și a urcat în în clasamentul intermediar până pe locul 31.

15:28 Alin Moldoveanu se află în plin exercițiu în calificările probei de pușcă cu aer comprimată 10 metri. După prima serie, campionul olimpic a a adunat 102.3 puncte, unul cu care nu se află în prima parte a clasamentului. În ierarhia intermediară, Alin ocupă locul 42. La sfârșitul seriei a doua de trageri, Moldoveanu a adunat 103.3 puncte.

14:58 Echipajul de 8 plus al României la canotaj a deschis concursul pentru delegația tricoloră, azi, în prima serie a calificărilor a acestei probe, iar la sfârșitul celor 2.000 de metri a ocupat locul 3. Astfel, tricolorele vor merge în recalificări, având în vedere că doar câștigătoarea seriei, SUA, a obținut calificarea directă în finală.

Echipajul a fost format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și cârmaci Daniela Druncea.


În primele două zile de la Jocurile Olimpice, delegația tricoloră a adunat destul decepții, dar nu este acum timp de lamentări. În curând, încep întrecerile zilei a 3-a, România având câteva „gloanțe” la dispoziție. Intră în scenă singurul campion olimpic al României de ACUM 4 ani, Alin Moldoveanu, care la primele ore ale dimineții de la Rio va încerca să se califice în finala probei pușcă 10 metri cu aer comprimat, programată de la ora 18:00 (ora României). La Londra 2012, sportivul a fost marea revelație a delegației tricolore.

A doua mare speranță a României pentru ziua de azi este Corina Căprioriu, ultima reprezentantă în concursurile feminine de judo. Sportiva va concura la categ. 57 kg, la care a cucerit argintul în urmă cu 4 ani. Dacă nu vor mai fi valuri la Rio, azi vom urmări la lucru și echipajul de 8 plus la canotaj, vom avea o idee clară în privința nivelului la care se află.

Spre noapte, andrenalina va fi întreținută de naționala de handbal feminin, care are nevoie de o victorie cu Brazilia pentru a evita o situație neplăcută, dar și de tenismenii români, Monica Niculescu, Horia Tecău și Florin Mergea.

În zorii zilei de mâine, Robert Glință va concura în prima lui finală olimpică, la 100 metri spate.

LA ÎNCEPUTUL ZILEI A 3-A, CLASAMENTUL PE MEDALII SE PREZINTĂ‚ ASTFEL:

Programul sportivilor români este următorul:

TIR SPORTIV. Alin Moldoveanu – pușcă 10 metri aer comprimat, calificări (ora 15:00) și finală (ora 18:00)

CANOTAJ. 8+1, calificări, ora 14:50; Laura Oprea, Mădălina Bereș – două rame, calificări, ora 18:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă – două vâsle categorie ușoară, calificări, ora 17:20; Constantin Adam, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru – patru rame, calificări, ora 19:10

JUDO. Corina Căprioriu – categ. 57 kg (după ora 16:00)

TENIS. Monica Niculescu – Svetlana Kuznetsova (Rusia), turul 2, după ora 20:00; Florin Mergea / Horia Tecău – Gonzales / Reyes (Mexic), turul 2, ora 17:00

TENIS DE MASĂ‚. Daniela Dodean – Ai Fukuhara (Japonia), turul 3, ora 16:00; Adrian Crișan – Lee Sangsu (Coreea de Sud), turul 3, ora 19:00

HANDBAL. România – Brazilia (ora 22:40)

ÎNOT. Robert Glință – finala 100metri spate (04:30)

PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 2-A

PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN PRIMA ZI

PUTEȚI VEDEA AICI DETALII DE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen